Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea gips-cartonului pe tavan

Adună
X
Adună
  •  

  • Montarea gips-cartonului pe tavan

    Montare gips-cartonului pe tavan in 7 pasi.
    Montarea unui tavan fals din placi de gips-carton nu este neaparat apanajul cladirilor de birouri ale firmelor multinationale si nici moft in situatia in care aceasta operatiune este realizata intr-o locuinta familiala. Montarea unui tavan din gips-carton nu este doar o cheltuiala in plus (da, in functie de materialele si produsele folosite, poate ca este mai ieftin sa gletuiesti si apoi sa zugravesti tavanul), ci iti poate aduce si beneficii precum izolarea termica si fonica a camerei. In randurile care urmeaza vom descrie cum pot fi montate de tavan placile de gips-carton in 7 pasi simpli, operatie ce poate fi executata chiar si de catre un nespecialist.

    Pasul 1: Marcati pe pereti pozitia tavanului fals, trasandu-i conturul.

    Pasul 2: Aplicati banda de etansare pe profilele metalice UD, apoi montati profilele pe conturul incaperii, utilizand dibluri. Distanta dintre dibluri nu trebuie sa depaseasca 80 de centimetri.

    Pasul 3: Montati profilele metalice de sustinere CD. Acestea trebuie sa aiba o lungime maxima de 90 centimetri (pe verticala, fata de tavan si perpendicular pe acesta) si sa fie pozitionate la maximum 90 de centimetri distanta fata de profilele montate la pasul 2, conturul tavanului fals. Ancorarea de tavan a profilelor de sustinere se face cu tije cu ochi prinse cu dibluri de otel.

    Pasul 4: Montati profilele de racordare UD pe profilele de sustinere CD. Distantele dintre ele trebuie sa fie de minimum o latime de placa, adica 120 centimetri.

    Pasul 5: Introduceti profilele de montaj CD in profilele periferice UD (cele de contur), iar celalalt capat se fixeaza de profilele de sustinere CD. Distanta dintre profilele de montaj trebuie sa fie de 50 centimetri.

    Pasul 6: Structura schelet a tavanului fals fiind definitivata, fixati placile din gips-carton folosind suruburi autofiletante tip 212.

    Pasul 7: Chituiti capetele suruburilor si rosturile dintre placile din gips-carton.

    Daca urmati corect si cu atentie succesiunea operatiilor, nu aveti cum sa dati gres.*

    • Mititelu!
      #1
      Mititelu! comentat
      Editarea unui comentariu
      Ole ! ) Ori ai gresit ceva dimensiuni ori nu am intles eu mare lucru ! Pasul 3? - "Montati profilele metalice de sustinere CD. Acestea trebuie sa aiba o lungime maxima de 90 centimetri " "Ancorarea de tavan a profilelor de sustinere se face cu tije cu ochi prinse cu dibluri de otel. " - corect la distante (tavan vechi - rigips) mai mari de 25 cm ! mai mic se poate prinde si cu brida de tavan !!Pasul 4? - distantele standar de figare profile suport rigips , tavan - 40 in 40 (max) pereti- 60 in 60 (max) La distante mai mari la tavan veti obtine burti iar la pereti nu va fi solid si va ceda din benzi (crapa continuu)Masurarea distanteler ditre profile se face din baza peretelui (de unde plecam cu prima placa) pana la jumatea profilului CD ... indiferent ca e tavan sau perete! Pasul 5? - "Introduceti profilele de montaj CD in profilele periferice UD" Odata ce Profilul PERIFERIC (adica de jur imprejur) este montat provilul CD pe care se va monta rigipsul sa va monta dintr.un perimetral in celalt cu o marja de max 1 cm (il tai mai mic cu 1 cm fata de masuratoare sal poti baga usor fara sa.l indoi) ,,, pt distante mai mari (daca intra mai mult de un profil ) se vor folosi elemente de imbinare sistemul de prindere fiid lafel !!Revin!
    Postarea de comentarii este dezactivată.

article_tags

Adună

Latest Articles

Adună

  • Detectorul de gaze
    postat de dana.danescu

    Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

    Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
    10.ian.2022, 15:46
  • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
    postat de Calin Diaconu


    Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
    15.mai.2020, 20:22
  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
    postat de Admin.MC
    Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


    Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
    28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
    postat de Admin.MC
    Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
    11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
    postat de Admin.MC
    Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
    02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
    postat de Admin.MC
    Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
    24.aug.2016, 10:25
Procesare...
X