Valul concedierilor din consultanta imobiliara ia amploare

27 octombrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa ce in urma cu doua saptamani, compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE) a anuntat ca va concedia o parte din angajati, nefacand public numarul exact, un alt jucator din piata, Cushman & Wakefield, a confirmat ca va concedia 200 de angajati din Statele Unite.
Cu 15.000 de angajati la nivel global, dintre care 6.500 in Statele Unite, compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca va disponibiliza aproximativ 200 de angajati din Statele Unite, ca urmare a “conditiilor economice nefavorabile”, scrie presa internationala.
 
“Pentru a tine pasul cu schimbarile economice, vom implementa o serie de masuri cu scopul de a reduce cheltuielile, inclusiv o restructurare a companiei, ceea ce va implica un numar scazut de concedieri”, au anuntat recent intr-o declaratie oficiala reprezentantii Cushman & Wakefield.
 
Anuntul concedierilor in cadrul Cushman & Wakefield vine la doua saptamani dupa ce CB Richard Ellis a anuntat, de asemenea, ca urmeaza o restucturare a companiei si o parte din angajati isi vor pierde locuri de munca.
 
CBRE a refuzat sa faca public numarul exact de concedieri, Robert W. McGrath, purtatorul de cuvant al companiei, declarand doar ca este “un numar modest”. McGrath a mai precizat ca CBRE va face mai multe declaratii pe aceasta tema dupa afisarea rezultatelor pentru trimestrul al treilea. Compania a afisat in trimestrul al doilea din 2008 venituri de 1,3 miliarde de dolari, in scadere cu aproximativ 13% fata de aceeasi perioada.
 
Atat Cushman & Wakefield, cat si CBRE sunt prezente pe piata locala.
 
Biroul Cushman & Wakefield din Romania a fost deschis in ianuarie 2007 prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care se colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.
 
CBRE a preluat in luna februarie 2008 compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele CBRE|Eurisko.
 
 Cushman&Wakefield este cea mai mare companie cu capital privat din lume in domeniul imobiliar. Fondata in anul 1917, compania detine 221 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati.
 
CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume (raportat la incasarile din 2007). Compania are peste 29.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Kuma, partenerul de succes al afacerii tale! Kuma, partenerul de succes al afacerii tale!
"Prima casa" genereaza anomalii imobiliare: doua camere la pret de trei - 16 Iulie 2009
Inspectoratul de Stat in Constructii a dat amenzi in T1 de 0,584 mil. lei, cu 26% mai putine decat anul trecut - 28 iunie 2010 Inspectoratul de Stat in Constructii a dat amenzi in T1 de 0,584 mil. lei, cu 26% mai putine decat anul trecut - 28 iunie 2010
Ajutoarele de caldura pe 7 ani costa cat Autostrada Bechtel Ajutoarele de caldura pe 7 ani costa cat Autostrada Bechtel
Dezvoltatorii au inteles ca trebuie sa plece capul in fata clientilor - 10 septembrie 2010 Dezvoltatorii au inteles ca trebuie sa plece capul in fata clientilor - 10 septembrie 2010
O noua majorare de tarife Energia electrica se scumpeste de la 1 iulie O noua majorare de tarife Energia electrica se scumpeste de la 1 iulie

Vezi mai multe articole