Umiditate

Umiditatea este unul dintre dusmanii tacuti ai casei si sanatatii tale. Umiditatea poate duce la aparitia igrasiei si mucegaiului, acestea afectand in timp, pe de o parte, structura de rezistenta a casei, iar pe de alta parte va provoca locatarilor alergii, astm si alte afectiuni bronho-pulmonare. In aceasta sectiune vei gasi informatii utile despre dezumidificatoare, precum si tips & tricks pentru inlaturarea condensului.

on

Umezeala la colturi

09 ianuarie, 2019

Cand casa noastra este invadata de umezeala trebuie sa reactionam rapid si sa gasim cele mai bune solutii pentru eliminarea acesteia in cel mai scurt timp cu putinta. Adrian M, forumist incepator Misiunea Casa, se confrunta cu aceasta problema. Care este mai exact situatia in care se afla? Adrian M: Buna ziua, sunt nou pe aici, am o casa in care tocmai m-am mutat anul acesta si o data cu venirea ploilor, a zapezilor au inceput si problemele la 1 din colturi si pe 2 pereti a inceput sa lase umezeala. Casa este construita din boltari si temelia este cam joasa. Cam ce ar trebui sa fac sa scap de problema asta? Am o singura camera incalzita cu soba. Daca as darama zidul si l-as face din BCA m-ar ajuta cu ceva? Raspunsurile specialistilor si forumistilor Misiunea Casa nu au intarziat sa apara.…

mai mult >
on

O casa fara condens si igrasie

18 decembrie, 2018

Problemele legate de condens si mucegai, cauzate in principal de prezenta umiditatii, sunt binecunoscute multora dintre noi. Nu este o noutate, am intalnit aceste probleme la casele vechi, la apartamentele epocii de aur, dar si la constructiile moderne. Tinand cont de istoria evolutiei solutiilor de construire, putem spune ca in fiecare etapa exista aspecte ce nu sunt luate in considerare in executia lucratilor, fapt ce conduce inevitabil la situatii neplacute ce afecteaza calitatea finisajelor interioare, unor corpuri de mobilier, dar si sanatatea locatarilor. O casa moderna inseamna aplicarea unor solutii de termoizolare care sa contribuie atat la un ambient optim la interior, cat si la reducerea pierderilor de energie, implicit costuri mai mici cu incalzire si racirea. Solutiile de termoizolare…

mai mult >
on

Umiditatea din casa: Care este nivelul optim?

11 decembrie, 2018

Umiditatea reprezinta totalitatea vaporilor de apa din aer. Umiditatea din casa este o problema ce poate aparea atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece, deoarece ea variaza in functie de temperatura din casa si cea de afara. Pe timp de iarna, cand ferestrele casei noastre stau mai mult inchise, umiditatea din interior va fi mai mare, pe cand in sezonul cald, cand aerul de afara este mult mai uscat, umiditatea din locuinta va fi mult mai scazuta. Care este nivelul optim de umiditate? Nivelul optim de umiditate din casa ar trebui sa se situeze intre 40 – 60 %. In cazul in care nivelul se situeaza sub 30% inseamna ca aerul este mult prea uscat si avem nevoie de un umidificator. Daca depaseste 60% inseamna ca umiditatea este mult prea mare si avem nevoie de un dezumidificator. Daca vrei…

mai mult >
on

De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - I

15 mai, 2017

Confortul dintr-o locuinta, indiferent ca vorbim despre o casa sau un apartament, depinde de un ansamblu de factori care asigura calitatea aerului. Cum zilnic inspiram si expiram de aproximativ 20.000 de ori, este usor de inteles de ce trebuie sa ne ingrijim de a asigura permanent o calitate cat mai buna a aerului respirat. Acesti parametri sunt definiti de temperatura si umiditate, fiind strans legati de conditiile din mediul exterior, de modul in care este construita locuinta, de modul de incalzire si racire, modul de utilizare al spatiilor interioare umede etc. O problema majora apare pe timp de iarna, cand aerul exterior este mai uscat, iar la interior sunt utilizate anumite tipuri de instalaţii de incalzire care favorizeaza uscarea aerului (ventilo - convectoarele, caloriferele cu ulei…

mai mult >
on

Sfaturi pentru alegerea si folosirea umidificatorului

14 aprilie, 2015

Pe langa faptul ca asigura umiditatea optima in camera, umidificatorul aduce cateva beneficii in tratarea alergiilor, astmului, racelilor sau gripei. Inainte sa achizitionezi un umidificator, iti recomandam sa te consulti si cu medical tau de familie. In continuare, iata cateva sfaturi pentru alegerea si folosirea optima a umidificatorului. Schimba zilnic apa din rezervorul umidificatorului. Astfel vei preveni acumularea de germeni si bacterii; Foloseste apa distilata si filtre speciale, pentru a evita depunerile de calcar si alte minerale; Usuca umidificatorul intre folosiri; Daca ai ales un umidificator cu aburi calzi, nu-l lasa la indemana copiilor deoarece i-ar putea rani; Curata umidificatorul o data pe saptamana sau conform indicatiilor producatorului; Alege un umidificator care are…

mai mult >