on

Un sat de munte devine punct de referinta pentru ecologie

03 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Brand, un sat de 700 de persoane din Vorarlberg, Austria, a ajuns pe primele pagini datorită noii sale școli și clădirii multifuncționale, care este în prezent cea mai ecologică construcție publica din provincie. Municipalitatea încearcă, de asemenea, să furnizeze tuturor clădirilor comunale propria sursă de energie electrică și să le echipeze cu sisteme bazate pe pompe de căldură.

Care sunt componentele acestei construcții noi?

Arhitectul, Christian Zottele, spune că a folosit "forme foarte simple" prin poziționarea a șase părți din lemn masiv pe o bază de beton. Piesele sunt complet deconectate între ele atât static, cât și acustic; însă, ca unitate exterioară, ele formează noua "inimă" a municipiului Brand.

Camere pentru copii, muzică și coruri

Mai mult de 20 de copii frecventează acum școala primară și aproape la fel de multi participă la grădiniță. Clădirea găzduiește, de asemenea, un grup de joacă și o cantina școlară. În plus, o școală de muzică operează în incintă, iar o mulțime de coruri folosesc facilitățile ca spațiu de repetiție.

Locuitorii satului i-au dat propriul nume clădirii moderne - care împărtășește în același timp legăturile cu metodele tradiționale de construcție a văii: "Zemmako" - un termen în dialectul lor care se corelează cu verbul german "zusammenkommen" care se traduce aproximativ ca "venind împreună".

Această clădire este de trei ori mai silențioasă decât clădirile convenționale

Prin modelarea simplă și tehnologia sa acustică sofisticată, clădirea este liniștită, ceea ce este esențial în mediile de învățare ale copiilor.

Liniștea se datorează și materialelor de construcție utilizate; toate acestea sunt netratate și, prin urmare, sunt, de asemenea, complet reciclabile. Clădirea "Zemmako" din Brand este, prin urmare, construcția noua cea mai ecologică din Vorarlberg de pana în prezent: realizează 976 de puncte ecologice din maxim 1000.

Municipalitatea Brand abordeaza ecologia cu toata seriozitatea. Autoritatea locală și-a comandat propria hidrocentrală pentru a genera energie electrică și își urmărește viziunea de a furniza toate clădirile și facilitățile publice, cum ar fi iluminatul stradal, cu propria sa sursă de energie electrică.

Toate drumurile duc catre...o pompă de căldură

Răspunsul a fost, prin urmare, evident - în loc să furnizeze clădirea cu căldură prin intermediul unui sistem de încălzire cu biomasă, de exemplu, autoritatea locală a optat pentru utilizarea unei pompe de căldură compacte ce economiseste spatiu important. Nouă sonde, care ating fiecare o adâncime de 100 m, furnizează energia pentru generarea de căldură.

Brand a optat pentru pompa de căldură Hoval Thermalia® twin (42). "Datele sale despre performanță nu numai că arată bine în catalog, ci sunt, de asemenea realizate cu succes", spune Michael Domig, primarul și inginerul pentru încălzire. Avand in vedere faptul ca poate monitoriza sistemul online prin TopTronic®, se simte protejat împotriva defecțiunilor.

Cladirea noua economisește resurse importante

Satul Brand ar fi putut, de asemenea, să renoveze cele două clădiri separate care au existat înainte: școala primară și grădinița. Școala primară, construită în 1951, a consumat 4000 de litri de ulei industrial, iar sistemul de încălzire electrică al grădiniței, construit în 1979, a dus la costuri anuale de peste 10.000 de euro.

Comparativ cu lucrările de renovare, noua clădire - care oferă, de asemenea, mai mult spațiu și pentru alte scopuri - a fost cu doar 10% mai scumpă. În schimb, costurile de operare sunt acum mai mici: cu ajutorul pompei de căldură Hoval Thermalia® twin (42), casa pasivă necesită o putere termică de doar 13 kWh / (m2 EBFa), confirmată de jurnalul de bord al clădirii municipale. Cheltuielile anuale de încălzire se ridică acum la numai 1500 EUR.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Un nou Superstore Proges in Buzau - 04 Septembrie 2009 Un nou Superstore Proges in Buzau - 04 Septembrie 2009
Banii necesari in 2008 pentru a cumpara o garsoniera ajung acum pentru o locuinta cu 3 sau 4 camere Banii necesari in 2008 pentru a cumpara o garsoniera ajung acum pentru o locuinta cu 3 sau 4 camere
Ipotecarul fara avans, prea scump Ipotecarul fara avans, prea scump
Celebrul lichior de ciocolata Mozart, acum in Romania Celebrul lichior de ciocolata Mozart, acum in Romania
Studiu Colliers: 15.000 de apartamente finalizate in Bucuresti, in urmatorii doi ani Studiu Colliers: 15.000 de apartamente finalizate in Bucuresti, in urmatorii doi ani
Carrefour Romania inaugureaza cel mai nou hipermarket in centrul comercial ParkLake Carrefour Romania inaugureaza cel mai nou hipermarket in centrul comercial ParkLake

Vezi mai multe articole