on

Exfolierea finisajelor: de ce repararea imediata nu este recomandata

26 ianuarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Terminarea lucrarilor de finisare a peretilor nu inseamna automat si terminarea grijilor pentru un beneficiar final. O demonstreaza experientele forumistilor nostri, care sunt in permanenta interesati sa afle tot mai multe informatii despre durata de uscare a finisajelor si despre cum pot remedia anumite stricaciuni aparute ulterior reparatiilor initiale.

Spre exemplu, vom lua cazul forumistului Mihai G., care a intampinat urmatoarea problema: “Au inceput sa apara mici urme de exfoliere a lavabilei/ gletului, insa doar in acea zona din imagini. Lucrarea a fost realizata in 2017, in luna martie. Pozele (n.r. vezi poza principala) sunt din casa scarii beciului, care a fost izolat de firma specializata. Inclusiv in beton a fost turnata o substanta care sa impiedice fisurarea, pentru a evita infiltratiile de apa. In plus, pamantul este lutos. Izolarea pe exterior a fost facuta cu o substanta neagra, polistiren extrudat si ceva covoare de cauciuc, nu cunosc in detaliu denumirile acestora. Pe beton a fost aplicata tencuiala, glet si lavabila, in schimb in beci, pe beton, a fost aplicata doar un fel de tencuiala mai granulata peste care a venit lavabila. In beci nu sunt probleme, ci doar in casa scarii unde, culmea, nici nu exista perete cu exteriorul. Aveti idee de ce? Ce se poate face pentru a stopa si a elimina pe viitor?”.

Explicatia pentru fenomenul prezentat de forumistul nostru este una destul de usor de intuit. Practic, apa ramasa in structura peretilor s-a evaporat, iar sarurile din aceasta s-au cristalizat sub tencuiala si sub finisaj si au provocat in timp crapaturi ale suprafetei. Desigur, prima reactie a proprietarului aflat intr-o asemenea ipostaza este aceea de a trece la repararea fisurilor, insa acesta nu este si cea mai indicata masura. De ce? Deoarece procesul descris mai sus se poate repeta si in alte portiuni ale peretilor pana la uscarea completa a peretilor. De aceea, recomandarea specialistilor este aceea de a astepta pana la disparitia integrala a umezelii, dupa care pot fi efectuate operatiunile de reparare a peretilor.

Pentru alte intrebari legate de amenajarea peretilor interiori sau exteriori, iti reamintim ca forumul nostru iti sta la dispozitie, cu solutii si raspunsuri la majoritatea intrebarilor si problemelor pe care le-ai putea intampina: https://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gips-carton sau design fara limite (II) Gips-carton sau design fara limite (II)
“Cum pot aplica faianta peste vopsea in ulei sau email?” “Cum pot aplica faianta peste vopsea in ulei sau email?”
“Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?” “Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?”
Cum combinam culorile finisajelor de la interior Cum combinam culorile finisajelor de la interior
Tapetul, o varianta viabila pentru decorarea peretilor (II) Tapetul, o varianta viabila pentru decorarea peretilor (II)
Cum placam corect faianta? Cum placam corect faianta?

Vezi mai multe articole