In cele ce urmeaza veti vedea cum forumistul Dan_Daniel a descris procesul de realizare a stucco-ului venetian.
"Cam asa se procedeaza, doar ca aici este la scara mica, demonstrativ.
Exista materialul gata preparat, se cumpara si apoi se aplica pe perete, in cazul unor suprafete mari.
Aici, pentru demonstratie s-au folosit ca materiale: praf de marmura, var pasta, pigmenti rosii si apa "sapunoasa", adica apa in care s-a dizolvat sapun, preferabil de casa.
Ca scule s-au folosit spacluri ca si cele din imagine, asta pentru realizarea unei "machete" ca cea care se va vedea, practic asa se si incepe initierea, pentru a exersa si pentru a-si face o idee precisa despre rezultat.
Se trece apoi la prepararea stucco-ului venetian, incepand cu amestecarea pigmentilor cu praful de marmura.
Se adauga apa cu sapun, pentru a da luciu "stucului", si se amesteca pana la omogenizare.
Se incorporeaza apoi varul pasta, amestecand usor pana se obtine o compozitie marmorata.
Pentru ca stucul sa aiba o consistenta onctuoasa, se mai poate adauga putina apa.
Odata toate ingredientele amestecate, baza stucco-ului venetian este gata. Nu va mai ramane decat a gasi "bunele gesturi" pentru a o lucra, si bineanteles multa rabdare. Se ia pasta obtinuta si cu ajutorul spaclurilor se striveste, se amesteca, se intoarce si tot asa pana se formeaza o pasta total omogena. Acesta este si secretul, o etapa cheie, nerespectarea ei duce la obtinerea unui rezultat inegal.
Se incepe intotdeauna cu umezirea suportului. Se ia apoi niste pasta pe un spaclu, apoi cu celalalt spaclu se ia cite putin si se intinde pe suport, cat puteti de subtire. Acest prim strat trebuie sa fie de fapt cel mai subtire posibil. Miscarea este libera, va ramane sa o gasiti pe a dumneavoastra, incercati sa puneti pasta si sa o lisati dintr-o singura miscare. Odata intregul suport acoperit, lasati sa se usuce, pentru un bun rezultat este necesar macar o noapte.
Inainte de a trece la aplicarea stratului doi, verificati tinuta primului strat trecand cu mana peste el. Daca simtiti praf pe degete adaugati la pasta, putina apa, pasta pe care a-ti pastrat-o bineanteles bine invelita in folie si inchisa pentru a nu se usca. Umeziti suportul ca si pentru primul strat si aplicati apoi cel de al doilea strat, cu aceleasi miscari. Acesta poate sa fie putin mai gros, iar cand stratul este uniform se mai lasa inca o noapte pentru a se usca. In ziua urmatoare urmand aceeasi pasi ca pentru stratul doi, executati al treilea strat, care este si ultimul.
Culoarea dupa uscare este aproximativ uniforma, lipseste doar efectul "lucios".
Pentru a obtine acest efect, care de fapt da si farmecul, se "freaca" decorul cu lama spaclului, apasand bine si tragand spaclul catre dumneavoastra.
O sa vedeti aparand luciul in urma spaclului.
Terminati aceasta operatiune cand punand mana pe decor simtiti ca aceasta este lisa si fina la pipait.
Se trece apoi la aplicarea unui strat de ceara lichida cu ajutorul unei pensule.
Nu va ingrijorati daca vi se pare ca culoarea se inchide prea mult, se va deschide dupa uscarea cerii.
Pentru a termina, lustruiti suprafata cu un sifon (carpa) de bumbac, asta doar dupa uscarea completa a cerii.
Iata ca stucco-ul dumneavoastra este gata, de un rosu lucios, el va pune in valoare o bucata de zid sau chiar o camera. Bineanteles dumneavoastra puteti alege ce culori doriti, este deajuns sa alegeti alti pigmenti in momentul prepararii pastei.
Atuurile stucco-ului sunt amestecul de lucios si de mat, in functie de pozitia luminii sau a orei din zi, acest efect nu va inceta sa se schimbe.
A nu uita ca este si foarte practic, se poate realiza chiar si in bai si bucatarii, iar ca intretinere este de ajuns trecerea unui sifon de bumbac uscat din cand in cand."
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Stucco venetian - POZE
Adună
-
Creat de:
Dan_Daniel
- Publicat: 23.nov.2012, 17:06
- 8963 citiri
- 4 comentarii
X
Adună
Categories
Adună
article_tags
Adună
- amenajari interioare (4)
- apartament (2)
- arhitectura (2)
- baie (5)
- casa (9)
- curatenie (2)
- detector gaze (2)
- ferestre (2)
- finisaje (2)
- flori (3)
- gips-carton (2)
- gradina (4)
- gresie (2)
- igrasie (2)
- incalzire (3)
- locuinta (2)
- mansarda (2)
- mobilier (3)
- mucegai (3)
- mutare (2)
- renovare (2)
- scari (3)
- termoizolare (2)
- trotuar (2)
- umiditate (4)
Latest Articles
Adună
-
postat de dana.danescu
Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.
Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...1 Poză10.ian.2022, 15:46 -
postat de Calin Diaconu
Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...15.mai.2020, 20:22 -
postat de Admin.MCMutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.
Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...28.sep.2016, 06:24 -
postat de Admin.MCUnii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...11.sep.2016, 10:41
-
postat de Admin.MCFrenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...02.sep.2016, 19:36
-
postat de Admin.MCNimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...24.aug.2016, 10:25
Si la mine la fel... marfa link
Nici eu, cred ca avem nevoie de........,,SCHENGEN" !!!!!!!
Incercati acum, va rog.