Tavanul si peretii

In sectiunea “tavanul si peretii” vei gasi sfaturi cu privire la alegerea vopselei lavabile, a tapetului sau tipului de lemn pentru lambriuri, a celei mai potrivite culori pentru pereti, dar si informatii utile cu privire la montarea de gips-carton, gleturile pe care sa le folosesti la nivelarea peretilor sau acoperirea crapaturilor din tavan.

on

Efecte Decorative - Magnetic Paint

11 octombrie, 2018

Finisajele interioare si exterioare sunt lucrarile ce personalizeaza casa, pun in evidenta elementele arhitecturale, modifica volume, intr-un cuvant putem spune ca ele sunt responsabile cu incantarea ochiului si punerea in valoare a constructiei. La o casa avem de a face cu o multitudine de finisaje, interioare sau exterioare, materializate prin tencuieli decorative, placari cu diferite materiale, diferite vopseluri, tapet, acoperiri lavabile si efecte decorative. Intr-o locuinta, la interior, se utilizeaza cu precadere solutia de acoperire a peretilor cu glet, urmata de aplicarea vopselei lavabile albe sau in diferite nuante ce se pot obtine prin colorare manuala sau varianta recoamndata, prin colorare computerizata. In ultimii ani se constata o crestere a gamei de vopseluri si produse cu…

mai mult >
on

“Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?”

29 martie, 2018

Asa cum te-am obisnuit, periodic reluam una dintre temele de interes general dezbatute in particular cu cititorii nostri, pentru a prezenta solutiile propuse si altor persoane interesate de rezolvarea unor situatii similare. In acest articol vom prezenta recomandarile noastre in privinta termoizolarii unei camere aflate sub o terasa, problema adusa in atentia noastra de Vali V. “Am achizitionat o casa construita in urma cu vreo 10 ani, dar care nu a fost locuita niciodata pe timpul iernii. Casa are doua terase laterale circulabile, pe toata latimea ei, peste camerele de la parter. In aceasta iarna m-am mutat in ea si am constatat ca portiunile de tavan corespunzatoare teraselor sunt foarte reci, iar in zonele corespunzatoare colturilor casei, la interior, tavanele si peretii adiacenti s-au…

mai mult >
on

Gipscarton si OSB: diferente si recomandari pentru o utilizare corecta in constructii

07 martie, 2018

Este din ce in ce mai evident ca tot mai multi constructori si beneficiari finali au inteles in ultimii ani importanta unor materiale precum placile din gipscarton sau OSB. Ambele materiale au ajuns astfel sa fie utilizate in aplicatii pentru care altadata erau folosite unele mult mai grele si mai costisitoare. De multe ori, impresia generala este aceea ca placile din gipscarton si cele din OSB acopera cam aceleasi segmente dintr-o constructie, insa, in realitate, lucrurile stau altfel. Mai exact, aplicatiile in care cele doua materiale sunt utilizate difera in mare masura, insa exista si situatii in care OSB-ul este folosit gresit in locul gipscartonului, fapt care poate conduce la consecinte grave. Despre ce este vorba? In principiu, despre rezistenta la foc a celor doua materiale. Testele…

mai mult >
on

“Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?”

05 martie, 2018

Umezeala peretilor este una dintre cele mai des intalnite probleme in locuintele vechi, atat in case, cat si in blocuri. Drept urmare, pe forum primim constant de la cititorii nostri mesaje pe aceasta tema. Printre cele mai recente este acesta: “Cazul meu este ca in sufragerie, la etajul 7 al unui bloc vechi de 40 de ani, neanvelopat, am peretele interior ud pana la jumatate, la -10 grade in exterior si 18-19 grade in interior. Am avut mucegai la inceputul iernii si am dat cu spray. Umiditatea in camera este de 50%. Eu as vrea sa izolez pe interior, fiindca nu stiu cand va fi anvelopat, si pentru ca ma dispera aparitia mucegaiului. Am dormitorul pe colt, izolat cu polistiren de 5 cm. Acolo tin temperatura la 21 de grade si nu prea am probleme cu mucegaiul, insa as vrea sa schimb izolatia…

mai mult >
on

Placarea cu faianta a peretilor din gipscarton

28 februarie, 2018

Un lucru cu care multi dintre romanii care incep diverse amenajari inca mai trebuie sa se obisnuiasca este faptul ca gipscartonul este un material care poate substitui cu succes materialele traditionale utilizate de obicei in constructii. De aceea, mai ales in cazul realizarii unor pereti de compartimentare, BCA sau caramida ar putea fi considerate solutii secundare, chiar si cand este vorba despre amenajarea unei bai. In acest din urma caz, compartimentarea poate parea dificila, cu atat mai mult cu cat amenajarea presupune si montarea placilor de faianta, insa lucrurile stau altfel in realitate. Asadar, sa luam o situatie in care exista un perete exterior, de rezistenta, care va reprezenta baza pentru spatiul destinat viitoarei bai. De la acesta vor pleca peretii din gipscarton, care pot…

mai mult >