Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pasii pe care asociatia de proprietari ii parcurge pentru a inscrie blocul in programul de reabilitare termica

Adună
X
Adună

 • Pasii pe care asociatia de proprietari ii parcurge pentru a inscrie blocul in programul de reabilitare termica

  Bloc reabilitat termic cu vataProgramul de reabilitare termica se adreseaza asociatiilor de proprietari care doresc sa creasca performanta energetica a blocurilor de locuinte care au fost construite pe baza unui proiect elaborat in perioada 1950-1990. Prin acest program national, expertiza tehnica, auditul energetic si proiectarea lucrarilor de reabilitare termica sunt suportate din fondurile bugetului local, adica de catre primarie. Costul lucrarilor de termoizolare sunt suportate in proportie de 20% de catre asociatia de proprietari.

  Iata care sunt pasii pe care asociatia de proprietari trebuie sa-i parcurga pentru a inscrie blocul in programul de reabilitare termica.
  1. Prima data trebuie convocata Adunarea Generala a Proprietarilor
  2. Aceasta Adunare Generala trebuie sa aprobe inscrierea blocului in programul local de reabilitare termica. Aprobarea trebuie sa se faca cu majoritate de voturi din partea proprietarilor.
  3. Apoi, presedintele de asociatie semneaza contractului de mandat si solicitarea inscrierea blocului in programul local de reabilitare termica
  4. La avizierul asociatiei trebuie afisati indicatorii tehnico-economici ai lucrarii de reabilitare. Pe baza acestor indicatori se va stabili cota de participare a fiecarui proprietar la fondul de reparatii.
  5. In cel mult 30 de zile lucratoare de la primirea notificarii, trebuie transmise actul aditional semnat precum si hotararea adunarii generale a proprietarilor. Netransmiterea acestor documente duce la rezilierea contractului de mandat incheiat de coordonatorul local cu asociatia de proprietari.
  6. Presedintele asociatiei de proprietari constituie fondul de reparatii. Asigura masurile organizatorice pentru efectuarea lucrarilor conform graficului de executie stabilit si aprobat initial.
  7. Presedintele asociatiei participa la receptia lucrarilor de termoizolare.
  8. 3 ani mai tarziu, dupa expirarea perioadei de buna executie, presedintele asociatiei de proprietari participa la receptia finala a lucrarii.
   Postarea de comentarii este dezactivată.

  article_tags

  Adună

  Latest Articles

  Adună

  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
   Admin.MC
   Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


   Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe, cea mai importanta. Esti dispus sa-ti cumperi un teren in camp, fara niciun vecin in...
   28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
   Admin.MC
   Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi detergent pentru spalarea manuala a vaselor. Chiar daca acesta costa ceva mai mult, el este con...
   11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
   Admin.MC
   Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri.

   1 Afla pretul zonei. Degeaba vrei tu sa obtii pe apartamentul tau cu...
   02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
   Admin.MC
   Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera.

   Sa aiba o buna capacitate de organizare. Realizarea curateniei...
   24.aug.2016, 10:25
  • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
   Admin.MC

   O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara omului, apele rezultate din diverse activitati casnice cum sunt prepararea hranei, asigurarea curateniei etc.) care trebuie evacuate din gospodarie Instalatia de canalizare este compusa din doua zone oarecum distincte, o parte interioara ce are ca r...
   04.iul.2016, 16:25
  • Trucuri pentru amenajarea mansardei
   Admin.MC
   Prin mansardarea podului casei poti obtine o camera de lucru si studiu, pentru fitness sau relaxare, un dormitor sau pur si simplu o camera de zi. Indiferent de destinatia pe care o vei da mansardei, iti prezentam acum cateva trucuri pentru amenajarea ei intr-un spatiu confortabil, primitor și intim.

   In primul rand, pentru a fi primitoare și a face economie la curentul electric, mansarda trebuie sa beneficieze de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Cea mai simpla metoda pentru a transforma mansarda intr-o incapere inundata de lumina este instalarea ferestrelor pentru mansarda, in plan vertical. Datorita pozitionarii, cantitatea ...
   24.iun.2016, 10:42
  Procesare...
  X
  sigla BRAT