Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Investigarea calitatii aerului din interiorul locuintei

Adună
X
Adună
 •  

 • Investigarea calitatii aerului din interiorul locuintei

  calitatea aerului din casa in care locuimNe facem griji pentru amestecul de gaze si poluantii atmosferici din aerul liber exterior, dar cine se gandeste la calitatea aerului din interiorul locuintei?
  In aerul pe care il respiram in afara casei stim ca fumul, gazele si alte substante poluante sunt un motiv mare de ingrijorare. Dar nu putem presupune ca aerul din interiorul locuintei noastre este perfect sigur. O serie de substante chimice gasite in casa pot polua aerul, facand astfel testarea calitatatii aerului din interior esentiala pentru o casa sanatoasa.

  Indicii: Semnele unor probleme ale calitatii aerului din interior

  Cum stim daca ar trebui sa ne preocupam de calitatea aerului din interior? Sa aruncam o privire peste aceste semne de avertizare comune, care pot indica poluanti in aerul din interior:
  · Ne simtim rau acasa si mai bine atunci cand suntem departe
  · Observam probleme, uneori chiar si numai murdarie in plus, in jurul sistemelor de incalzire sau de racire
  · Aerul nu pare sa fie circulat in mod corespunzator in casa
  · Casa are mucegai
  · Aerul din interior este umed, cu aparitia condensului
  · Un cos de fum este blocat partial sau complet
  · Casa, prin constructie, nu ofera foarte mult spatiu
  · Observam schimbari in sanatatea noastra dupa renovare
  · Aerul din casa miroase mereu a vechi
  · Exista un miros ciudat in aer, dar de care nu putem scapa
  Daca banuim ca avem o problema cu calitatea aerului din interior, putem efectua teste pentru a vedea daca poluanti atmosferici specifici s-au infiltrat in casa si, eventual, afecteaza sanatatea membrilor familiei.

  Vinovatii:
  Potentialii poluanti atmosferici
  Inainte de a testa calitatea aerului din interior, trebuie sa stim ceea ce cautam. Mai jos este o lista cu cei mai comuni poluanti ai aerului din interior cu care ar putea fi contaminata casa:

  · Azbest
  · Radon
  · Plumb si praf
  · Chimice de uz casnic
  · Monoxid de carbon
  · Formaldehida
  · Praf si mucegaiuri
  · Par de animale si fire de par
  · Rozatoare si gandaci

  Surse: Originea poluantilor aerieni din interior

  Exista mai multe modalitati prin care poluantii atmosferici pot contamina aerul din interiorul casei. Cel mai adesea, produsele chimice sau materialele din interiorul casei emit gaze sau particule. Ventilatia slaba nu permite contaminantilor sa iasa in afara casei, iar casele si climatele foarte umede sunt, de asemenea, un teren propice pentru contaminanti.
  Iata cateva surse de poluanti atmosferici interior care pot afecta calitatea aerului din interior, in special atunci cand ventilatia nu este buna:
  · Produse chimice de uz casnic, solventi si produse de curatat
  · Radiatoare defecte
  · Cuptoare sau sobe prost ventilate
  · Poluarea aerului in aer liber care patrunde inauntru
  · Utilizarea pesticidelor
  · Lemn, kerosen, petrol, gaze, carbune
  · Izolatia facuta cu azbest
  · Covoare, mobilier si presuri tratate cu substante chimice sau care au devenit umede
  · Produse din tutun, fum

  Rezultate: Calitatea aerului interior si sanatatea membrilor familiei

  Poluantii aerului din interior pot afecta sanatatea intregii familii, contribuind la dezvoltarea de astm si alte boli respiratorii. In plus, boli cronice respiratorii, cancer, boli de inima pot aparea de la expunerea pe termen lung la poluanti ai aerului in interiorul casei.
  Pentru a imbunatati calitatea aerului din interior, trebuie sa luam in considerare instalarea unui sistem de curatare a aerului. Exista un numar mare de sisteme si dispozitive de curatare a aerului, care vor elimina contaminanti solizi si gazosi din aer.
  Este de asemenea important sa ne asiguram ca locuinta este bine ventilata. Una slab ventilata poate bloca poluantii in interiorul casei. O buna ventilatie, reduce, de asemenea, nivelul de umiditate si poate ajuta la prevenirea si dezvoltarea mucegaiului in locuinta.
  Daca nu ne simtim bine in casa, trebuie sa luam masuri rapid pentru a rezolva problema prin identificare eliminarea poluantilor din aerul din interior. Aplicarea acestor masuri va duce la o sanatate mai buna pe termen lung.
   Postarea de comentarii este dezactivată.

  article_tags

  Adună

  Latest Articles

  Adună

  • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
   postat de Calin Diaconu


   Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
   15.mai.2020, 20:22
  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
   postat de Admin.MC
   Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


   Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
   28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
   postat de Admin.MC
   Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
   11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
   postat de Admin.MC
   Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
   02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
   postat de Admin.MC
   Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
   24.aug.2016, 10:25
  • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
   postat de Admin.MC

   O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara...
   04.iul.2016, 16:25
  Procesare...
  X