Uneori, mai ieftin poate sa insemne mai putin fier beton folosit la armaturi sau stalpi de rezistenta unde s-a facut economie la ciment folosindu-se… PET-uri. Este celebru cazul blocului care s-a prabusit in Taiwan din cauza bidoanelor din plastic si a sacilor din hartie introdusi in stalpii de rezistenta. Daca vrei sa te asiguri ca structura de rezistenta a blocului unde vrei sa-ti cumperi o garsoniera sau un apartament nu are niciun cusur, poti apela la un specialist care, cu aparate adecvate, poate sa “vada” structura fierului din peretii de beton, grosimea acestuia si poate determina calitatea turnarii betonului si rezistenta acestuia.
Un apartament ieftin mai poate sa insemne:
- executia unor finisaje de calitate inferioara;
- instalatii sanitare si electrice realizate din materialele cele mai ieftine;
- parchet, gresie si faianta montate de muncitori care nu sunt tocmai specialisti in acest domeniu;
- ferestre termoizolante realizate din PVC de slaba calitate si cu profil care are doar 3 camere de izolare in toc sau cercevea.
Nu in ultimul rand, ieftin inseamna intotdeauna un spatiu util mic, fara camara in bucatarie, ca sa-ti ramana totusi loc sa asezi o masa lipita de un perete, fara loc pe hol unde sa poti realiza un dressing sau sa ai unde sa-ti lasi pantofii.
Atentie, nu vrem sa inducem ideea ca cea mai ieftina casa este automat si cea mai prost construita, vrem doar sa atragem atentia ca ieftin nu inseamna neaparat si calitativ.