on

Termoizolarea pardoselii: sfaturi pentru o montare corecta

05 decembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Termoizolarea este una dintre preocuparile cele mai importante ale tuturor proprietarilor care isi doresc o casa eficienta termic. Iar una dintre cele mai esentiale lucrari de acest tip este termoizolarea pardoselii.

Pe forumul Misiunea Casa discutam constant toate aceste intrebari care apar in timpul procesului de izolare termica a locuintei, iar raspunsurile expertilor forumisti se dovedesc de fiecare data de mare ajutor pentru toti ceilalti cititori. Este si cazul acestei discutii, in urma careia utilizatorul “horiadan” a primit informatiile solicitate de la “Gemini”, unul dintre moderatorii comunitatii noastre.

“Va rog sa ma ajutati la rezolvarea unei probleme de termoizolatie. Se da o camera de 5x5 m, casa la tara. Elevatie 1,5 m, umplutura cu pamant batatorit. Peste pamant am turnat o placa armata flotanta de grosime variabilă (10-13 cm), partea superioara fiind trasa la laser (orizontala). In continuare, vreau sa montez parchetul, iar in vederea termoizolarii sub acesta m-am gandit la o solutie propusă aici, pe forum. Ordinea straturilor (de jos in sus) va fi: placa din beton armat, polistiren extrudat de 20 mm, folie PEE de 2 mm, OSB 3 de 15 mm fixat mecanic in placa, folie PEE de 5 mm, parchet laminat de 8 mm. Intrebarile mele ar fi:

  1. Polistirenul extrudat poate fi montat fara lipire pe placa de beton?
  2. Este bine ca OSB-UL sa fie fixat mecanic de placa peste polistirenul extrudat?
  3. Sub polistirenul extrudat (spre placa) este necesara aplicarea unei folii de polietilena (nu PEE)?
  4. Folia PEE de sub parchet este prea groasă la 5 mm?
  5. Se lasa rosturile de dilatare la polistirenul extrudat? (la OSB am citit ca se practică)”

, a fost mesajul postat pe forum de “horiadan”.

Raspunsul primit a fost, de asemenea, structurat punctual, cu informatiile solicitate la fiecare punct:

“Iata raspunsurile:

  1. Polistirenul nu necesita lipire pe placa de beton.
  2. Da, aveti grija ca capatul surubului de fixare sa fie ingropat cativa milimetri in placa de OSB.
  3. Nu este necesara o folie de polietilena la o elevatie atat de inalta, plus ca politirenul extrudat nu este sensibil la o eventuala umezeala.
  4. Nu este groasa, poate fi folosita orice grosime doriti, de la 3 la 10mm in functie de cota necesara pe pardoseala. Nu recomand foliile prea subtiri.
  5. Puteti lasa perimetral 5mm, in rest nu strangeti placile foarte tare ( nu le presati), asezati-le normal, una langa alta. La 5 metri nu sunt dilatari relevante.

De asemenea, este recomandata folia PEE de 2 mm grosime pentru separarea straturilor respective, astfel incat pardoseala sa nu scartaie.”

Daca aceasta discutie prezinta insuficiente informatii in ceea ce priveste lucrarea pe care o executi sau pe care o ai in plan pentru propria locuinta, iti recomandam sa vizitezi si sa parcurgi cu atentie topicul dedicat termoizolarii pardoselilor. Iar nu in ulimul rand, poti posta chiar tu intrebarile care te framanta. Astfel, cu siguranta vei gasi recomandarile si sfaturile pe care le cauti. Spor la lucru!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Montarea parchetului Montarea parchetului
Pardoseala: 3 variante pentru toate buzunarele Pardoseala: 3 variante pentru toate buzunarele
Acordati-i parchetului atentia necesara Acordati-i parchetului atentia necesara
Mocheta - Fiecare detaliu conteaza Mocheta - Fiecare detaliu conteaza
Pardoseala din chirpici Pardoseala din chirpici
Despre linoleum Despre linoleum

Vezi mai multe articole