Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Gips-carton peste zidarie din caramida

Adună
X
Adună
  •  

  • Gips-carton peste zidarie din caramida

    Montarea corecta a placilor de gips-cartonMontarea placilor de gips-carton este o alternativa ce prezinta o serie de avantaje in comparatie cu tencuiala traditionala.
    Placile de gips-carton se folosesc si pentru tencuirea uscata a zidariei de caramida, dar si pentru a construi pereti despartitori. Acestea sunt fabricate din ipsos incadrat intre doua straturi de carton, reciclabile in totalitate. Pe langa faptul ca asigura izolarea termica si acustica, gips-cartonul asigura o foarte buna protectie impotriva umezelii si a incendiilor.

    Prin acoperirea zidariei de caramida cu placi de gips-carton se obtine o suprafata neteda ce permite aplicarea directa a stratului de finisaj si un confort termic superior altor materiale folosite, datorita faptului ca se obtine o suprafata calda. Aceasta metoda de tencuire nu necesita alta forma de prelucrare. Peretii se pot zugravi sau acoperi cu tapet imediat dupa montare.
    Suportul pe care se monteaza gips-cartonul trebuie sa fie stabil, drept, protejat de umiditate si de fenomene meteorologice care pot favoriza degradarea sa. Inainte de montarea placilor trebuie curatate resturile de mortar, beton, ceara si alte impuritati.

    Panourile se pot monta cu ajutorul unui adeziv special pe baza de ipsos. Acestea se ridica la perete si se bat usor cu ciocanul de cauciuc pentru a facilita lipirea. Foloseste nivela cu bula pentru a te asigura de verticalitatea planului. Pentru ventilarea in timpul prizei, lasa langa pardoseala un rost de aproximativ 5 mm.
    Pentru construirea peretilor despartitori, vata de sticla minerala se incadreaza intre placile de gips carton sustinute pe un cadru metalic. Pe langa rolul de a intra in compozitia peretilor despartitori, vata de sticla poate fi folosita pentru a izola in plus peretii din caramida cu placi de gips-carton. Ai nevoie de: placi de gips-carton, vata minerala de sticla, profile metalice, suruburi autoforante pentru gips-carton, banda adeziva din fibra de sticla, glet pentru finisare.

    Fixeaza profilele metalice pe perete, montandu-le pe cele verticale la o distanta de 60 de cm unul de celalalt de-a lungul cadrului. Taie vata minerala in bucati egale cu dimensiunea suprafetei de zid dintre profilele verticale. Placile de gips-carton vor fi prinse in profilele metalice. Nu uita sa decupezi locurile in care vor fi montate prize si intrerupatoare. Vei folosi banda adeziva din fibra de sticla pentru a acoperi spatiile dintre placi. Chituieste apoi imbinarile si dupa uscare slefuieste cu o banda abraziva.

    Exista mai multe tipuri de gips-carton, de diferite grosimi si cu diferite proprietati, in functie de situatiile in care este folosit. Ai de ales intre gips-carton standard, gips-carton special conceput pentru a izola fonic incaperile, gips-carton cu proprietati ignifuge sau placi de gips-carton rezistente la umiditate ce pot fi montate in zone speciale, precum baia, bucataria sau balconul si pot sustine placari ceramice.
    Montarea placilor de gips-carton se realizeaza usor, fara mizerie, in jumatate din timpul necesar procedeului umed.

    De asemenea, alegerea acestui tip de tencuiala reprezinta o solutie economica fata de tencuiala traditionala.

    • intransingentul
      #5
      intransingentul comentat
      Editarea unui comentariu
      Răspuns la: Article: Gips-carton peste zidarie din caramida

      Postat în original de ioan72p
      probleme de:-zgomot,deranjant la atingere,ciocanit-montaj dificil si nsigur corpuri grele
      Tare sunt curios sa-mi explicati mai in detaliu:
      1. Ce zgomot poate face?
      2. De ce deranjeaza la atingere?
      3. De ce deranjeaza la ciocanit? De ce trebuie ciocanit?
      4. De ce montajul este dificil?
      5. Cat de grele trebuie sa fie corpurile acelea de nu pot fi sustinute, desi sunt destule sisteme de prindere a corpurilor?

      Cu stima.

    • coby
      #6
      coby comentat
      Editarea unui comentariu
      Răspuns la: Article: Gips-carton peste zidarie din caramida

      Nici eu nu recomand structura pe gips carton la pereti si prefer tencuiala traditionala . Contra - ca pareri personale - ar fi :reducerea spatiului locuibil ; cheltuiala in plus fata de tencuiala traditionala si anume profile metalice , suruburi autofiletante , folie , termoizolatie ( caci fara ai toate sansele sa cultivi mucegaiul );desi sant sisteme de prindere corpuri pe pereti nu pot afirma ca sant trainice - eventual daca nimeresti prin profile .. ; se creeaza ecou in camera ;apar crapaturi la imbinarea cu tocul usilor - trebuie sa fi atent sa nu se tranteasca usa de la curent ; pro : rapiditate in executie , planeitate , joc de inaltimi , scafe , spoturi integrate sau neoane ascunse etc

    • mirceaknap
      #7
      mirceaknap comentat
      Editarea unui comentariu
      Răspuns la: Article: Gips-carton peste zidarie din caramida

      O tencuiala are o grosime de cca 2,5 cm.
      Gips carton cu structura CD cca 4,5 cm.
      Tencuiala uscata (gips lipit cu adeziv) cca 2,5 cm.

      Nu cred ca este o reducere asa importanta.
      La o camera 4 x4 reducerea cu cca 2 cm = 0.32mp nu este importanta tinand cont ca se castiga in fono si termoizolatie(in cazul placari pe structura).


      La un montaj corect nici nu se pune problema aparitiei mucegaiului.
      Mucegaiul poate aparea chiar mai pronuntat la un perete tencuit decat la unul placat cu gips.
      Nu gipsul este vinovat de aparitia mucegaiului si nici tencuiala clasica. Aceste probleme apar din cu totul alta parte.
      In privinta supendari obiectelor grele nu va faceti probleme, sunt resurse destule care fac fata multora dintre cerinte.
      In privinta ecoului: gipsul este mai fonoabsorbant decat tencuiala obisnuita.
      Fisurile apar datorita unor greseli de executie sau unei exploatari gresite.
      Poti tranti si usa (din cauza curentului) nu se intampla nimic cata vreme sau folosit materialele recomandate si montajul a fost unul corect.

      Conteaza cu cine faci si cu ce faci.

      Aceasta este valabila in majoritatea cazurilor nu numai la montajul gipsului.
    Postarea de comentarii este dezactivată.

article_tags

Adună

Latest Articles

Adună

  • Detectorul de gaze
    postat de dana.danescu

    Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

    Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
    10.ian.2022, 15:46
  • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
    postat de Calin Diaconu


    Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
    15.mai.2020, 20:22
  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
    postat de Admin.MC
    Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


    Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
    28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
    postat de Admin.MC
    Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
    11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
    postat de Admin.MC
    Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
    02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
    postat de Admin.MC
    Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
    24.aug.2016, 10:25
Procesare...
X