Vesela de bucatarie si tacamuri

Vesela de bucatarie si tacamuri

13 noiembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
De cate linguri, farfurii, tigai si oale ai cu adevarat nevoie? Daca nu esti o persoana simandicoasa, nu dai mese fastuoase la tine acasa si nu tii la aranjarea mesei cu mai mult de trei tacamuri, atunci misiunea este simpla si scapi ieftin si la bani.
 
Nu ai de ce sa-ti umpli dulapurile si sertarele bucatariei cu celebrele seturi de 12. Regula lui sase este suficienta pentru o persoana singura sau un cuplu care obisnuieste sa pregateasca o masa acasa, impreuna cu inca doi-patru prieteni. Ai nevoie de clasicele furculite, linguri, lingurite si cutite. Fii cu bagare de seama, alege cutite care stiu sa taie o bucata de friptura. Apoi, farfurii adanci pentru supa, farfurii intinse pentru felul doi. Daca esti stramtorat la buget, te poti lipsi de farfuriile pentru desert. In locul lor, pentru servirea unei felii de tarta sau tort poti folosi farfurioarele de la cestile de cafea.
 
Nu este obligatoriu ca toate aceste farfurii sa aiba forma clasicul rotund. Poti opta pentru alte forme geometrice: patrata, pentagonala, hexagonala, designerii si producatorii se dovedesc creativi si trazniti in ultima perioada. La fel in privinta culorii, alege una potrivita personalitatii tale, din farfurii albe oricum mananci in orice restaurant. Evident, vei mai avea nevoie de pahare: de vin, bere si suc. Daca ti se par prea multe, te poti limita la un singur tip de pahare, fara picior, fara talpa.
 
Macar ocazional, vei pregati masa acasa. Asta inseamna doua-trei oale adanci si cu volum, pentru fiert legume si carne. Tigaie de prajit cartofi si oua. O tava pentru cuptor, ideala pentru cartofi inabusiti si macaroane. Eu unul n-as omite nici tigaia speciala pentru clatite. Evident, vei mai avea nevoie de castroane adanci si largi, pentru pregatirea salatelor. Si nu uita de lingura de lemn, strecuratoare, spatula si spumiera, tel, zdrobitor de cartofi pentru piure, plus, daca esti un mic chief in bucatarie, mojar si pistil.
 
Foarte utile sunt vasele de yena, pentru pastrarea mancarii in frigider. Neaparat cu capac, nu vrei sa umpli frigiderul de mirosuri. Plus una-doua casolete din plastic, in caz ca-ti iei mancare la serviciu, la sufertas.
 
Am lasat pentru final tocmai lucrurile alea doua de care uitam mereu si de care avem nevoie seara tarziu, cand nu mai avem de la cine sa imprumutam. Desfacatorul de bere si tirbusonul.
 
Cumparaturi placute si inspiratie in alegerea veselei si a tacamurilor!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Farmecul de altadata: bucataria retro Farmecul de altadata: bucataria retro
Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie
Amenajarea bucatariei: sfaturi de montare a faiantei pe spatiul de lucru Amenajarea bucatariei: sfaturi de montare a faiantei pe spatiul de lucru
In frigider sau la temperatura camerei? Cateva sfaturi pentru depozitarea alimentelor In frigider sau la temperatura camerei? Cateva sfaturi pentru depozitarea alimentelor
Piatra minerala - natura in bucataria ta Piatra minerala - natura in bucataria ta
Cum sa ai o bucatarie practica Cum sa ai o bucatarie practica

Vezi mai multe articole