Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ce sa ai in vedere cand decizi sa-ti construiesti o casa

Adună
X
Adună

 • Ce sa ai in vedere cand decizi sa-ti construiesti o casa

  Doi meseriasi care stau langa o casa in constructieAu apus demult vremurile cand preturile caselor si ale apartamentelor cresteau de la o zi la alta. Astazi, pretul materialelor de constructie este mai mic decat in urma cu 7 ani, la fel si manopera. Cat priveste pretul terenului, in unele cazuri este chiar la jumatate fata de anii 2007-2009. In cazul in care te gandesti sa-ti construiesti o casa, iata ce este bine sa ai in vedere.

  Terenul
  . Cu cat terenul este mai spre centrul orasului si cu cat orasul este mai mare, cu atat si pretul terenului va fi mai mare. Daca nu esti dispus sa dai prea multi bani pe teren, atunci te poti orienta catre unul la marginea orasului, dar trebuie sa ai in vedere si costul racordarii la utilitati. Mai departe de oras s-ar putea sa nu ai posibilitatea sa-ti racordezi casa la gaze, conducta fiind prea departe. Neaparat, cand decizi locatia terenului, sa ai in vedere distanta pe care va trebui sa o parcurgi pentru a duce copiii la gradinita sau scoala.

  Materialele. Tine minte urmatorul pont: iarna sunt mai ieftine deoarece in aceasta perioada se construieste putin si cererea este foarte mica.

  Manopera. Si mana de lucru este mai ieftina iarna, motivul fiind acelasi: cererea scazuta.

  Lemn sau caramida? Constructia unei case din caramida sau BCA costa, cu tot cu manopera, aproximativ 350 euro metrul patrat. In cazul unei case din lemn, metrul patrat construit costa aproximativ 270 euro. O casa din lemn o construiesti mult mai repede si se dovedeste a fi mai flexibila in cazul cutremurelor, in timp ce una din caramida are o durata de viata mult mai mare.

  Finisajele. In cazul in care optezi pentru finisaje decente, dar nu cu mari pretentii, costul acestora este comparabil cu costul casei la rosu.

  Indiferent daca alegi sa-ti cumperi o casa gata construita sau sa o construiesti de la zero, cu siguranta vei lua cea mai inspirata decizie cu conditia sa nu te grabesti si sa ai in vedere toate aspectele care conteaza.

  • fanero
   #1
   fanero comentat
   Editarea unui comentariu
   In cazul caselor din lemn, ar fi util sa prezentati si ce cuprinde pretul de aproximativ 270 EURO / metru patrat construit. Eu mi-am facut o casa de acest gen, in regie proprie, si fara finisaje deosebite, cu toate dotarile am ajuns la aproximativ 390 EURO / metru patrat construit.
  Postarea de comentarii este dezactivată.

article_tags

Adună

Latest Articles

Adună

 • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
  Admin.MC
  Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


  Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe, cea mai importanta. Esti dispus sa-ti cumperi un teren in camp, fara niciun vecin in...
  28.sep.2016, 06:24
 • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
  Admin.MC
  Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi detergent pentru spalarea manuala a vaselor. Chiar daca acesta costa ceva mai mult, el este con...
  11.sep.2016, 10:41
 • Ghid de inchiriere a apartamentului
  Admin.MC
  Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri.

  1 Afla pretul zonei. Degeaba vrei tu sa obtii pe apartamentul tau cu...
  02.sep.2016, 19:36
 • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
  Admin.MC
  Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera.

  Sa aiba o buna capacitate de organizare. Realizarea curateniei...
  24.aug.2016, 10:25
 • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
  Admin.MC

  O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara omului, apele rezultate din diverse activitati casnice cum sunt prepararea hranei, asigurarea curateniei etc.) care trebuie evacuate din gospodarie Instalatia de canalizare este compusa din doua zone oarecum distincte, o parte interioara ce are ca r...
  04.iul.2016, 16:25
 • Trucuri pentru amenajarea mansardei
  Admin.MC
  Prin mansardarea podului casei poti obtine o camera de lucru si studiu, pentru fitness sau relaxare, un dormitor sau pur si simplu o camera de zi. Indiferent de destinatia pe care o vei da mansardei, iti prezentam acum cateva trucuri pentru amenajarea ei intr-un spatiu confortabil, primitor și intim.

  In primul rand, pentru a fi primitoare și a face economie la curentul electric, mansarda trebuie sa beneficieze de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Cea mai simpla metoda pentru a transforma mansarda intr-o incapere inundata de lumina este instalarea ferestrelor pentru mansarda, in plan vertical. Datorita pozitionarii, cantitatea ...
  24.iun.2016, 10:42
Procesare...
X
sigla BRAT