Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Placarea corecta cu gresie si faianta

Adună
X
Adună
 •  

 • Placarea corecta cu gresie si faianta

  Straturile din care este compusa placarea cu gresie si faiantaCele mai intalnite lucrari de amenajare interioara se refera la finisarea si decorarea suprafetelor interioare ale locuintelor, fie ca discutam de vopsirea simpla sau decorativa a peretilor, montarea unor pardoseli sau placarea cu diverse materiale, ceramice sau de alta natura. Despre acestea din urma dorim sa discutam pentru a-ti prezenta cateva aspecte extrem de importante pentru obtinerea unei lucrari de calitate, cu o durabilitate maxima.


  Dincolo de materialele utilizate pentru realizarea efectiva a placarii sau a finisajului, este foarte important sa cunoasti etapele principale si ordinea de efectuare a acestora. Cand ai luat decizia de a efectua o placare, indiferent de tipul suportului pe care se realizeaza, primul pas este verificarea stratului suport (stratul A din foto). Acesta trebuie sa aiba cateva caracteristici importante: sa fie rezistent, curat, uscat si lipsit de substante antiaderente, cum sunt grasimile, praful, bitumul etc.

  Acest „strat A” este reprezentat in majoritatea cazurilor de o sapa de egalizare, un perete tencuit sau nu, un perete prevazut cu gipscarton sau alte tipuri. In afara acestora, definim inca o caracteristica – planeitatea suprafetei. Este foarte important sa avem o suprafata cat mai plana, cu denivelari minime sau inexistente. Orice denivelare a suprafetei va duce la cresterea consumului de adeziv, dar si la probleme de aliniere a placilor de gresie, faianta etc.

  Pentru reducerea denivelarilor, pana la o grosime de circa 5-10 mm, se poate realiza o nivelare cu acelasi adeziv de placare in ziua anterioara placarii, in functie de calitatea acestuia. Am presupus ca discutam de suprafete minerale si adezivi pe baza de ciment, pentru ca acestea sunt mai problematice in obtinerea planeitatii. La gipscarton sau placi fibro-lemonoase planeitatea este foarte buna. Acest strat de spacluire sau nivelare a suprafetei este reprezentat de „stratul B” din foto.


  Stratul suport reparat si nivelat corespunzator este aproape pregatit pentru placare. In functie de gradul de absortie al suprafetei respective, trebuie sa aplici un strat de amorsa sau grund. Acest strat are mai multe roluri: stabilizarea prafului, intarirea suprafetei, reducerea gradului de absortie si asigurarea unei aderente bune a adezivului la suprafata respectiva.

  Amorsa, „stratul C”, o aplici cu o bidinea sau o pensula mai lata, astfel incat sa patrunda in toti porii materialului. Dupa o perioada de uscare de circa 2-3 ore poti trece la placarea efectiva.

  Placarea cu adeziv pe baza de ciment o vei face prin metoda patului continuu. Adezivul il prepari conform instructiunilor producatorului si il aplici pe stratul suport pregatit anterior. Intinzi adezivul cu o mistrie cu dinti de 10 mm -„stratul D” - si asezi placile de faianta una langa alta si de jos in sus - „stratul E” - , avand grija sa fie asezate in acelasi plan prin lovirea usoara cu un ciocan de cauciuc. Intre placi lasi rosturi ce vor fi umplute ulterior cu chit de rosturi intr-o nuanta potrivita. De regula acest rost este de 2-3 mm, dar el depinde mult de marimea placilor de ceramica. Cu cat placile sunt mai mari, cu atat rosturile vor creste, totul influentand aspectul finisajului. Aplicarea chitului de rosturi o vei face numai dupa uscarea adezivului - a doua zi, dupa ce rosturile au fost curatate. Se umple rostul si dupa circa 5 minute se va fasona cu un burete umed. Suprafata se va curata cu atentie si va fi lasata sa se usuce.
   Postarea de comentarii este dezactivată.

  article_tags

  Adună

  Latest Articles

  Adună

  • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
   postat de Calin Diaconu


   Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
   15.mai.2020, 20:22
  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
   postat de Admin.MC
   Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


   Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
   28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
   postat de Admin.MC
   Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
   11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
   postat de Admin.MC
   Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
   02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
   postat de Admin.MC
   Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
   24.aug.2016, 10:25
  • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
   postat de Admin.MC

   O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara...
   04.iul.2016, 16:25
  Procesare...
  X