7 utilizari ale amoniacului pe care probabil nu le stiai

Adună
X
Adună
  •  

  • 7 utilizari ale amoniacului pe care probabil nu le stiai

    Formulat chimica a amoniacului.Amoniacul este un compus chimic format dintr-un atom de azot și trei atomi de hidrogen. Starea de agregare a amoniacului este gazoasa, este mai usor ca aerul, dar este usor solubil in apa, rezultand o solutie cu un miros intepator. Forma hidroxida este folosita ca un ingredient alimentar pentru fermentare, reglare a pH-ului si ca un agent de finisare a suprafetelor. Ei bine, amoniacul are foarte multe utilizari casnice, pe care putini le cunosc.

    1 Reda stralucirea obiectelor din cristal. Adauga cateva picaturi de amoniac in 2 cani de apa apoi, cu o carpa moale, aplica solutia pe obiectele din cristal. Clateste apoi vasele si sterge-le cu o carpa moale si uscata. Ai sa vezi ca paharele si vazele din cristal vor straluci din nou.

    2 Alunga fluturii din bucatarie. Ti se intampla adesea ca malaiul, faina si alte ingrediente sa faca fluturi sau gargarite? Ei bine, in cazul acesta faci o solutie dintr-o jumatate de cana de amoniac si 1 litru de apa, apoi speli sertarele si rafturile din camara si dulapuri cu aceasta solutie. Nu uita sa lasi sertarele si usile deschise, pentru a se aerisi bine dulapurile.


    3 Indeparteaza depunerile de sapun si grasime. Faci o solutie din 4 litri de apa fierbinte si o lingura de amoniac, apoi freci bine chiuveta, cada si alte obiecte din portelan. La final clateste bine cu multa apa, ca sa indepartezi tot amoniacul.

    4 Curata bijuteriile din aur si argint. Toarna intr-un vas o casa de apa calda si o jumatate de cana de amoniac, dupa care scufunda bijuteriile din aur sau argint in aceasta solutie, timp de 15 minute. Apoi scoate bijuteriile, sterge-le cu o carpa uscata si lasa-le sa se usuce.



    5 Curata tapiteria si covoarele. Faci o solutie din 2 litri de apa calda si o cana de amoniac, apoi freci tapiteria si covorul cu un burete inmuiat in aceasta solutie.

    6 Curata pantofii albi de sport. Faci o solutie formata din apa si amoniac, in parti egale, si freci pantofii albi de sport cu o carpa inmuiata in aceasta solutie.



    7 Te scapa de mucegai. Ai nevoie sa amesteci in 4 litri de apa urmatoarele ingrediente: 1 cana de amoniac, ¼ cana de bicarbonat de sodiu si ½ cana de otet. Inmoaie un burete in aceasta solutie si freaca zonele afectate de mucegai. Neaparat trebuie sa folosesti o manusa de menaj pentru aceasta operatiune.



    Există diferențe între ”amoniac” și ”amoniac lichid”?

    Cum am văzut, amoniacul (NH3) este un compus chimic gazos, format din trei atomi de hidrogen legați de un atom de azot. Este cunoscut pentru mirosul său caracteristic și este folosit în diverse domenii, inclusiv în industria chimică, în fabricarea îngrășămintelor, în refrigerare și în curățarea produselor chimice.

    Pe de altă parte, amoniacul lichid este forma lichidă a amoniacului. Acesta se obține prin răcirea și comprimarea amoniacului gazos, astfel încât să poată fi păstrat și transportat mai ușor. Amoniacul lichid are o densitate mai mare decât cea a amoniacului gazos și necesită condiții speciale de stocare și manipulare, deoarece este un compus toxic și inflamabil.

    Utilizările amoniacului lichid pot include aplicații în industria chimică, în procese de răcire și congelare, ca agent de curățare și dezinfectare sau ca ingredient în producția de îngrășăminte.

    În concluzie, amoniacul este forma gazoasă a compusului chimic, în timp ce amoniacul lichid este aceeași substanță, dar în formă lichidă.




    Sursa poza: NewHealthAdvisor.com
    Ultima editare de calin.diaconu; 08.iul.2023, 08:26. Motiv: Completare articol si adaugare tag-uri SEO
      Postarea de comentarii este dezactivată.

    Categories

    Adună

    article_tags

    Adună

    Latest Articles

    Adună

    • Deseurile din Constructii si Demolari
      postat de calin.diaconu


      Legea Nr. 211/2011 și Modificările Sale


      Legea Nr. 211 din 15 noiembrie 2011 reprezintă un punct de referință în gestionarea deșeurilor din România, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Modificările aduse prin actele legislative subsecvente adaugă detalii și clarificări, îmbunătățind implementarea și conformitatea.

      Principalele Obligații ale Firmelor de Construcții
      1. Colectarea selectivă a deșeurilor: Firmele sunt obligate să colecteze selectiv
      ...
      07.apr.2024, 17:53
    • Panta de Canalizare si Importanta Montarii unui Separator de Grasimi
      postat de calin.diaconu
      Atunci când vine vorba de proiectarea și montarea sistemelor de canalizare, doi factori sunt esențiali pentru funcționarea eficientă și durabilitatea sistemului: panta corectă a conductelor și prevenirea blocărilor printr-o întreținere adecvată.

      În acest articol, ne vom concentra pe rolul pe care îl joacă panta conductelor de canalizare și pe beneficiile instalării unui separator de grăsimi.

      Panta Ideală pentru Conductele de Canalizare

      Panta conductei este...
      21.mar.2024, 20:19
    • Sfaturi pentru montarea corecta a Parchetului: Etansarea Plintelor
      postat de Gabriel Dobrin
      Am primit încă o întrebare interesantă pe adresa Forumului nostru, și ne bucurăm să o răspundem, oferind un articol dedicat unui topic de interes: ”Etanșarea plintelor”. Suntem convinși că discuția pe care a deschis-o Domnul M.C. ne va ajuta să înțelegem mai bine că fiecare detaliu contează, dacă ne dorim o amenajare perfectă ...



      Diferențe între Profesioniști și Pasionații DIY

      Înainte de toate, felicitări pentru inițiativa de a vă ocupa personal de montarea...
      17.mar.2024, 21:41
    • Târgul MCE Milano: Oportunitate de Învățare și Dezvoltare în Domeniul HVAC
      postat de calin.diaconu
      Evenimentele din domeniul HVAC, cum ar fi târgul MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano, reprezintă puncte de reper importante pentru profesioniști și studenți interesați de ultimele tendințe și tehnologii din sectorul încălzirii, ventilației, climatizării, surselor regenerabile, eficienței energetice și managementului apei. Aceste evenimente sunt esențiale pentru consolidarea unei comunități dinamice și inovatoare, facilitând schimbul de cunoștințe și experiențe între...
      12.mar.2024, 12:49
    • Cum izolezi apartamentul tău de zgomotul transformatorului: Ghid complet
      postat de calin.diaconu


      Trăind în proximitatea unui transformator, te-ai putea confrunta cu un zgomot constant și enervant care pare să pătrundă fără oprire prin zidurile apartamentului tău. Acest zgomot nu numai că perturbă liniștea căminului tău, dar poate avea și consecințe neplăcute asupra sănătății tale mintale și fizice. În contextul actual, în care confortul și liniștea în habitatul propriu sunt mai importante decât oricând, este esențial să găsim soluții eficiente...
      18.feb.2024, 05:13
    • Detectorul de gaze
      postat de dana.danescu

      Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

      Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
      10.ian.2022, 15:46
    Procesare...