Scara interioara

Afla aici cum poti sa dai stil casei tale, alegand scara si balustrada potrivite stilului arhitectural. Fie ca esti adept al stilului modern, clasic, futurist sau rustic, in aceasta sectiune a site-ului Misiunea Casa vei gasi mereu informatii utile si corecte cu ajutorul carora sa oferi originalitate si personalitate interioarelor locuintei tale.

on

Scarile pentru pod - Cum sa faci alegerea potrivita pentru casa ta

24 februarie, 2017

Amenajarea mansardelor cu prevederea unor mini-poduri in structura ramasa in sarpanta sau amenajarea podului clasic necesita asigurarea unor cai de acces catre aceste zone. Dar nu intotdeauna este posibila rezervarea unui spaţiu semnificativ pentru a amenaja o cale facilă de acces catre pod, mai ales cand amprenta casei nu este foarte generoasa. Pentru a compensa lipsa spatiului, dar si pentru a realiza o solutie care sa se poate integra atat din punct de vedere functional si estetic, exista posibilitatea de a utiliza scari dedicate (modulare) pentru accesul in pod. Scarile modulare de acces la pod permit accesul usor si sigur catre pod prin solutii constructive cu un gabarit redus si, mai ales, simplu de utilizat. Avantajele scarilor modulare sunt urmatoarele: economisirea spatiului, nu…

mai mult >
Scara din beton lemn

Placarea cu trepte din lemn a scarii interioare din beton

19 iulie, 2016

Daca ai o casa cu parter si etaj, iar legatura dintre acestea este realizata de o scara interioara din beton, atunci va trebui sa decizi cu ce fel de material plachezi treptele. Cum scara da o cu totul alta imagine casei, va trebui sa rafinezi scara placand treptele cu lemn sau marmura. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te asiguri ca treptele si contratreptele sunt egale sau ca exista o mica marja intre trepte, dar nu mai mult de 5 milimetri. Daca placarea o faci cu lemn, foarte importanta este umiditatea treptelor din beton. Aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 2%, pentru a nu avea probleme cu deformarea lemnului. Daca montezi trepte din lemn peste trepte din beton cu o umiditate mai mare de 2%, treptele din lemn se vor deforma si la scurt timp se vor grupa. In cazul in care…

mai mult >
Scara interioara

Scara interioara - cerinte minime si tipuri de scara

08 iulie, 2016

Scara este un element important al unei case care are cel putin doua niveluri. Ea este, in acelasi timp, si element de legatura intre cele doua etaje, si element decorativ. Asta inseamna ca alegerea scarii nu este doar o chestiune de estetica, ci si de rezistenta. O scara trebuie sa raspunda urmatoarelor cerinte: - sa asigure confortul circulatiei. Aceasta inseamna ca, atunci cand urci scara, trebuie sa depui un efort minim pentru a parcurge diferenta de nivel. Pe de alta parte, atunci cand circuli pe scara, trebuie sa ai senzatia de siguranta. O scara pe care ai in permanenta impresia ca te impiedici nu este deloc confortabila; - sa aiba rezistenta si stabilitate. Trebuie sa faca fata tuturor solicitarilor la care este supusa: la greutatea oamenilor care circula pe ea, la greutatea propriilor…

mai mult >
Scara interioara

Ce lemn folosesti pentru realizarea unei scari interioare

05 iulie, 2016

In cazul caselor cu doua sau mai multe niveluri, cel mai indicat este ca scara interioara sa fie realizata din beton, pentru a avea o rezistenta sporita. Totusi, in cazul in care doresti sa ai o casa cu aspect rustic sau iti construiesti o cabana, scara poate sa fie din lemn. Lemnul este usor de prelucrat si poate fi vopsit si lacuit pentru o rezistenta buna in timp. De asemenea, legaturile si imbinarile sunt mult mai simplu de realizat. Iata care sunt tipurile de lemn la care poti apela pentru o astfel de constructie. Lemnul de stejar este de calitate superioara. Este un lemn pretios, dur si rezistent, iar pretul sau este cu atat mai mare cu cat este mai vechi si uscat corespunzator. Lemnul de stejar vechi si uscat natural este folosit inclusiv pentru realizarea de mobila de lux si iahturi.…

mai mult >
Spatiu de sub scara amenajat

Cum utilizam spatiul de sub scara?

12 aprilie, 2016

In cadrul locuintelor cu cel putin parter si mansarda, indiferent de solutia tehnica aleasa, trebuie prevazuta o scara de acces catre etajul superior sau mansarda, dupa cum este cazul. Evident ca acest element de facilitare a accesului va fi prevazut la fiecare nivel nou adaugat constructiei. In functie de tipul acestor scari si amplasarea in contextul casei, putem avea diverse situatii, fie o pozitionare intr-un hol mai mare sau mai mic, in living sau in alte spatii. Cum cele mai multe situatii sunt reprezentate de holuri de trecere iar spatiul necesar pentru constructia scarii este semnificativ, apare intrebarea ce facem cu spatiul de sub scara. Pe buna dreptate, avand in vedere ca spatiul necesar pentru executia scarilor este destul de mare, suprafata de sub aceasta devine inutilizabila…

mai mult >