Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Protectia calitatii aerului atunci cand renovam

Adună
X
Adună
 •  

 • Protectia calitatii aerului atunci cand renovam

  apartament in curs de renovareSubstante nocive pot fi eliberate in aer in timpul renovarii. In continuare iti propunem un mic ghid prin care poti invata cum sa protejezi casa de acesti contaminanti.
  Renovarea poate da unei case vechi un aspect nou, proaspat. Dar, in timp ce casa ta obtine un facelift si o imagine cu totul noua, substante periculoase din materialele de constructii mai vechi pot fi ascunse sub pardoseli, in spatele zidurilor, si peste tavane. Deci, inainte de a incepe lucrul cu un baros in bucatarie, baie, sau orice camera pentru renovare, investigheaza istoria casei.

  Calitatea aerului locuintei

  Cand renovezi o casa mai veche si rupi gips-cartonul, pardoseli, tavane sau vopsea pe baza de nisip, nu stii niciodata ce se poate gasi sub. Multe case mai vechi au fost construite cu materiale care nu mai sunt utilizate, iar la acestea s-a constatat mai tarziu ca contin poluanti si pot cauza probleme de sanatate.
  Unele substante nocive comune care pot fi descoperite in timpul renovarii la o casa mai veche includ:
  · azbest
  · vopsea cu plumb
  · praf de plumb
  · radon
  · mucegai
  · formaldehida
  Aceste substante pot fi gasite in si in jurul:
  · conductelor si instalatiilor sanitare
  · peretilor si izolarilor mansardei
  · pardoselii
  · materialelor ignifuge
  · vopselelor
  · adezivilor
  · lemnului comprimat (PAL)
  · mobilierului
  Desi ele nu pot prezenta o problema daca sunt lasate netulburate in spatele zidurilor sau podelelor, aceste substante nocive pot dispersa fibre si produse chimice in aerul din casa ta in cazul unei renovari. Materialele ar trebui sa fie manipulate in conditii de siguranta si in mod corespunzator de catre un profesionist pentru a preveni problemele de contaminare si de sanatate.

  Renovarea si sanatatea casei

  Problemele de sanatate care au fost legate de azbest, plumb, precum si alte materiale care pot fi eliberate in timpul procesului de renovare includ:
  · cancer pulmonar
  · mezoteliom
  · saturnism
  · probleme ale sistemului nervos central
  · iritatia ochilor, gatului si nasului
  · oboseala
  · dureri de cap frecvente
  · afectarea ficatului si rinichilor
  · greata
  · dificultati de respiratie si respiratie suieratoare
  · tuse frecventa
  · eruptii pe piele
  · probleme de echilibru si de coordonare
  Unele dintre aceste probleme de sanatate pot fi grave si cronice, iar proiectele de renovare trebuie manipulate cu prudenta pentru a afla ce posibili poluanti ai aerului ar putea fi ascunsi in interiorul casei tale.

  Planificarea mentinerii unei bune calitati a aerului

  Poti lua anumite masuri pentru a vedea daca exista o problema cu materialele, fie noi, fie deja existente din casa ta:
  · Cauta sa vezi daca materialele existente sunt etichetate cu continut de azbest sau alte substante nocive si verifica orice alte informatii importante, cum ar fi instructiuni de indepartare.
  · Inainte de inceperea renovarii, este recomandat ca un profesionist in domeniu sa inspecteze si sa testeze calitatea aerului din casa pentru substante potential daunatoare care ar putea produce scurgeri in alimentarea cu aer din interior. Angajeaza profesionisti sa ia masurile adecvate pentru a limita poluantii atmosferici nocivi si pentru a proteja sanatatea familiei si a casei.
  · Ai grija de orice probleme legate de mucegai din timpul renovarii. Inlocuieste materialele mucegaite si curata bine zona.
  · Ai grija atunci cand instalezi de noi materiale si aplici noi finisaje. Vopsele, lacuri si diluanti, toate pot elibera substante chimice nocive, astfel incat trebuie sa iei toate masurile de precautie propuse pe eticheta. In timpul renovarii, lucreaza intotdeauna in locuri bine aerisite – cu ferestre deschise si porneste aerul conditionat pentru a elimina poluantii aerului din casa ta.
  · Etanseaza toate fantele de aerisire si conductele din casa ta pentru a mentine, de asemenea, poluanti aerului departe de sistemul de incalzire si racire care circula in intreaga casa.
  · Utilizeaza renovarea ca o oportunitate de a te asigura ca ai o buna ventilatie in intreaga casa, atat in ​​timpul renovarii, cat si dupa aceea, pentru a proteja impotriva efectelor nocive ale gazelor nedorite, alergeni, mucegai si alti iritanti.
  Renovarea casei ofera o buna ocazie de a inventaria starea generala de sanatate a casei, ajutand la rezolvarea eventualelor probleme. Atunci cand trebuie sa manipulezi substante periculoase care pot provoca efecte grave de sanatate daca nu sunt folosite in mod corect, protejeaza intreaga familie apeland la profesionisti cu experienta.
   Postarea de comentarii este dezactivată.

  article_tags

  Adună

  Latest Articles

  Adună

  • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
   postat de Calin Diaconu


   Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
   15.mai.2020, 20:22
  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
   postat de Admin.MC
   Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


   Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
   28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
   postat de Admin.MC
   Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
   11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
   postat de Admin.MC
   Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
   02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
   postat de Admin.MC
   Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
   24.aug.2016, 10:25
  • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
   postat de Admin.MC

   O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara...
   04.iul.2016, 16:25
  Procesare...
  X