Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Scari - acoperirea treptelor nefinisate cu parchet laminat

Adună
X
Adună
 •  

 • Scari - acoperirea treptelor nefinisate cu parchet laminat

  trepte scari
  Utilizand elemente speciale, puteti acoperi singuri treptele nefinisate ale scarii dumneavoastra cu parchet laminat. Exista diverse variante de executie, aplicabile atat pentru scarile noi, cat si pentru cele aflate in renovare.
  Prin acoperirea cu lamele de parchet laminat, treptele nefinisate, aferente celor mai diferite forme si modele de scari (alipite peretelui pe una dintre laturi sau pe ambele, prevazute cu trepte in spirala sau cu podeste), pot capata un aspect mai placut si mai confortabil. Deoarece include si o serie de profile antiderapante, varianta de executie pe care v-o supunem atentiei in articolul de fata ofera o siguranta sporita, atragand atentia asupra marginilor treptelor. Acest aspect se dovedeste foarte important mai ales daca vor fi placate si contratreptele (suprafetele verticale ale treptelor).

  trepte scari
  Iata profilul marginal frontal, cele laterale, plus sipcile. Lamela obisnuita din laminat poate acoperi atat treptele, cat si contratreptele

  Aplicarea elementelor de parchet laminat poate fi realizata numai in cazul in care vor fi respectate anumite conditii prealabile operatiunii, si anume: scara trebuie sa fie rezistenta, bine uscata si sa prezinte o suprafata aparenta dura. In cazul renovarii ei, pardoselile existente, lipite pe toata suprafata, rezistente la uzura si netede (cum sunt, de exemplu, gresia sau linoleumul), pot fi pastrate ca strat suport, datorita gradului lor ridicat de aderenta. Neplaneitatile minore ale acestora, precum cele aparute in cazul treptelor din lemn uzate, pot fi nivelate cu mare usurinta, folosind un adeziv de montaj. Elementele din parchet laminat vor fi aplicate intotdeauna incepand de la capatul de sus al scarii si continuand apoi injos. Transpunerea proportiilor scarii existente pe elementele de acoperire a treptelor trebuie realizata prin intermediul unui marcaj pe partea din spate a acestora. In acest scop, lamelele din laminat vor fi asezate pe pozitie, mai intai provizoriu. Dupa stabilirea dimensiunilor, el mentele din laminat vor fi luate de pe scara si debitate, fiecare in parte, urmand ca apoi sa fie asamblate.

  In unghiul dinspre interior, rezultat in urma imbinarii profilelor marginale, vor fi introduse pene de fixare, lipite cu adeziv de montaj. Acestea confera o stabilitate mai mare si asigura o ajustare exacta a celor doua profile marginale (frontal si lateral). Dupa aplicarea prealabila a unui adeziv de montaj, pe suprafata nefinisata a treptei va fi asezat elementul de acoperire din parchet laminat. Executarea corecta a operatiunii impune presarea lamelelor, pentru asigurarea unei prize corespunzatoare.

  In cazul in care va fi aleasa varianta cu contratrepte acoperite, vor fi aplicate lamelele din parchet si pe suprafetele verticale ale treptelor nefinisate. Ele vor fi debitate la dimensiunile necesare si montate abia dupa lipirea celor de pe suprafetele orizontale ale treptelor.
  Pentru a garanta reusita operatiunii, grosimea acestor elemente verticale trebuie luata in calcul inca din momentul stabilirii latimii totale a celor orizontale! Se poate pasi pe treptele respective numai dupa intarirea adezivului de montaj. Ultima operatiune ce trebuie executata consta in aplicarea unor sipci cu sectiune concava, dar si a pastei pentru rosturi pe linia care separa elementele orizontale de cele verticale ale treptelor.
  Cu scopul de a obtine un ambient cat mai estetic posibil, va recomandam ca atunci cand veti alege nuanta pieselor de acoperire din laminat sa tineti seama atat de cromatica celorlalte obiecte din lemn existente in aceasta incapere, cat si de modul in care sunt realizati peretii ei.

