Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Panta de scurgere pentru gresia din baie

Adună
X
Adună

 • Panta de scurgere pentru gresia din baie - DIY

  Afla cum se realizeaza o panta de scurgere
  Daca, in urma unei bai generoase, pardoseala baii este doar umeda, dar fara mici balti de apa, inseamna ca ati avut fler in alegerea meseriasului... sau ca meseriasul a fost intr-una din zilele lui faste. Realizarea pantei de scurgere in spatiile umede este o adevarata stiinta pe care specialistul Misiunea Casa nu ezita sa v-o dezvaluie pentru acest caz particular.

  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  1 In imaginea din stanga puteti vedea cum, in jurul orificiului de scurgere, au fost trasate 4 axe ce formeaza 8 unghiuri la centru, fiecare de 45°. Acum se poate incepe taierea gresiei de forma patrata, pe diagonala.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  2 Liniile de taiere sunt drepte, deci se poate folosi o unealta manuala. Am ales una dotata cu rola incizoare, din carbura de tungsten. Dupa taierea pe diagonala, mai trebuie retezat si unul dintre cele doua colturi de 45°.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  3 Mortarul adeziv se aplica dinspre orificiul de scurgere spre exterior, la inceput in pat cat se poate de subtire, dar suficient pentru a asigura priza. Pe masura ce va indepartati de centru, e necesara ingrosarea stratului.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  4 Se asaza primele placi de gresie. Va intrebati, probabil, de ce a fost necesar acest tip de debitare. Ei bine, pardoseala baii nu este perfect plana, ci are forma unei piramide cu baza in sus si un unghi la baza foarte mic.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  5 Lucrarea este continuata in jurul orificiului de scurgere. Se are in vedere mentinerea unei pante line dar constante de 1°, maximum 2°. Daca unghiul este mai mare, pardoseala va suferi din punct de vedere estetic.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  6 Nivela cu bula nu trebuie sa lipseasca in nicio etapa a lucrarii, pentru a da acoperirii panta dorita. O eroare poate avea ca rezultat acumularea apei in anumite zone sau, in cazul unei usoare umeziri, riscul alunecarii pe gresie.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  7 Orificiul de scurgere a fost inconjurat cu ceramica. Restul pardoselii va fi constituit in aceeasi maniera, cu placi taiate pe diagonala, dar fara a li se mai decupa colturile. In fond, modelul arata chiar bine, nu-i asa?
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  8 Stratul de mortaradeziv se aplica tot mai gros, dar fara a depasi recomandarile inscrise pe eticheta. Poate nici nu este cazul, de la o anumita distanta putandu-se trece la placarea orizontala folosita in mod curent.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  9 Acesta este un model experimental; in lucrarea propriu-zisa, va veti confrunta, desigur, cu mici inconveniente: colturi care trebuie decupate, margini mai scurte sau taiate oblic... dar nu scapati din calcul axele trasate initial!
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  10 O alta problema care apare frecvent in acoperirile ceramice este pozitionarea marginilor. Acestea nu au voie sa iasa din planul pardoselii, fiind necesara o apasare usoara care sa asigure continuitatea acoperirii.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  11 Iata o lucrare ajunsa aproape de final. Va urma chituirea, eventual lacuirea rosturilor cu un produs hidrofug. Apa ajunsa aici accidental va asculta de forta gravitationala si se va indrepta nestingherita catre orificiul de evacuare.
  Panta de scurgere pentru gresia din baie
  12 Polobocul va spune daca a fost obtinut efectul dorit. Bula este bine centrata si, intre rigla instrumentului si gresie, se poate vedea un interspatiu in unghi care are rolul de a ghida umezeala spre canalizare.
   Postarea de comentarii este dezactivată.

  article_tags

  Adună

  Latest Articles

  Adună

  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
   Admin.MC
   Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


   Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe, cea mai importanta. Esti dispus sa-ti cumperi un teren in camp, fara niciun vecin in...
   28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
   Admin.MC
   Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi detergent pentru spalarea manuala a vaselor. Chiar daca acesta costa ceva mai mult, el este con...
   11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
   Admin.MC
   Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri.

   1 Afla pretul zonei. Degeaba vrei tu sa obtii pe apartamentul tau cu...
   02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
   Admin.MC
   Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera.

   Sa aiba o buna capacitate de organizare. Realizarea curateniei...
   24.aug.2016, 10:25
  • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
   Admin.MC

   O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara omului, apele rezultate din diverse activitati casnice cum sunt prepararea hranei, asigurarea curateniei etc.) care trebuie evacuate din gospodarie Instalatia de canalizare este compusa din doua zone oarecum distincte, o parte interioara ce are ca r...
   04.iul.2016, 16:25
  • Trucuri pentru amenajarea mansardei
   Admin.MC
   Prin mansardarea podului casei poti obtine o camera de lucru si studiu, pentru fitness sau relaxare, un dormitor sau pur si simplu o camera de zi. Indiferent de destinatia pe care o vei da mansardei, iti prezentam acum cateva trucuri pentru amenajarea ei intr-un spatiu confortabil, primitor și intim.

   In primul rand, pentru a fi primitoare și a face economie la curentul electric, mansarda trebuie sa beneficieze de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Cea mai simpla metoda pentru a transforma mansarda intr-o incapere inundata de lumina este instalarea ferestrelor pentru mansarda, in plan vertical. Datorita pozitionarii, cantitatea ...
   24.iun.2016, 10:42
  Procesare...
  X
  sigla BRAT