Tipuri si modele de case

Vrei sa iti construiesti o casa dar inca nu te-ai hotarat ce model sau ce tip de casa. Ofertele sunt complexe, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Cu cat esti mai informat cu atat ai mai multe sanse sa descoperi ceea ce iti doresti.

Cat te costa sa construiesti o casa din lemn

Cat te costa sa construiesti o casa din lemn

08 mai, 2009

In ultimii ani romanii au inceput sa isi indrepte atentia spre alte materiale de constructii decat cele clasice, cum ar fi betonul sau caramida. Lemnul urca in topul preferintelor, mai ales ca, la prima vedere, pare mai ieftin si mai usor de procurat decat alte produse. Casele din lemn au intr-adevar o serie de avantaje, cum ar fi rezistenta, pretul, si, nu in ultimul rand aspectul si calitatile ecologice. In functie de structura lemnoasa aleasa, casa din lemn poate fi intr-adevar o solutie ceva mai ieftina. Totusi, aceasta regula nu se aplica intotdeauna. De exemplu, o casa din lemn masiv, din busteni, costa de multe ori chiar mai mult decat una din materiale de constructii clasice. In urmatoarele saptamani o sa va prezentam pe scurt care sunt principalele tipuri de case din lemn, iar la…

mai mult >
Case din lemn - costuri

Case din lemn - costuri

03 aprilie, 2009

Inainte de a incepe constructia unei case este bine sa cunoasteti cat mai multe detalii despre costurile pe care le impun un asemenea proiect. Pentru a va putea oferi informatii cat mai complete, va prezentam comparativ care sunt costurile pentru construirea unei case din zidarie, si cat va costa construirea unei case de lemn. Inainte de a trece la calcule, va amintim ca exista doua aspecte importante asupra carora trebuie sa decideti impreuna cu firma de constructii pe care urmeaza sa o contractati in vederea construirii locuintei dvs. In timp ce o casa din zidarie sau beton poate fi predata beneficiarului “la rosu”, in cazul unei case din lemn este recomadata o receptie “la cheie” intrucat majoritatea firmelor care realizeaza astfel de proiecte detin un anumit kit pentru modelele…

mai mult >
Locuinta bioclimatica

Locuinta bioclimatica

26 februarie, 2009

Prima locuintabioclimatica de lux, care utilizeaza materiale de constructii naturale, sisteme de climatizare eficiente, iluminat natural si elimina sursele de poluare, a fost construita in judetul Brasov, costurile fiind de 330 de euro pe metrul patrat la rosu, potrivit datelor prezentate de compania de arhitectura Ram Art Construct, detinuta de arhitectii Horatiu si Alina Radu. In total, pentru constructie si amenajare, proprietarul a cheltuit peste un milion de euro, costuri care implica si finisaje si echipamente de lux - seminee, obiecte sanitare, instalatii de control, securitate si monitorizare video - care s-au ridicat la circa 1.500 de euro pe metrul patrat, scrie Ziarul Financiar. Voestalpine a pierdut peste 10 mil. €, date pe terenurile de la Agigea. Voestalpine, concernul austriac…

mai mult >
Locuintele micro-compacte

Locuintele micro-compacte

21 septembrie, 2007

Spatiul vital = 7,08 m2 Casa micro compacta ( micro compact home, sau m-ch) este rezultatul unui proiect realizat sub conducerea Profesorului Richard Horden de la Universitatea Tehnica din Munchen, prin colaborare cu studenti de la Insitutul de Tehnologie din Tokyo. Atat inflenta japoneza, cat si cea nemteasca si-au pus amprenta asupra minusculei locuinte a carei arhitectura aminteste de casutele japoneze pentru ritualul ceaiului. Constructia acestei locuinte a beneficiat de tehnologie europeana, avand in componenta materiale prefabricate, reciclabile. Nascuta dintr-o filosofie de viata bazata pe limitarea inteventiei omului asupra naturii, structura acestei micro locuinte aproape ca nu atinge solul. Dimensiunea redusa ofera avantajul de a fi amplasata in aproape orice locatie,iar designul…

mai mult >
Avantajele unei locuinte automatizate

Avantajele unei locuinte automatizate

03 mai, 2007

In prezent se da din ce in ce mai mare importanta automatizarii si informatizarii in toate domeniile. O locuinta dotata cu sisteme automate de ultima generatie ar trebui sa ne simplifice viata si nicidecum sa o complice. In cele mai multe cazuri scopul imbunatatirii tehnologiiilor este acela de a proteja oamenii si de a le asigura confortul necesar. Prin urmare integrarea unor echipamente inteligente in infrastructura unei locuinte nu face decat sa ne simplifice viata si sa ne economiseasca timpul si banii, in mod indirect. O locuinta inteligenta este aceea care are in dotare sisteme multiple de gestionare a energiei electrice, a cheltuielilor cu intretinerea respectivei case, a achitarii acestora prin sisteme electronice, a diverselor moduri de monitorizare etc. Automatizarea face din locuinta…

mai mult >