Curatenia de toamna

Adună
X
Adună
  •  

  • Curatenia de toamna

    Pe langa ploi si frunze galbene, toamna mai inseamna si curatenie, pentru ca e timpul sa faci niste schimbari in casa si sa dai anotimpul calduros uitarii. In plus fata de grija pentru imbelsugarea camarii cu traditionalele alimente conservate, toamna este un moment potrivit pentru a-ti pune caminul in ordine.
    Pe timpul verii casa ta a fost organizata intr-un anumit fel, iar acum e nevoie sa te eliberezi de lucrurile care Pe langa ploi si frunze galbene, toamna mai inseamna si curatenie, pentru ca e timpul sa faci niste schimbari in casa si sa dai anotimpul calduros uitarii. In plus fata de grija pentru imbelsugarea camarii cu traditionalele alimente conservate, toamna este un moment potrivit pentru a-ti pune caminul in ordine.nu iti mai sunt de folos, sa le aduci in prim plan pe cele care iti vor trebui si sa cureti praful si mizeria adunate in ultima vreme.

    Un prim pas ar fi sa speli hainele si lenjeriile de vara si sa le depozitezi in saci pe care sa-i asezi in locuri dosite si greu accesibile, pana anul viitor. Ai grija ca sacii sa fie curati si uscati, pentru ca altfel hainele vor capata un miros neplacut in timpul anului. In acelasi timp, hainele de toamna-iarna trebuie spalate sau cel putin aerisite o perioada. Lasa si dulapul sa se aeriseasca timp de o zi si pune in el levantica, daca nu vrei sa ai probleme cu moliile. De asemenea, si pernele, pilotele sau paturile trebuie scoase la aerisit, insa nu daca afara este umiditate crescuta sau soare puternic, aceste conditii putand afecta fulgii sau puful din interior.
    Pe timpul verii, mai ales pentru ca tii mai des si mai mult timp geamurile deschise, in casa se aduna praf. De aceea e bine sa muti mobilele pentru a putea curata sub ele, dar si deasupra lor. Alte locuri in care se depoziteaza praf cu preponderenta sunt tocurile usilor, ale ferestrelor, lustrele si veiozele.

    Cand te apuci de curatenie, e bine sa lucrezi de sus in jos. Prima oara stergi sau speli zonele de sus ale mobilelor, draperiile, jaluzele, apoi ferestrele si mai apoi te ocupi de podele. Ia cu tine, pentru fiecare camera, produsele de curatat de care stii ca vei avea nevoie, ca sa nu pierzi timpul cautandu-le prin alta parte. Spala geamurile si oglinzile in zilele innorate, pentru ca atunci vei putea observa cel mai bine petele si urmele de mizerie. Pe langa produsele obisnuite de curatare a geamurilor, poti folosi si otetul de bucatarie, daca nu te deranjeaza mirosul.

    E bine sa te apuci de treaba cat inca mai e vremea frumoasa, ca sa poti sa te bucuri de curatenia si de caldura caminului tau in timpul sezonului rece.

    • VYS
      #1
      VYS comentat
      Editarea unui comentariu
      Parerea mea este ca aceasta activitate se face tot timpul anului, nu numai in anumite sezoane.Asadar, saptamanal, lunar sau cum credeti de cuvinta, mentineti curatenia.

    • tonici
      #2
      tonici comentat
      Editarea unui comentariu
      Foarte bine zis...valabil si pentru curte...saptamanal sau la doua saptamani se tunde iarba...acum toamna se aduna frunzele periodic...si multe altele

    • fanero
      #3
      fanero comentat
      Editarea unui comentariu
      Răspuns la: Article: Curatenia de toamna

      Daca nu vreau sa ard frunzele de nuc, le pot folosi la compost.
      Zice lumea ca nu ar fi bine sa le amesteci cu masa vegetala pentru compost,
      pentru ca "contin prea mult iod" si ar putea sa dauneze plantelor la care se pune compostul respectiv.
    Postarea de comentarii este dezactivată.

Categories

Adună

article_tags

Adună

Latest Articles

Adună

  • Deseurile din Constructii si Demolari
    postat de calin.diaconu


    Legea Nr. 211/2011 și Modificările Sale


    Legea Nr. 211 din 15 noiembrie 2011 reprezintă un punct de referință în gestionarea deșeurilor din România, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Modificările aduse prin actele legislative subsecvente adaugă detalii și clarificări, îmbunătățind implementarea și conformitatea.

    Principalele Obligații ale Firmelor de Construcții
    1. Colectarea selectivă a deșeurilor: Firmele sunt obligate să colecteze selectiv
    ...
    07.apr.2024, 17:53
  • Panta de Canalizare si Importanta Montarii unui Separator de Grasimi
    postat de calin.diaconu
    Atunci când vine vorba de proiectarea și montarea sistemelor de canalizare, doi factori sunt esențiali pentru funcționarea eficientă și durabilitatea sistemului: panta corectă a conductelor și prevenirea blocărilor printr-o întreținere adecvată.

    În acest articol, ne vom concentra pe rolul pe care îl joacă panta conductelor de canalizare și pe beneficiile instalării unui separator de grăsimi.

    Panta Ideală pentru Conductele de Canalizare

    Panta conductei este...
    21.mar.2024, 20:19
  • Sfaturi pentru montarea corecta a Parchetului: Etansarea Plintelor
    postat de Gabriel Dobrin
    Am primit încă o întrebare interesantă pe adresa Forumului nostru, și ne bucurăm să o răspundem, oferind un articol dedicat unui topic de interes: ”Etanșarea plintelor”. Suntem convinși că discuția pe care a deschis-o Domnul M.C. ne va ajuta să înțelegem mai bine că fiecare detaliu contează, dacă ne dorim o amenajare perfectă ...



    Diferențe între Profesioniști și Pasionații DIY

    Înainte de toate, felicitări pentru inițiativa de a vă ocupa personal de montarea...
    17.mar.2024, 21:41
  • Târgul MCE Milano: Oportunitate de Învățare și Dezvoltare în Domeniul HVAC
    postat de calin.diaconu
    Evenimentele din domeniul HVAC, cum ar fi târgul MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano, reprezintă puncte de reper importante pentru profesioniști și studenți interesați de ultimele tendințe și tehnologii din sectorul încălzirii, ventilației, climatizării, surselor regenerabile, eficienței energetice și managementului apei. Aceste evenimente sunt esențiale pentru consolidarea unei comunități dinamice și inovatoare, facilitând schimbul de cunoștințe și experiențe între...
    12.mar.2024, 12:49
  • Cum izolezi apartamentul tău de zgomotul transformatorului: Ghid complet
    postat de calin.diaconu


    Trăind în proximitatea unui transformator, te-ai putea confrunta cu un zgomot constant și enervant care pare să pătrundă fără oprire prin zidurile apartamentului tău. Acest zgomot nu numai că perturbă liniștea căminului tău, dar poate avea și consecințe neplăcute asupra sănătății tale mintale și fizice. În contextul actual, în care confortul și liniștea în habitatul propriu sunt mai importante decât oricând, este esențial să găsim soluții eficiente...
    18.feb.2024, 05:13
  • Detectorul de gaze
    postat de dana.danescu

    Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

    Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
    10.ian.2022, 15:46
Procesare...