Cum sa-ti protejezi casa de furtunile verii

Adună
X
Adună
  •  

  • Cum sa-ti protejezi casa de ploaie

    Cum sa-ti protejezi casa de ploaieVara este anotimpul cand ploile torentiale, furtunile si ruperile de nori se declanseaza din senin si pot produce pagube casei si bunurilor tale. Totusi, exista cateva masuri de precautie pe care este bine sa le iei, astfel incat sa n-ai parte de pagube provocate de ploaie.

    Inchide ferestrele atunci cand pleci de acasa pentru mai mult de jumatate de ora. Vantul puternic ar putea sa-ti tranteasca ferestrele de perete si sa-ti sparga geamurile. Daca ai ferestre termopan care permit deschiderea in plan vertical (sau foarfeca, asa cum este ea cunoscuta popular), atunci le poti lasa deschise in pozitia foarfeca.

    Inchide usile. Ferestre deschise plus usi deschise reprezinta combinatia perfecta pentru un dezastru prin casa. Lucruri spulberate, usi si ferestre trantite, geamuri sparte si zugraveala cazuta dupa ce a fost izbita de clanta usii.

    Daca nu ai balconul inchis, nu lasa rufe intinse pe sarma, la uscat. Oricat de bine ar fi prinse cu clesti, exista sanse ca vantul sa ti le smulga. Plus ca ploaia le va uda tocmai cand erau aproape uscate.

    Daca locuiesti la casa, inspecteaza periodic copacii din curte. Daca identifici crengi uscate, care s-ar putea sa se rupa la o vijelie si sa cada peste ferestre sau masina parcata, taie-le din timp.

    Si acoperisul trebuie inspectat, mai ales dupa o furtuna puternica. Poate vreo tigla sau vreo foaie de tabla s-a dizlocat si ar putea, la urmatoarea vijelie, sa cada si sa produca pagube sau chiar victime.

    Cam acestea ar fi sfaturile noastre. Voi pe care dintre ele le urmati si pe care le neglijati?
      Postarea de comentarii este dezactivată.

    Categories

    Adună

    article_tags

    Adună

    Latest Articles

    Adună

    • Deseurile din Constructii si Demolari
      postat de calin.diaconu


      Legea Nr. 211/2011 și Modificările Sale


      Legea Nr. 211 din 15 noiembrie 2011 reprezintă un punct de referință în gestionarea deșeurilor din România, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Modificările aduse prin actele legislative subsecvente adaugă detalii și clarificări, îmbunătățind implementarea și conformitatea.

      Principalele Obligații ale Firmelor de Construcții
      1. Colectarea selectivă a deșeurilor: Firmele sunt obligate să colecteze selectiv
      ...
      07.apr.2024, 17:53
    • Panta de Canalizare si Importanta Montarii unui Separator de Grasimi
      postat de calin.diaconu
      Atunci când vine vorba de proiectarea și montarea sistemelor de canalizare, doi factori sunt esențiali pentru funcționarea eficientă și durabilitatea sistemului: panta corectă a conductelor și prevenirea blocărilor printr-o întreținere adecvată.

      În acest articol, ne vom concentra pe rolul pe care îl joacă panta conductelor de canalizare și pe beneficiile instalării unui separator de grăsimi.

      Panta Ideală pentru Conductele de Canalizare

      Panta conductei este...
      21.mar.2024, 20:19
    • Sfaturi pentru montarea corecta a Parchetului: Etansarea Plintelor
      postat de Gabriel Dobrin
      Am primit încă o întrebare interesantă pe adresa Forumului nostru, și ne bucurăm să o răspundem, oferind un articol dedicat unui topic de interes: ”Etanșarea plintelor”. Suntem convinși că discuția pe care a deschis-o Domnul M.C. ne va ajuta să înțelegem mai bine că fiecare detaliu contează, dacă ne dorim o amenajare perfectă ...



      Diferențe între Profesioniști și Pasionații DIY

      Înainte de toate, felicitări pentru inițiativa de a vă ocupa personal de montarea...
      17.mar.2024, 21:41
    • Târgul MCE Milano: Oportunitate de Învățare și Dezvoltare în Domeniul HVAC
      postat de calin.diaconu
      Evenimentele din domeniul HVAC, cum ar fi târgul MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano, reprezintă puncte de reper importante pentru profesioniști și studenți interesați de ultimele tendințe și tehnologii din sectorul încălzirii, ventilației, climatizării, surselor regenerabile, eficienței energetice și managementului apei. Aceste evenimente sunt esențiale pentru consolidarea unei comunități dinamice și inovatoare, facilitând schimbul de cunoștințe și experiențe între...
      12.mar.2024, 12:49
    • Cum izolezi apartamentul tău de zgomotul transformatorului: Ghid complet
      postat de calin.diaconu


      Trăind în proximitatea unui transformator, te-ai putea confrunta cu un zgomot constant și enervant care pare să pătrundă fără oprire prin zidurile apartamentului tău. Acest zgomot nu numai că perturbă liniștea căminului tău, dar poate avea și consecințe neplăcute asupra sănătății tale mintale și fizice. În contextul actual, în care confortul și liniștea în habitatul propriu sunt mai importante decât oricând, este esențial să găsim soluții eficiente...
      18.feb.2024, 05:13
    • Detectorul de gaze
      postat de dana.danescu

      Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

      Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
      10.ian.2022, 15:46
    Procesare...