Vanzarile According Group, stimulate de cererea de termopan

02 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 Compania According Group, care importa si distribuie produse si componente pentru fabricarea geamurilor termoizolante, a anuntat pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2005.
"Cresterea prognozata are legatura cu dezvoltarea de pe piata constructiilor si mai ales cu evolutia sectorului producatorilor de tamplarie cu geam termoizolant, acestia din urma fiind clientii nostri in proportie de 90%", a declarat Daniel Bucataru, director de marketing in cadrul firmei. El a adaugat ca deschiderea celui de-al saselea birou de vanzari din tara, la Timisoara, va contribui de asemenea la cresterea financiara estimata.
Anul acesta compania a anuntat ca va investi aproximativ 0,5 milioane de euro in dezvoltarea bazei logistice si pentru extinderea teritoriala, dupa ce anul trecut a mai investit aproximativ un milion de euro in dezvoltarea capacitatilor de transport.
"Avem proiecte anuale de dezvoltare a parcului logistic, ca urmare a cresterii volumului de comenzi", a mai spus Bucataru.
Firma detine puncte de vanzare la Iasi, Bucuresti, Cluj, Constanta, Braila si Craiova, iar potrivit conducerii, vanzarile pe zona Transilvania reprezinta 25% din cifra de afaceri.
Portofoliul de produse pe care firma le comercializeaza cuprinde pe de o parte etansanti, spuma poliuretanica si adezivi, toate sub marca proprie Compakt, iar pe de alta parte cuprinde componente si utilaje pentru fabricarea geamului termoizolant, accesorii pentru prelucrarea sticlei si rasini.
"Momentan, activam pe doua domenii, pe partea de retail, care cuprinde produse sub marca proprie, dar si pe segmentul end-user, care inglobeaza toate produsele pe care le comercializam", a precizat Bucataru.
In prezent, compania According Group este furnizor pentru 700 de magazine de specialitate din toata tara, acest segment reprezentand 10% din totalul clientilor firmei.
Furnizorii companiei sunt in totalitate producatori externi din domeniu, printre acestia numarandu-se GE Bayer Silicones (Germania), Tamglass (Finlanda), Bavelloni (Italia), Saint-Gobain (Franta), Baretta (Italia) sau Reinhardt Technik (Germania).
Firma According Group a fost infiintata in 1995 la Iasi, avand capital privat integral romanesc. In 1999, compania deschide primele birouri teritoriale de vanzari in Braila si Bucuresti, urmand ca pana in 2003 sa mai fie inaugurate alte trei puncte de lucru, la Constanta in 2001, la Cluj in 2002 si la Craiova in 2003. Momentan, firma are un numar de 80 de angajati.
Piata constructiilor a crescut in primul trimestru cu 20,7% fata de primele trei luni din 2005, un ritm de crestere record pentru ultimii ani.
Potrivit datelor Comisiei Nationale de Prognoza, in aceeasi perioada, productia de tamplarie metalica a crescut cu aproape 245%, iar productia de geamuri termopan a urcat cu 132%.
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romania, cartierul de lux al UE Romania, cartierul de lux al UE
Consumul intern de ciment a scazut cu 37% in primul trimestru - 22 iunie 2010 Consumul intern de ciment a scazut cu 37% in primul trimestru - 22 iunie 2010
Carrefour Romania: garantat scaderea TVA-ului la 19% se regaseste in pretul platit, de la 1 ianuarie 2017 Carrefour Romania: garantat scaderea TVA-ului la 19% se regaseste in pretul platit, de la 1 ianuarie 2017
Bancile scumpesc creditele ipotecare, desi BNR le-a permis relaxarea lor - 05 Februarie 2009 Bancile scumpesc creditele ipotecare, desi BNR le-a permis relaxarea lor - 05 Februarie 2009
Discounturi duble la targurile de imobiliare si constructii - 08 Mai 2009 Discounturi duble la targurile de imobiliare si constructii - 08 Mai 2009
Imobilele confiscate Imobilele confiscate

Vezi mai multe articole