Stucco venetian - POZE

Adună
X
Adună
  •  

  • Stucco venetian - tutorial cu poze

    In cele ce urmeaza veti vedea cum forumistul Dan_Daniel a descris procesul de realizare a stucco-ului venetian.

    "Cam asa se procedeaza, doar ca aici este la scara mica, demonstrativ.
    Exista materialul gata preparat, se cumpara si apoi se aplica pe perete, in cazul unor suprafete mari.
    Aici, pentru demonstratie s-au folosit ca materiale: praf de marmura, var pasta, pigmenti rosii si apa "sapunoasa", adica apa in care s-a dizolvat sapun, preferabil de casa.
    Ca scule s-au folosit spacluri ca si cele din imagine, asta pentru realizarea unei "machete" ca cea care se va vedea, practic asa se si incepe initierea, pentru a exersa si pentru a-si face o idee precisa despre rezultat.

    Se trece apoi la prepararea stucco-ului venetian, incepand cu amestecarea pigmentilor cu praful de marmura.
    Se adauga apa cu sapun, pentru a da luciu "stucului", si se amesteca pana la omogenizare.
    Se incorporeaza apoi varul pasta, amestecand usor pana se obtine o compozitie marmorata.
    Pentru ca stucul sa aiba o consistenta onctuoasa, se mai poate adauga putina apa.

    Odata toate ingredientele amestecate, baza stucco-ului venetian este gata. Nu va mai ramane decat a gasi "bunele gesturi" pentru a o lucra, si bineanteles multa rabdare. Se ia pasta obtinuta si cu ajutorul spaclurilor se striveste, se amesteca, se intoarce si tot asa pana se formeaza o pasta total omogena. Acesta este si secretul, o etapa cheie, nerespectarea ei duce la obtinerea unui rezultat inegal.

    Se incepe intotdeauna cu umezirea suportului. Se ia apoi niste pasta pe un spaclu, apoi cu celalalt spaclu se ia cite putin si se intinde pe suport, cat puteti de subtire. Acest prim strat trebuie sa fie de fapt cel mai subtire posibil. Miscarea este libera, va ramane sa o gasiti pe a dumneavoastra, incercati sa puneti pasta si sa o lisati dintr-o singura miscare. Odata intregul suport acoperit, lasati sa se usuce, pentru un bun rezultat este necesar macar o noapte.

    Inainte de a trece la aplicarea stratului doi, verificati tinuta primului strat trecand cu mana peste el. Daca simtiti praf pe degete adaugati la pasta, putina apa, pasta pe care a-ti pastrat-o bineanteles bine invelita in folie si inchisa pentru a nu se usca. Umeziti suportul ca si pentru primul strat si aplicati apoi cel de al doilea strat, cu aceleasi miscari. Acesta poate sa fie putin mai gros, iar cand stratul este uniform se mai lasa inca o noapte pentru a se usca. In ziua urmatoare urmand aceeasi pasi ca pentru stratul doi, executati al treilea strat, care este si ultimul.

    Culoarea dupa uscare este aproximativ uniforma, lipseste doar efectul "lucios".
    Pentru a obtine acest efect, care de fapt da si farmecul, se "freaca" decorul cu lama spaclului, apasand bine si tragand spaclul catre dumneavoastra.
    O sa vedeti aparand luciul in urma spaclului.
    Terminati aceasta operatiune cand punand mana pe decor simtiti ca aceasta este lisa si fina la pipait.

    Se trece apoi la aplicarea unui strat de ceara lichida cu ajutorul unei pensule.
    Nu va ingrijorati daca vi se pare ca culoarea se inchide prea mult, se va deschide dupa uscarea cerii.
    Pentru a termina, lustruiti suprafata cu un sifon (carpa) de bumbac, asta doar dupa uscarea completa a cerii.

    Iata ca stucco-ul dumneavoastra este gata, de un rosu lucios, el va pune in valoare o bucata de zid sau chiar o camera. Bineanteles dumneavoastra puteti alege ce culori doriti, este deajuns sa alegeti alti pigmenti in momentul prepararii pastei.
    Atuurile stucco-ului sunt amestecul de lucios si de mat, in functie de pozitia luminii sau a orei din zi, acest efect nu va inceta sa se schimbe.
    A nu uita ca este si foarte practic, se poate realiza chiar si in bai si bucatarii, iar ca intretinere este de ajuns trecerea unui sifon de bumbac uscat din cand in cand."
    Fișiere Atașate

    • gmtiby
      #2
      gmtiby comentat
      Editarea unui comentariu
      Răspuns la: Articol: Stucco venetian - tutorial cu poze

      Si la mine la fel... marfa link (( tot asa !!!!

