Depinzand si de arhitectura cladirii, o intrare poate fi impresionanta sau se poate sa nu se remarce prin nimic deosebit.
Intrarea ne influenteaza sentimentele fie ca intram, fie ca iesim din casa. Holurile creeaza un spatiu de tranzitie care pentru a fi cat mai placuta ar fi bine ca obiectele care distrag atentia sa fie cat mai putin numeroase.
Holul de la intrare ideal ar trebui sa fie spatios. Daca nu se poate, sa existe cel putin spatiu suficient cat sa treaca doua persoane. Este indicat sa fie bine luminat, cu lumina atat din plan vertical, cat si orizontal. O oglinda plasata la intrare este de efect in primul rand si in acelasi timp da posibilitatea celui care intra sau iese din casa sa mai arunce o privire asupra felului in care arata. Ar fi frumos sa existe o masuta draguta pentru flori, chei si scrisori, precum si spatiu pentru obiecte de arta. Podeaua poate fi faiantata sau poate fi acoperita cu un covor sau poate fi slefuita, lustruita frumos.
5 sfaturi pentru amenajarea holului de la intrare:
1. Personalizeaza-ti teritoriul si fa ca intrarea casei tale sa fie diferita fata de intrarile celorlalte case cu ajutorul luminilor, copacilor sau prin numele tau si numarul casei tale care sa iasa in evidenta;
2. Creeaza pentru tine si cei care vin in vizita o dispozitie placuta folosind oglinzi si lucrari de arta cu teme pozitive la intrare;
3. Incearca sa fie totul in ordine si sa nu existe obstacole in hol, pentru ca acestea te vor influenta negativ ori de cate ori te intorci acasa. Pastreaza corespondenta intr-un loc special amenajat, ca sa nu fi nevoit sa pui plicurile acolo unde mai gasesti putin spatiu. Aranjarea lucrurilor ordonat va da o mai buna prima impresie si va permite, de asemenea, crearea unui flux de energie pozitiva.
4. Daca holul este foarte lung, distrage privirea cu ajutorul unor clopotei de vant, a unor ghivece rotunde cu flori sau a unor tablouri pe pereti. Un aranjament floral bogat reprezinta ospitalitatea gazdei.
5. Pastreaza un spatiu la intrarea in hol unde sa depozitezi incaltarile pentru afara, pentru a pastra energia din exterior la distanta fata de sanctuarul care este locuinta ta.
Speram ca iti vor fi de folos toate sfaturile din acest articol, dar daca consideri ca ne-a scapat ceva, te rugam sa ne scrii un raspuns, astfel incat toti cei care vor intra sa citeasca materialul nostru sa ia in considerare si parerea ta vizavi de amenajarea holului.