Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cum se face o cusca pentru caine

Adună
X
Adună
 •  

 • Cum se face o cusca pentru caine

  Se spune ca un animal de companie este inima casei. Daca prietenul dumneavoastra cu blana urmeaza sa primeasca un cadou de ziua de nastere, atunci de ce sa nu-i faceti propria casa? Daca aveti o bucatarie sau o sera destul de mare, atunci cusca poate fi amplasata intr-un colt, in curtea din spatele casei sau in gradina. Introduceti inauntru si o saltea moale si va deveni locul preferat pentru cainele dumneavoastra!

  Materialele necesare:
  • 22,74 de metri de scandura de conifere faltuita, cu latimea de 120 de mm si grosimea de 14 mm pentru peretii de captusire ai custii cainelui, debitata la urmatoarele lungimi:

  Partea posterioara si cea frontala a custii:
  • 10 bucati cu lungimea de 200 de mm
  • 9 bucati cu lungimea de 760 de mm
  • 2 bucati cu lungimea de 350 de mm
  • 2 bucati cu lungimea de 600 de mm

  Partile laterale ale custii:
  • 12 bucati cu lungimea de 1 m

  Bucati de placaj cu grosimea de 12 mm cu dimensiunile:
  • 4 bucati cu lungimea de 612 mm si latimea de 80 de mm pentru cornisele custii
  • 1 bucata cu latimea de 600 de mm si lungimea de 1028 mm pentru panoul de acoperis de pe partea stanga
  • 1 bucata cu lungimea de 1028 si latimea de 612 mm pentru panoul de acoperis de pe partea dreapta

  Bucati de placaj cu grosimea de 18 mm pentru exterior, cu dimensiunile:
  • 2 bucati cu lungimea de 1044 mm si latimea de 732 mm pentru partea frontala si posterioara a custii
  • lemn de esenta moale de conifere cu sectiunea de 45x45 mm si lungimea de 964 mm pentru grinda acoperisului
  • 1 bucata de placaj cu lungimea de 120 de mm, latimea de 80 de mm si cu grosimea de 12 mm pentru cheia de bolta
  • Pistol de impuscat cuie sau ciocan si cuie
  • Masina de gaurit / insurubat
  • Suruburi autoforante de 50 de mm
  • Vopsea

  Gradul de dificultate: 4 stele (nivel avansat)

  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-1.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	452,1 KB 
ID:	668663
  Pasul 1

  Mergeti la magazinul local de materiale de bricolaj si cumparati lemnul faltuit de conifere, placajul si lemnul de esenta moale din conifere. Debitati scandurile faltiuite la dimensiunile cerute.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-2.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	340,2 KB 
ID:	668664
  Pasul 2

  Decupati golul usii si acoperisul procedand dupa cum urmeaza: pe bucata de placaj de 18 mm trasati o linie verticala de la baza laturii de 1044 mm pana la inaltimea de 760 de mm. Trasati apoi vertical o linie paralela de 560 de mm de fiecare parte a liniei deja trasate, la distanta de 186 mm de la fiecare margine a latimii bucatii de placaj. Trasati o linie pentru a lega partea superioara a celor doua linii paralele, pentru a intersecta coama intrarii in cusca la 760 de mm in centru. Marcati apoi marginile din stanga si din dreapta ale placii de placaj la distanta de 677 mm si trasati o linie pana la marginea placii, in centru, pentru a realiza panta acoperisului. Asezati-o pe cealalta coala de placaj si marcati, utilizand prima coala ca si sablon, doar pentru panta acoperisului.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-3.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	337,9 KB 
ID:	668665
  Pasul 3

  Asezati 5 frize de 200 de mm de lemn faltuit pe partea frontala a custii si strangeti-le bine impreuna. Apoi, utilizand un pistol de impuscat cuie sau un ciocan, prindeti-le cu cuie, asigurandu-va ca prima este exact aliniata la baza si la partea interioara a usii. Repetati operatiunea si pentru cealalta parte a golului usii. Va rezulta o suprapunere de 14 mm la exteriorul panoului.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-4.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	317,5 KB 
ID:	668666
  Pasul 4

