Cum plantezi corect un pom in 3 pasi simplu

Adună
X
Adună
  •  

  • Cum plantezi corect un pom in 3 pasi simplu

    Indiferent ca vrei sa plantezi un pom fructifer, un stejar sau un arbust decorativ, este usor sa faci acest lucru, atat timp cat respecti pasii, precum si cateva reguli foarte simple.

    Un grup de trei tineri care planteaza pomi1 Sapi groapa. Aceasta trebuie realizata sub forma unui cub cu latura de 40-50 centimetri. Cat este latura, atat este siadancimea gropii. Pamantul pe care il scoti din groapa il asezi langa, il maruntesti si scoti din el resturile vegetale precum frunzele si crengile.

    2 Asezi pomul in groapa. Radacinile trebuie sa fie drepte, nu rasucite, iar daca sunt prea mari, poti taia din ele. Important este sa asezi pomul in centrul gropii si sa ai grija ca zona dintre radacina si tulpina sa fie chiar la nivelul solului. Nici cu radacinile iesite din groapa, nici cu tulpina introdusa mult in groapa.

    3 Umpli groapa cu pamant. In timp ce o persoana tine pomul, tu pui pamantul inapoi in groapa. Atentie, pamantul trebuie sa fie maruntit. Umpli o treime din groapa cu pamant, apoi il tasezi bine, dupa care mai umpli inca o treime, tasezi din nou, apoi umpli complet groapa. Deasupra pamantului poti pune resturile vegetale pe care le-ai separat atunci cand ai sapat groapa. Tasezi pentru ultima data, dar nu asa de puternic cum ai facut-o prima si a doua oara. Se recomanda sa realizezi un “inel” de pamant in jurul pomului proaspat plantat, pentru a tine apa. In cazul in care ai plantat pe un teren inclinat, atunci nu faci inel, ci doar un semicerc “in vale”. Altfel spus, construiesti un “baraj” din pamant, astfel incat pomul proaspat plantat sa aiba parte de mai multa apa.

    Asta-i tot. Asa-i ca-i simplu?
    Fișiere Atașate
      Postarea de comentarii este dezactivată.

    Categories

    Adună

    article_tags

    Adună

    Latest Articles

    Adună

    • Deseurile din Constructii si Demolari
      postat de calin.diaconu


      Legea Nr. 211/2011 și Modificările Sale


      Legea Nr. 211 din 15 noiembrie 2011 reprezintă un punct de referință în gestionarea deșeurilor din România, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Modificările aduse prin actele legislative subsecvente adaugă detalii și clarificări, îmbunătățind implementarea și conformitatea.

      Principalele Obligații ale Firmelor de Construcții
      1. Colectarea selectivă a deșeurilor: Firmele sunt obligate să colecteze selectiv
      ...
      07.apr.2024, 17:53
    • Panta de Canalizare si Importanta Montarii unui Separator de Grasimi
      postat de calin.diaconu
      Atunci când vine vorba de proiectarea și montarea sistemelor de canalizare, doi factori sunt esențiali pentru funcționarea eficientă și durabilitatea sistemului: panta corectă a conductelor și prevenirea blocărilor printr-o întreținere adecvată.

      În acest articol, ne vom concentra pe rolul pe care îl joacă panta conductelor de canalizare și pe beneficiile instalării unui separator de grăsimi.

      Panta Ideală pentru Conductele de Canalizare

      Panta conductei este...
      21.mar.2024, 20:19
    • Sfaturi pentru montarea corecta a Parchetului: Etansarea Plintelor
      postat de Gabriel Dobrin
      Am primit încă o întrebare interesantă pe adresa Forumului nostru, și ne bucurăm să o răspundem, oferind un articol dedicat unui topic de interes: ”Etanșarea plintelor”. Suntem convinși că discuția pe care a deschis-o Domnul M.C. ne va ajuta să înțelegem mai bine că fiecare detaliu contează, dacă ne dorim o amenajare perfectă ...



      Diferențe între Profesioniști și Pasionații DIY

      Înainte de toate, felicitări pentru inițiativa de a vă ocupa personal de montarea...
      17.mar.2024, 21:41
    • Târgul MCE Milano: Oportunitate de Învățare și Dezvoltare în Domeniul HVAC
      postat de calin.diaconu
      Evenimentele din domeniul HVAC, cum ar fi târgul MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano, reprezintă puncte de reper importante pentru profesioniști și studenți interesați de ultimele tendințe și tehnologii din sectorul încălzirii, ventilației, climatizării, surselor regenerabile, eficienței energetice și managementului apei. Aceste evenimente sunt esențiale pentru consolidarea unei comunități dinamice și inovatoare, facilitând schimbul de cunoștințe și experiențe între...
      12.mar.2024, 12:49
    • Cum izolezi apartamentul tău de zgomotul transformatorului: Ghid complet
      postat de calin.diaconu


      Trăind în proximitatea unui transformator, te-ai putea confrunta cu un zgomot constant și enervant care pare să pătrundă fără oprire prin zidurile apartamentului tău. Acest zgomot nu numai că perturbă liniștea căminului tău, dar poate avea și consecințe neplăcute asupra sănătății tale mintale și fizice. În contextul actual, în care confortul și liniștea în habitatul propriu sunt mai importante decât oricând, este esențial să găsim soluții eficiente...
      18.feb.2024, 05:13
    • Detectorul de gaze
      postat de dana.danescu

      Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

      Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
      10.ian.2022, 15:46
    Procesare...