  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (2).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	293,9 KB 
ID:	668559  1 Prin imbinare in sistem clic/declic, asamblati mai intai provizoriu, sub forma de treapta, o lamela din laminat: profilul marginal frontal si cel lateral (cand scara e alipita peretelui pe o singura latura).
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (3).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	296,8 KB 
ID:	668560


  2 Pentru a stabili exact latimea si lungimea ansamblului de acoperire a treptelor, intoarceti-l provizoriu invers si marcati dimensiunile necesare pe partea din spate. Masurati fiecare treapta in parte!
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (4).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	293,7 KB 
ID:	668561  3 Desfaceti apoi ansamblul si debitati componentele folosind un ferastrau cu dinti fini. Conturul taieturilor de pe lamela il veti acoperi ulterior cu o sipca sau cu material de etansare!
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (5).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	280,5 KB 
ID:	668562  4 Acum, reasamblati elementele taiate (lamela si profilele marginale). Pentru a asigura stabilitatea, introduceti si fixati cu adeziv o pana sub forma de cornier in nutul din coltul de imbinare al profilelor.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (6).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	268,6 KB 
ID:	668563  5 Zonele posterioare ale profilelor laterale sunt vizibile dupa montarea lamelelor. Pentru ca nutul sa nu aiba un aspect neplacut, puteti introduce in el o bucatica de lemn
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (7).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	287,7 KB 
ID:	668564  6 In continuare, aplicati adeziv de montaj, sub forma de snur, pe treapta nefinisata. Respectati cu strictete instructiunile de utilizare ale producatorului de pe eticheta!
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (8).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	239,1 KB 
ID:	668565  7 Aplicati riguros ansamblul de acoperire si presati-l. Nu calcati pe trepte inaintea intaririi adezivului. ªipcile vor fi si ele lipite sau fixate in cuie pe linia de demarcatie abia...
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (9).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	324,3 KB 
ID:	668566  8 …dupa uscarea adezivului. Ele asigura obturarea decorativa a muchiei dintre planul orizontal si cel vertical, impiedicand murdarirea contratreptelor in timpul curatarii scarii.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (10).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	287,5 KB 
ID:	668567  9 Acoperiti portiunile ramase vizibile dupa debitare cu o banda decorativa sau, ca aici, cu o pasta corectoare, folosind nuante similare cu cea a parchetului laminat.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (11).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	379,8 KB 
ID:	668568  10 Puteti obtine un aspect diferit daca acoperiti si contratreptele. In acest caz, va sfatuim sa utilizati aceleasi lamele din parchet laminat folosite la trepte.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (12).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	242,5 KB 
ID:	668569  11 Daca optati pentru aceasta varianta, la stabilirea latimii ansamblului de acoperire al treptelor luati in calcul si intervalul de 10 mm ocupat de lamela contratreptei.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (13).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	351,8 KB 
ID:	668570  12 Potriviti lamela contratreptei, apoi indepartati-o si aplicati adezivul, evitand sa ajungeti pana la marginea de jos, pentru a nu murdari treapta la montaj.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (14).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	365,9 KB 
ID:	668571  13 In cazul acoperirii ambelor elemente, pentru etansarea perfecta a rosturilor dintre lamele e suficient sa aplicati in locul sipcilor o pasta adecvata cromatic.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	trepte-scari (15).jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	503,2 KB 
ID:	668572  14 Sistemul de acoperire cu parchet laminat poate fi aplicat si la scarile cu o forma mai pretentioasa, insa vor fi efectuate mai multe taieturi oblice.

  • ghotca
   #8
   ghotca comentat
   Editarea unui comentariu
   Sa intelegem ca nu ne citeste nimeni comentariile?

  • ghotca
   #9
   ghotca comentat
   Editarea unui comentariu
   ..........................................

  • FilipT
   #10
   FilipT comentat
   Editarea unui comentariu
   Răspuns la: Article: Scari - acoperirea treptelor nefinisate cu parchet laminat

   Raspuns pe mail de la cine? Solutia prezentata nu se poate pune in aplicare deoarece nu exista in comertul din romania acele profile. Poate pe viitor....
  Postarea de comentarii este dezactivată.

article_tags

Adună

Latest Articles

Adună

 • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
  postat de Calin Diaconu


  Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
  15.mai.2020, 20:22
 • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
  postat de Admin.MC
  Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


  Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
  28.sep.2016, 06:24
 • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
  postat de Admin.MC
  Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
  11.sep.2016, 10:41
 • Ghid de inchiriere a apartamentului
  postat de Admin.MC
  Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
  02.sep.2016, 19:36
 • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
  postat de Admin.MC
  Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
  24.aug.2016, 10:25
 • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
  postat de Admin.MC

  O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara...
  04.iul.2016, 16:25
Procesare...
X