  Luati doua bucati de frize faltuite de 760 de mm, puneti-le pe o masa si strangeti-le bine impreuna, apoi puneti partea frontala a custii pe ele, cu fata in jos. Trasati cu acul / creionul o linie de-a lungul marginii interioare a partii superioare a custii pe frizele faltuite.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-5.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	318,9 KB 
ID:	668667
  Pasul 5

  Taiati apoi bucatile de scandura faltuita cu ajutorul ferastraului dumneavoastra. Pentru a finaliza partea superioara, puneti bucatile de scandura faltuita de 600 de mm si 350 de mm si trasati cu acul / creionul o linie de-a lungul marginii exterioare a custii si taiati, procedand ca inainte. Prindeti cu cuie pe partea frontala a custii, nemontand inca ultima piesa. Repetati procesul pentru partea din spate a custii, prinzand cu cuie toate bucatile in afara ultimei, pe care o lasati libera.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-6.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	335,6 KB 
ID:	668668
  Pasul 6

  Luati apoi bucatile de scanduri faltuite cu lungimea de 1 metru si ridicati in picioare partea frontala a custii pe o suprafata plana si tineti-o in aceasta pozitie, apoi incepand de la baza prindeti cu cuie bucatile de scanduri faltuite cu lungimea de 1 metru pentru a realiza sectiunea laterala. Vor fi necesare 6 bucati pentru a o finaliza. Repetati acest pas pentru cealalta parte laterala, lucrand din cealalta parte a custii.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-7.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	332,1 KB 
ID:	668669
  Pasul 7

  In continuare realizati grinda acoperisului, luand bucata de 45 mm x 45 mm cu lungimea de 964 mm de lemn moale de conifere si fixati-o utilizand o masina de gaurit si doua suruburi autoforante pentru fiecare capat aliniat la coama custii. Aceasta va constitui coama acoperisului.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-8.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	275,4 KB 
ID:	668670
  Pasul 8

  Prindeti cu cuie un panou de acoperis de 600 mm x 1028 mm pe partea stanga a acoperisului, fixandu-l cu cuie in coama si de-a lungul chenarului. Luati apoi panoul de acoperis de 612 mm x 1028 mm pentru partea dreapta, petreceti-l pe distanta de 12 mm la nivelul culmii acoperisului si fixati cu cuie.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-9.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	247,0 KB 
ID:	668671
  Pasul 9

  Trasati modelul dumneavoastra pentru cornisele custii pe bucata de placaj de 612 mm x 80 mm. Taiati-o utilizand ferastraul, facand o taietura de 45 de grade la un capat si utilizati-o ca sablon pentru cealalta parte. Fixati-o cu cuie la partea frontala a custii.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-10.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	287,5 KB 
ID:	668672
  Pasul 10

  Trasati desenul pentru cheia de bolta pe bucata de placaj de 120 mm x 80 mm cu grosimea de 12 mm, decupati-l cu ajutorul ferastraului si prindeti-l cu cuie de cusca, deasupra usii.


  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-11.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	336,2 KB 
ID:	668673
  Pasul 11

  Vopsiti cu vopseaua de finisaj dorita, avand grija sa fie netoxica si inofensiva pentru animale.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	cusca-caine-final.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	439,7 KB 
ID:	668674

  Pentru discutii pe acest subiect, va recomandam urmatorul topic: http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...08-Cusca-caine
   Postarea de comentarii este dezactivată.

  article_tags

  Adună

  Latest Articles

  Adună

  • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
   postat de Calin Diaconu


   Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
   15.mai.2020, 20:22
  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
   postat de Admin.MC
   Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


   Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
   28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
   postat de Admin.MC
   Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
   11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
   postat de Admin.MC
   Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
   02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
   postat de Admin.MC
   Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
   24.aug.2016, 10:25
  • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
   postat de Admin.MC

   O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara...
   04.iul.2016, 16:25
  Procesare...
  X