Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

De ce sa iti protejezi acoperisul cu folie anticondens?

Adună
X
Adună
 •  

 • De ce sa iti protejezi acoperisul cu folie anticondens?

  Folia anticondens este un accesoriu pentru acoperiș nou pe piața din România. Însă, pe măsură ce românii devin din ce în ce mai informați cu privire la beneficiile pe care aceasta le prezintă pentru acoperiș și confortul persoanelor care locuiesc într-o locuință protejată cu acest tip de folie, folia anticondens începe să devină populară și să fie din ce în ce mai căutată.

  Acoperis in lucru cu folia anticondens pusaFolia anticondens are în principiu rolul de a asigura etanșarea și ventilarea acoperișului, menirea ei având drept rezultat prelungirea vieții acestuia și asigurarea unui design compact și elegant.
  Practic, folia anticondens protejează acoperișul de efectele dăunătoare pe care le generează umiditatea. Aceasta poate fi asemănată cu o membrană, ce se montează în partea exterioară a acoperișului, sub învelitoare. Poate fi montată direct pe căpriori sau peste astereală. După cum se știe, umiditatea este una dintre problemele cele mai des întâlnite în interiorul unei clădiri. Protejarea acoperișului cu folie anticondens garantează eliminarea vaporilor ce se formează sub învelitoare. Mai mult decât atât, folia anticondens nu permite umezelii exterioare să pătrundă și protejează acoperișul de factori naturali precum vânt, ploi și variații de temperatură.

  Folia anticondens joacă un rol cheie în ventilarea acoperișului, preluând diferențele de temperatură, o problemă mai ales în cazul acoperișurilor realizate din tablă. Deși în construcții se utilizează și folii de polietilenă, trebuie menționat că acest tip de folie nu permite difuzarea vaporilor și eliminarea umidității. Ca urmare, folia de polietilenă devine casantă sub acțiunea razelor soarelui și se deteriorează.
  Folia anticondens este indicată mai ales în cazul locuințelor cu mansarde locuibile, unde condensul este o problemă uzuală.
  Este recomandat ca în momentul achiziționării foliei anticondens să se țină cont de coeficientul de difuzie a vaporilor (Sd). Pentru o protecție optimă, acesta trebuie să fie mai mic sau egal cu 0,5m. De asemenea, este indicat ca folia anticondens să fie însoțită de un certificat de calitate european.

  Există folie anticondens în două și trei straturi. Evident, folia anticondens în trei straturi este cea mai performantă pentru că asigură un sistem de ventilare superior și suportă cantități mult mai mari de apă decât folia anticondens în două straturi. Folia anticondens în trei straturi este ideală pentru acoperișurile realizate din bitum, aceste acoperișuri nepermițând ventilarea locuinței sub nici o formă. Acest tip de folie este preferata celor care au sarcina de a o monta și pentru că elimină reflexia orbitoare a luminii în folie, permițând o montare mult mai facilă.

  Foliile anticondens pot fi folosite pentru acoperișuri înclinate, ventilate sau neventilate, sub țiglă metalică, ceramică sau din beton. Pot fi folosite atât pentru acoperișuri cu astereală, cât și pentru acoperișuri ce nu sunt prevăzute cu astereală. Folia poate fi montată înainte de livrarea tablei tip țiglă, astfel că locuința va fi protejată împotriva intemperiilor, chiar și înainte de montarea sistemului de acoperiș.

  Datorită caracteristicilor sale, utilizarea foliei anticondens va determina diminuarea energiei folosite pentru încălzire, dovedindu-se a fi o modalitate eficientă de a economisi bani.

  • Admin.MC
   #2
   Admin.MC comentat
   Editarea unui comentariu
   Va rog sa intrebati acest lucru intr-un topic din forum relevant subiectului.De exemplu: http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...condens/page25

  • fanero
   #3
   fanero comentat
   Editarea unui comentariu
   Răspuns la: Article: De ce sa iti protejezi acoperisul cu folie anticondens?

   Va multumesc.
   Asa o sa fac.

   Sa inteleg ca acest topic este "doar pentru informare"

  • nidac
   #4
   nidac comentat
   Editarea unui comentariu
   Răspuns la: Article: De ce sa iti protejezi acoperisul cu folie anticondens?

   N-am inteles nimic din prezentare.
   Ce se intimpla de fapt cu vaporii care se afla sub folie(care provin din casa)?
   Ca nu ajung pe partea interioara a tablei acoperisului asta e clar. Dar totusi unde dispar?
   Si daca nu se pune folie de ce nu pleaca prin astereala, pe sub tabla acoperisului si apoi
   afara(ca sint f. multe neetanseitati pe unde pot pleca: coama,...)?
   Aceeasi problema si cu bariera de vapori, unde dispar vaporii daca le punem bariera?
  Postarea de comentarii este dezactivată.

article_tags

Adună

Latest Articles

Adună

 • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
  postat de Calin Diaconu


  Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
  15.mai.2020, 20:22
 • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
  postat de Admin.MC
  Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


  Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
  28.sep.2016, 06:24
 • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
  postat de Admin.MC
  Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
  11.sep.2016, 10:41
 • Ghid de inchiriere a apartamentului
  postat de Admin.MC
  Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
  02.sep.2016, 19:36
 • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
  postat de Admin.MC
  Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
  24.aug.2016, 10:25
 • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
  postat de Admin.MC

  O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara...
  04.iul.2016, 16:25
Procesare...
X