Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Adună
X
Adună
  •  

  • Afla ce iti poate strica fosa septica ecologica

    Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate.
    Desen cu traseul necesar pentru o fosa septica ecologica ingropata
    Cand detii o fosa septica ecologica este recomandat sa o inspectezi periodic, la fel ca pe orice alt lucru pe care il folosesti
    constant. In caz contrar, aceasta se poate deteriora si iti poate afecta sanatatea familiei. Pentru ca mini statia ta de epurare sa aiba o viata lunga si fericita, trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:

    1. Nu arunca grasimi in fosa. Deoarece in tara noastra nu este implementat un sistem de colectare a uleiurilor si grasimilor utilizate in gospodarie, majoritatea oamenilor le arunca in canalizare, insa ele se depun cu timpul pe tevi si iti pot bloca intregul sistem sanitar. Iti recomandam sa folosesti cosul de gunoi pentru a scapa de aceste substante.

    2. Nu arunca obiecte mari. Orice alt obiect in afara de hartie igienica trebuie aruncat si el tot la gunoi, nu in fosa septica. Daca obisnuiesti sa arunci in closet sau chiuveta diverse lucruri, ar fi bine sa nu mai faci acest lucru deoarece tampoanele, servetelele umede, scutecele, absorbantele, discurile demachiante, vata, prezervativele, zatul de cafea sau fecalele de pisica pot bloca tevile si nu se pot descompune in rezervor, prin urmare pot afecta negativ procesul de epurare a apelor uzate.

    3. Nu folosi un tocator de resturi alimentare la chiuveta de la bucatarie. Chiar daca este un sistem comod de a scapa de mancarea ce ajunge in chiuveta, este bine sa te folosesti de el cat mai putin in cazul in care ai deja unul. In mod normal, cojile de fructe si legume sau oasele pot bloca tevile si pot afecta serios fosa ecologica.

    4. Apeleaza la servicii de mentenanta. Nu astepta pana cand fosa septica ecologica incepe sa dea semne ca ar avea vreo problema pentru a o vidanja. Eliminarea materiei solide, care nu s-a descompus in totalitate si s-a adunat in rezervor trebuie sa aiba loc in mod regulat pentru ca fosa sa functioneze optim si pentru a avea o durata de viata mare. Vidanjarea se face la un interval de timp ce depinde de numarul persoanelor care locuiesc in casa respectiva, de frecventa cu care este utilizata, dar si de volumul ei.

    5. Nu risipi apa. Masina de spalat rufe consuma foarte multa apa, asa ca aceasta trebuie sa fie plina pentru a menaja fosa septica de un flux mare de apa. In cazul in care prin fosa trece un volum foarte mare apa intr-un interval scurt de timp, solidele nu au timp sa se depuna si sa se descompuna si pot ajunge in campul de drenaj.
      Postarea de comentarii este dezactivată.

    Categories

    Adună

    article_tags

    Adună

    Latest Articles

    Adună

    • Deseurile din Constructii si Demolari
      postat de calin.diaconu


      Legea Nr. 211/2011 și Modificările Sale


      Legea Nr. 211 din 15 noiembrie 2011 reprezintă un punct de referință în gestionarea deșeurilor din România, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Modificările aduse prin actele legislative subsecvente adaugă detalii și clarificări, îmbunătățind implementarea și conformitatea.

      Principalele Obligații ale Firmelor de Construcții
      1. Colectarea selectivă a deșeurilor: Firmele sunt obligate să colecteze selectiv
      ...
      07.apr.2024, 17:53
    • Panta de Canalizare si Importanta Montarii unui Separator de Grasimi
      postat de calin.diaconu
      Atunci când vine vorba de proiectarea și montarea sistemelor de canalizare, doi factori sunt esențiali pentru funcționarea eficientă și durabilitatea sistemului: panta corectă a conductelor și prevenirea blocărilor printr-o întreținere adecvată.

      În acest articol, ne vom concentra pe rolul pe care îl joacă panta conductelor de canalizare și pe beneficiile instalării unui separator de grăsimi.

      Panta Ideală pentru Conductele de Canalizare

      Panta conductei este...
      21.mar.2024, 20:19
    • Sfaturi pentru montarea corecta a Parchetului: Etansarea Plintelor
      postat de Gabriel Dobrin
      Am primit încă o întrebare interesantă pe adresa Forumului nostru, și ne bucurăm să o răspundem, oferind un articol dedicat unui topic de interes: ”Etanșarea plintelor”. Suntem convinși că discuția pe care a deschis-o Domnul M.C. ne va ajuta să înțelegem mai bine că fiecare detaliu contează, dacă ne dorim o amenajare perfectă ...



      Diferențe între Profesioniști și Pasionații DIY

      Înainte de toate, felicitări pentru inițiativa de a vă ocupa personal de montarea...
      17.mar.2024, 21:41
    • Târgul MCE Milano: Oportunitate de Învățare și Dezvoltare în Domeniul HVAC
      postat de calin.diaconu
      Evenimentele din domeniul HVAC, cum ar fi târgul MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano, reprezintă puncte de reper importante pentru profesioniști și studenți interesați de ultimele tendințe și tehnologii din sectorul încălzirii, ventilației, climatizării, surselor regenerabile, eficienței energetice și managementului apei. Aceste evenimente sunt esențiale pentru consolidarea unei comunități dinamice și inovatoare, facilitând schimbul de cunoștințe și experiențe între...
      12.mar.2024, 12:49
    • Cum izolezi apartamentul tău de zgomotul transformatorului: Ghid complet
      postat de calin.diaconu


      Trăind în proximitatea unui transformator, te-ai putea confrunta cu un zgomot constant și enervant care pare să pătrundă fără oprire prin zidurile apartamentului tău. Acest zgomot nu numai că perturbă liniștea căminului tău, dar poate avea și consecințe neplăcute asupra sănătății tale mintale și fizice. În contextul actual, în care confortul și liniștea în habitatul propriu sunt mai importante decât oricând, este esențial să găsim soluții eficiente...
      18.feb.2024, 05:13
    • Detectorul de gaze
      postat de dana.danescu

      Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

      Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
      10.ian.2022, 15:46
    Procesare...