Suport pentru setul de cutite

Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea I]

25 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Siguranta in bucatarie inseamna unelte si informatii potrivite pentru a face gatitul mai usor si mai sigur. In topul listei ar trebui sa se gaseasca un set de cutite bune pe care ai invatat sa le folosesti corect. Pe lista mai adaugam si tocatoare, tigai si – elementul cel mai important – profilaxia pentru cei mici.

O bucatarie echipata cum trebuie face gatitul mai usor, iar stiind cea mai buna metoda de folosire a acestora face gatitul mai sigur. Sa vedem impreuna cateva principii de baza legate de prepararea mancarii.

Alegerea unor cutite bune si folosirea lor in mod inteligent
Un set bun de cutite de bucatarie poate parea o investitie mare, insa cele de calitate pot rezista pentru multe decenii cu ingrijire specifica – si sunt mult mai usoare si sigure.

Cum alegem cutitele potrivite si cum le intretinem:

  • O gama intreaga de cutite nu este necesara. Poti tine unul de 20 cm, proiectat special pentru a putea taia majoritatea mancarilor si unul de 25 cm pentru alimentele mai tari.
  • In timp ce majoritatea cutitelor nu au nicio problema daca sunt spalate in masina de spalat vase, acestea vor rezista mai mult daca le speci de mana in apa calda si detergent, pentru ca apoi sa le usuci cu un prosop. Sfat: pastreaza intotdeauna cutitul cu lama in jos.
  • Incearca sa nu folosesti cutite de bucatarie pentru treburi „ciudate” in jurul casei – nu este bine pentru cutit si nici pentru tine. Tine-le departe de copii prin depozitarea lor intr-o locatie special destinata acestora.
  • La folosire frecventa, cutitele devin neascutite, iar un cutit neascutit este foarte probabil sa cauzeze un accident. Pastreaza intotdeauna lamele cutitelor in stare perfecta – achizitioneaza un loc de depozitare pe perete pe baza de magnet sau un toc din lemn pentru mobila de bucatarie.

Bucatarii profesionisti se antreneaza ore intregi pentru a invata tehnici sigure, eficiente de taiere. Pentru ei este vital sa poata face acest lucru fara incidente. Sa vedem cateva baze despre asta:

  • Tine cutitul ferm si aproape de lama pentru un control mai bun. Degetele mainii opuse, pe care o vei folosi pentru a tine mancarea, trebuie sa fie tinute in paralel cu lama pentru a ghida directia de taiere.
  • Pentru a tine un fruct sau o leguma precum castravetele sau ardeiul sa nu alunece, incepe prin a o reteza in jumatate pe lungime, pentru ca apoi sa o pozitionezi cu partea taiata in jos pentru a continua.
  • In urmatorul articol vom expune informatii cu privire la managementul tocatoarelor, diverselor recipiente din bucatarie si tigailor. Pe langa asta, vom oferi informatii despre cum sa le facem cunostinta copiilor cu ustensilele de bucatarie si cum sa le vorbim despre siguranta in aceasta parte a locuintei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem? Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem?
Plante care purifica aerul din camera Plante care purifica aerul din camera
Lucruri si obiecte din casa care pot fi periculoase pentru sanatate Lucruri si obiecte din casa care pot fi periculoase pentru sanatate
Cele 8 elemente ale unei case sanatoase Cele 8 elemente ale unei case sanatoase
Lupta impotriva gandacilor de bucatarie poate fi castigata Lupta impotriva gandacilor de bucatarie poate fi castigata
Igienizarea apartamentului Igienizarea apartamentului

Vezi mai multe articole