Tipuri si modele de case

Vrei sa iti construiesti o casa dar inca nu te-ai hotarat ce model sau ce tip de casa. Ofertele sunt complexe, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Cu cat esti mai informat cu atat ai mai multe sanse sa descoperi ceea ce iti doresti.

on

Constructii din materiale alternative: casa din caramizi de polipropilena

14 mai, 2018

Inovatia in materie de constructii nu inceteaza sa uimeasca, chiar daca multe dintre proiecte nu ajung sa dobandeasca popularitatea asteptata. Astfel, ne-am amintit de o descoperire mai veche de la un targ de profil, pe care ne-am propus sa-l readucem din nou in atentie: casa din polipropilena. In continuare, iti vom prezenta caracteristicile acestui tip de material si asteptam sa ne spui parerea ta: ar merita sau nu sa i se acorde mai mult interes si in prezent? Multi dintre noi suntem obisnuiti ca materialele sa fie obtinute direct din natura, eventual dupa un mic proces de prelucrare. Foarte putini si-ar imagina insa o constructie realizata din caramizi din polipropilena. De la departare, nimic nu ar sugera faptul ca o astfel de casa este una atipica, realizata dintr-un material neobisnuit.…

mai mult >
on

Casa din lemn prefabricat: avantaje, dezavantaje si recomandari

10 mai, 2018

De obicei, cand ne referim la materiale clasice in ceea ce priveste construirea unei case, gandul zboara aproape negresit catre caramida si beton. In Romania, multe locuinte sunt ridicate in continuare cu ajutorul acestor materiale, desi in alte tari o casa din caramida este aproape un lux. Asta nu inseamna ca locuintele din materiale alternative, precum panourile compozite pe baza de lemn, nu pastreaza standardele de confort dorite. Acest lucru pare sa fi fost inteles tot mai mult si in Romania, de aceea vom discuta in continuare despre avantajele si dezavantajele utilizarii unor astfel de solutii in constructii. In ultimul deceniu, un numar tot mai mare de specialisti recomanda si aleg constructiile ecologice din lemn, in locul celor realizate din zidarie de caramida tip termobloc, BCA sau…

mai mult >
on

Un proiect indraznet: casa din caramizi tip LEGO

21 februarie, 2018

Probabil ca multa lume cunoaste celebrele jucarii LEGO, cele care fac mai frumoasa copilaria oricarui baietel sau fetita. Ei, bine, cu trecerea timpului, principiul asamblarii faimoaselor piese a ajuns sa fie utilizat si la scara ceva mai mare, pentru dezvoltarea peretilor de compartimentare. Iar acum, ceea ce parea sa fie doar o joaca, s-ar putea transforma intr-o adevarata revolutie in materie de constructii. Astfel, s-a ajuns la ideea construirii unei intregi case locuibile din piese gigant tip LEGO. Conceptul a fost imaginat de catre un inventator italian, pe numele lui Flavio Lanese (52 de ani), care a gandit SpeedyBrick. Proiectul re se diferentiaza de alte inventii similare prin faptul ca piesele sunt compatibile, chiar daca produse dintr-o gama larga de materiale diferite. “Am folosit…

mai mult >
on

Casa DOC: locuinta de pe malul Dunarii care si-a facut loc printre marile proiecte internationale

08 februarie, 2018

Care a fost ultima veste buna pe care ai auzit-o despre arhitectii romani in ultima vreme? Daca nu poti da un raspuns imediat, iti oferim noi una: candidatura la concursul international Building of the Year 2018 a proiectului DOC realizat de Lime Studio. Ce inseamna aceasta prezenta pe lista scurta a competitiei, ce reprezinta Lime Studio si cum arata proiectul DOC, vom descrie in continuare. “Talentul nu este suficient, trebuie sa stii sa-l vinzi” Lime Studio este un studio de design si arhitectura fondat in 2012 de catre Roxana si Silvia, doua tinere studente la Facultatea de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti. Ele ne-au povestit cum au reusit sa faca primii pasi spre dezvoltarea unei afaceri intr-un domeniu in care reusita nu este garantata. “Ne cunoastem de 10 ani si suntem amandoua…

mai mult >
on

Casele plutitoare: Luxul de pe luciul apelor

04 iulie, 2017

In zilele calduroase de vara, vecinatatea unei ape, curgatoare sau nu, este un adevarat lux. Chiar daca temperatura nu va fi cu mult mai scazuta in apropierea acesteia, diferenta se va simti imediat atat in confortul fizic, cat mai ales in cel psihic. De aceea, exista persoane care au ales sa isi stabileasca domiciliul sau casa de vacanta pe marginea unui lac sau a unui rau. Acest tip de locuinte nu sunt deloc ieftine, insa in tarile din Vestul Europei si chiar si in Romania pot fi observate tot mai multe astfel de constructii. In prezent, cea mai comuna procedura pentru ridicarea caselor plutitoare este construirea intr-un atelier si apoi transportarea acestora la destinatia finala. Acestea sunt urcate pe flotoare din beton, care sunt de doua tipuri. Primul tip este flotorul in forma de castron…

mai mult >