Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ce calitati trebuie sa aiba o menajera

Adună
X
Adună

 • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera

  Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera.
  Menajera care face curat in casa
  Sa aiba o buna capacitate de organizare. Realizarea curateniei si a celorlalte treburi casnice necesita planificare, organizare si prioritizare. O menajera trebuie sa stie sa isi planifice fiecare activitate, sa poata sa stabileasca acvititatile care trebuie realizate primele si sa isi organizeze timpul astfel incat, la finalul zilei, sa fi realizat tot ceea ce si-a propus,

  Sa fie discreta. Intrand in casa ta saptamanal sau de mai multe ori pe saptamana, eventual cand tu si familia nu sunteti acasa, o menajera are acces la o multime de informatii. Stie cand plecati si cand veniti acasa, aude discutii si afla diverse informatii confidentiale sau referitoare la viata privata a ta si a membrilor familiei, stie codul de la alarma si unde se afla caseta de bijuterii, stie ce obiecte de valoare ai in casa. De aceea, menajera trebuie sa fie discreta si sa nu furnizeze aceste informatii altor persoane cum ar fi jurnalistii sau hotii. Totodata, o menajera nu trebuie “sa-si bage nasul” in treburile familiei tale si sa incerce sa afle informatii sau barfe care nu o privesc.

  Sa fie muncitoare. Menajera trebuie sa isi indeplineasca atributiile pentru care a fost angajata: sa curete casa, sa spele si sa calce, eventual sa realizeze diverse comisioane, daca acest lucru a fost convenit de la inceput. Trebuie sa faca menajul si in locurile mai greu accesibile, nu doar la suprafata sau “de mantuiala”.

  Sa fie atenta. Asta inseamna sa nu tranteasca si sa nu deterioreze aparatele electrocasnice, tablourile si alte obiecte de valoare pe care le ai in casa.

  Sa nu fure. Nimanui nu-i convine sa plateasca o persoana pentru o serie de servicii, apoi sa constate ca acea persoana i-a furat bani sau bijuterii. Alaturi de discretie, integritatea si onestitatea sunt calitati extrem de importante pe care o menajera trebuie sa le aiba.

  In concluzie, indiferent daca angajezi o menajera full-time sau doar pentru curatenie ocazionala, indiferent daca o angajezi prin intermediul unei firme specializate sau prin sistemul tau de cunostinte, consideram ca este important sa ceri referinte despre viitoarea ta menajera si chiar cazierul judiciar.
   Postarea de comentarii este dezactivată.

  article_tags

  Adună

  Latest Articles

  Adună

  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
   Admin.MC
   Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


   Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe, cea mai importanta. Esti dispus sa-ti cumperi un teren in camp, fara niciun vecin in...
   28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
   Admin.MC
   Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi detergent pentru spalarea manuala a vaselor. Chiar daca acesta costa ceva mai mult, el este con...
   11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
   Admin.MC
   Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri.

   1 Afla pretul zonei. Degeaba vrei tu sa obtii pe apartamentul tau cu...
   02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
   Admin.MC
   Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera.

   Sa aiba o buna capacitate de organizare. Realizarea curateniei...
   24.aug.2016, 10:25
  • Reguli generale privind realizarea traseelor de evacuare a apei uzate (canalizarea)
   Admin.MC

   O instalatie de canalizare reprezinta un sistem de conducte situate pe proprietate publica sau privata ce are rolul de a transporta apele uzate menajere, apele pluviale sau orice alt fluid care indeplineste conditiile de fi deversat conform normelor tehnice si standardelor. Aceasta instalatie nu include colectorul principal de canalizare stradala. Canalizarea menajera sau domestica asigura transportul ape uzate care contin excremente umane si alte substante lichide (ape de spalare necesara omului, apele rezultate din diverse activitati casnice cum sunt prepararea hranei, asigurarea curateniei etc.) care trebuie evacuate din gospodarie Instalatia de canalizare este compusa din doua zone oarecum distincte, o parte interioara ce are ca r...
   04.iul.2016, 16:25
  • Trucuri pentru amenajarea mansardei
   Admin.MC
   Prin mansardarea podului casei poti obtine o camera de lucru si studiu, pentru fitness sau relaxare, un dormitor sau pur si simplu o camera de zi. Indiferent de destinatia pe care o vei da mansardei, iti prezentam acum cateva trucuri pentru amenajarea ei intr-un spatiu confortabil, primitor și intim.

   In primul rand, pentru a fi primitoare și a face economie la curentul electric, mansarda trebuie sa beneficieze de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Cea mai simpla metoda pentru a transforma mansarda intr-o incapere inundata de lumina este instalarea ferestrelor pentru mansarda, in plan vertical. Datorita pozitionarii, cantitatea ...
   24.iun.2016, 10:42
  Procesare...
  X
  sigla BRAT