Unde sunt cele mai ieftine apartamente cu trei camere din Bucuresti pe o piata a locuintelor noi in scadere. Evolutia indicelui ZF Index Imobiliar

05 septembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lunile de vara nu au adus modificari semnificative ale preturilor apartamentelor cu trei camere din Bucuresti, preturile inregistrand o scadere de doar 1,6% in luna august fata de luna mai, arata datele ZF Index Imobiliar, realizat in colaborare cu firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affialiates of Romania.
 
Astfel, preturile medii solicitate pentru apartamentele cu trei camere din Capitala au
ajuns la 80.100 de euro, in scadere cu 350 de euro fata de luna precedenta si cu 8% fata de luna august 2010.
 
Indicele ZF analizeaza preturile solicitate pentru apartamentele cu trei camere construite intre anii 1980 si 1990 in 20 dintre cele mai mari cartiere ale orasului, iar cele mai mici preturi, de circa 64.000-65.000 de euro, au fost consemnate in Berceni, Drumul Taberei si zona 1 Decembrie din capatul estic al orasului.
 
La polul opus se afla bulevardul Unirii si Piata Victoriei, cu preturi de circa 115.000 de euro pentru apartamentele cu trei camere, in conditiile in care zone considerate "extreme", precum Primaverii (poate cea mai scumpa zona a orasului) si Ferentari (cea mai ieftina) au fost excluse din analiza.
 
In cartierul Militari, cel care din vara acestui an este legat de nordul orasului si prin intermediul pasajului Basarab, preturile apartamentelor au continuat sa creasca, de la 70.000 de euro la 72.000 de euro, dupa ce inainte de darea in folosinta a pasajului preturile medii solicitate erau de 65.000 de euro.
 
Preturile au mai crescut si in zone precum Titan sau Iancului, in timp ce scaderi mai accentuate, de 3.000-4.000 de euro, au fost consemnate in zonele Mosilor si Constantin Brancoveanu.
 
Potrivit unei statistici realizate de site-ul AgentieNET, preturile medii solicitate pentru apartamentele cu trei camere din Bucuresti au ajuns in luna august la 77.819 euro, fata de 80.695 de euro in luna iulie. Analiza nu ofera informatii defalcate asupra preturilor din cartiere.
 
Apartamentele cu 3 camere din Militari, mai scumpe cu 5.000 de euro dupa deschiderea Pasajului Basarab
 
Suceava construieste mai multe case decat toata Oltenia la un loc
 
Prima Casa 4 ar trebui desfiintata pentru preturi corecte in imobiliare
 
Cu 13,5% mai putine locuinte noi in Bucuresti
 
In contextul continuarii trendului descendent al preturilor, piata constructiilor de locuinte a continuat sa scada in prima jumatate a anului, atat la nivel national, cat si in regiunea Bucuresti-Ilfov. Astfel, in primele sase luni au fost finalizate in Capitala si in imprejurimi doar 2.231 de locuinte, in scadere cu 13,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica.
 
Marile proiecte rezidentiale au ramas blocate, astfel ca locuintele noi construite in mediul rural au ajuns sa reprezinte 54,5% din total. Scaderea pietei locuintelor la nivelul Capitalei a fost astfel mai mare decat cea la nivel national, tinand cont ca in toata tara au fost finalizate 17.806 de locuinte in prima jumatate a anului, in scadere cu mai putin de 5%.
 
Cu toate acestea, bancherii au reinceput sa vorbeasca despre o accelerare a creditului ipotecar, soldul crescand cu 100 de milioane de euro in luna iulie, la 7,19 miliarde de euro, atat pe fondul programului Prima casa, cat si prin creditele ipotecare standard.
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Doua salarii medii: credit imobiliar pentru o garsoniera Doua salarii medii: credit imobiliar pentru o garsoniera
Curent de la Distrigaz Curent de la Distrigaz
PIATRAONLINE lanseaza 10DesignBlog - proiect pentru tinerii pasionati de arta decorativa si design de interior PIATRAONLINE lanseaza 10DesignBlog - proiect pentru tinerii pasionati de arta decorativa si design de interior
Repartitorul ramine optional Repartitorul ramine optional
A inceput razboiul preturilor la mobila A inceput razboiul preturilor la mobila
Revenirea pietei imobiliare depinde de ieftinirea terenurilor Revenirea pietei imobiliare depinde de ieftinirea terenurilor

Vezi mai multe articole