    • stefan1
      #3
      stefan1 comentat
      Editarea unui comentariu
      Răspuns la: Articol: Stucco venetian - tutorial cu poze

      Nici eu, cred ca avem nevoie de........,,SCHENGEN" !!!!!!!

    • Admin.MC
      #4
      Admin.MC comentat
      Editarea unui comentariu
      Răspuns la: Articol: Stucco venetian - tutorial cu poze

      Incercati acum, va rog.
    Postarea de comentarii este dezactivată.

Categories

Adună

article_tags

Adună

Latest Articles

Adună

  • Deseurile din Constructii si Demolari
    postat de calin.diaconu


    Legea Nr. 211/2011 și Modificările Sale


    Legea Nr. 211 din 15 noiembrie 2011 reprezintă un punct de referință în gestionarea deșeurilor din România, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Modificările aduse prin actele legislative subsecvente adaugă detalii și clarificări, îmbunătățind implementarea și conformitatea.

    Principalele Obligații ale Firmelor de Construcții
    1. Colectarea selectivă a deșeurilor: Firmele sunt obligate să colecteze selectiv
    ...
    07.apr.2024, 17:53
  • Panta de Canalizare si Importanta Montarii unui Separator de Grasimi
    postat de calin.diaconu
    Atunci când vine vorba de proiectarea și montarea sistemelor de canalizare, doi factori sunt esențiali pentru funcționarea eficientă și durabilitatea sistemului: panta corectă a conductelor și prevenirea blocărilor printr-o întreținere adecvată.

    În acest articol, ne vom concentra pe rolul pe care îl joacă panta conductelor de canalizare și pe beneficiile instalării unui separator de grăsimi.

    Panta Ideală pentru Conductele de Canalizare

    Panta conductei este...
    21.mar.2024, 20:19
  • Sfaturi pentru montarea corecta a Parchetului: Etansarea Plintelor
    postat de Gabriel Dobrin
    Am primit încă o întrebare interesantă pe adresa Forumului nostru, și ne bucurăm să o răspundem, oferind un articol dedicat unui topic de interes: ”Etanșarea plintelor”. Suntem convinși că discuția pe care a deschis-o Domnul M.C. ne va ajuta să înțelegem mai bine că fiecare detaliu contează, dacă ne dorim o amenajare perfectă ...



    Diferențe între Profesioniști și Pasionații DIY

    Înainte de toate, felicitări pentru inițiativa de a vă ocupa personal de montarea...
    17.mar.2024, 21:41
  • Târgul MCE Milano: Oportunitate de Învățare și Dezvoltare în Domeniul HVAC
    postat de calin.diaconu
    Evenimentele din domeniul HVAC, cum ar fi târgul MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano, reprezintă puncte de reper importante pentru profesioniști și studenți interesați de ultimele tendințe și tehnologii din sectorul încălzirii, ventilației, climatizării, surselor regenerabile, eficienței energetice și managementului apei. Aceste evenimente sunt esențiale pentru consolidarea unei comunități dinamice și inovatoare, facilitând schimbul de cunoștințe și experiențe între...
    12.mar.2024, 12:49
  • Cum izolezi apartamentul tău de zgomotul transformatorului: Ghid complet
    postat de calin.diaconu


    Trăind în proximitatea unui transformator, te-ai putea confrunta cu un zgomot constant și enervant care pare să pătrundă fără oprire prin zidurile apartamentului tău. Acest zgomot nu numai că perturbă liniștea căminului tău, dar poate avea și consecințe neplăcute asupra sănătății tale mintale și fizice. În contextul actual, în care confortul și liniștea în habitatul propriu sunt mai importante decât oricând, este esențial să găsim soluții eficiente...
    18.feb.2024, 05:13
  • Detectorul de gaze
    postat de dana.danescu

    Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

    Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
    10.ian.2022, 15:46
Procesare...