Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cum te pregatesti sa inchiriezi un apartament

Adună
X
Adună
 •  

 • Ghid de inchiriere a apartamentului

  Proprietar care ofera cheile chiriasuluiFrenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri.

  1 Afla pretul zonei. Degeaba vrei tu sa obtii pe apartamentul tau cu 2 camere o chirie de 2.000 lei pe luna, daca pretul zonei este de 1.400 lei. Cei care doresc sa inchirieze un apartament cunosc, de obicei, pretul pietei, dar daca tu ceri mult mai mult, chiriasii te vor ocoli iar tu te vei frustra. Nu incerca sa obtii in Galati o chirie de Bucuresti, nu incerca sa obtii in cartierul Colentina o chirie de Magheru.

  2 Stabileste daca-l inchiriezi complet mobilat si utilat sau nu. Majoritatea celor care locuiesc cu chirie prefera sa se mute intr-un apartament complet mobilat si utilat. Nimeni nu vrea sa-si cumpere o masina de spalat rufe sau un frigider pe care apoi sa-l mute din apartament in apartament, nimeni nu vrea sa-si monteze si demonteze dulapul din doi in doi ani. Evident, exista si oameni care prefera sa inchirieze un apartament gol, pe care sa-l mobileze si utileze cu propriile lor lucruri, dar acestia iti vor oferi o chirie mai mica pe un apartament gol. Este logic ca pe un apartament fara frigider si fara pat nu poti cere acelasi pret ca pe unul complet mobilat si utilat. Iar cale de mijloc nu prea exista, nu poti scoate la inchiriat un apartament care are tot ce-i trebuie, dar ii lipseste un electrocasnic indispensabil, pentru ca nu-i poti cere chiriasului sa-si cumpere din banii lui ceea ce tu nu vrei sa cumperi din banii tai.

  3 Asigura-te ca apartamentul are toate utilitatile. Cel care se muta in apartamentul tau are nevoie nu doar de pat si frigider, ci si de internet, cablu TV, apa curenta sau gaze. Facturile la aceste utilitati si servicii trebuie sa fie platite la zi, nu poti sa inchiriezi un apartament care a fost debransat de la reteaua de apa, gaze sau termoficare.

  4 Fa toate reparatiile. Instalatiile sanitare se defecteaza in timp, lucrurile se mai strica. Schimba bateria de la chiuveta din baie daca este cazul, cheama un instalator sa repare racordul care acum picura si care sigur va ceda peste cateva luni. Degeaba ai apartamentul complet mobilat si utilat, daca dormitorul este plin de igrasie, putini vor accepta sa-l inchirieze. Ideea este sa faci o lista a defectiunilor, sa le remediezi, si abia apoi sa dai anuntul de inchiriere.

  5 Fii corect si nu minti. Nu-i spune viitorului tau chirias ca apartamentul are internet, daca providerul ti-a taiat acest serviciu de luni bune, nu-l minti ca la iarna va avea caldura cand, de fapt, blocul a fost debransat de la reteaua de termoficare din cauza facturilor neplatite. Mintindu-l si ascunzandu-i lucruri nu faci decat sa-l enervezi si sa-l determini sa-si caute un alt apartament pe care sa-l inchirieze.

  6 Fa curatenie generala. Chiar daca mobilierul si electrocasnicele sunt de calitate, nu poti organiza o vizionare daca apartamentul este murdar. Asta inseamna ca trebuie sa faci curatenie generala sau sa angajezi o persoana sau firma care sa faca asta in locul tau. Totodata, daca este cazul, fa si o dezinsectie. Gandacii de bucatarie alunga orice chirias. Nimeni nu vrea sa plateasca bani ca sa imparta apartamentul cu gandacii.

  Si mai e ceva. Fa poze elocvente. Atunci cand dai anuntul pe un site de specialitate, pozele sunt cele care ii fac pe potentialii chiriasi sa te sune si sa programeze o vizionare. Deci pozeaza baia, bucataria, dormitorul si sufrageria din mai multe unghiuri, astfel incat cel care vede pozele sa isi poata face o idee cat mai clara despre apartamentul pe care tu vrei sa-l oferui spre inchiriere.
   Postarea de comentarii este dezactivată.

  article_tags

  Adună

  Latest Articles

  Adună

  • Detectorul de gaze
   postat de dana.danescu

   Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

   Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
   10.ian.2022, 15:46
  • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile
   postat de Calin Diaconu


   Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu...
   15.mai.2020, 20:22
  • Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi teren pentru casa
   postat de Admin.MC
   Mutarea de la bloc la casa este, probabil, visul oricarui om. Te vei invecina in mod direct cu mult mai putine familii, vei avea mai mult spatiu in care sa locuiesti plus curtea si gradinea aferente, garajul tau, pomi, umbra si liniste. Dar, pentru a putea ajunge cu adevarat in micul paradis la care visezi, trebuie sa te documentezi bine inainte sa achizitionezi terenul. Altfel, risti sa ai surprize dintre cele mai neplacute.


   Sfatul 1. Localizarea terenului este, de departe,...
   28.sep.2016, 06:24
  • Sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase
   postat de Admin.MC
   Unii considera ca masina de spalat vase este un lux, altii considera ca-i o necesitate. Cu acest articol nu cautam sa starnim polemica lux versus necesitate versus utilitate, ci sa iti oferim cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a masinii de spalat vase. Utilizarea corecta te va scapa de drumurile la service si va creste durata de viata a masinii de spalat vase. Primul si cel mai important sfat este sa folosesti doar detergent special pentru masina de spalat vase. In niciun caz nu folosi d...
   11.sep.2016, 10:41
  • Ghid de inchiriere a apartamentului
   postat de Admin.MC
   Frenezia din perioada de aur a domeniului imobiliar a apus demult. Daca inainte de 2010, cam orice proprietar reusea sa vanda sau sa inchirieze un apartament relativ repede, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa. Sigur, daca esti dispus sa inchiriezi apartamentul la un pret mai mic decat media pietei sau a zonei, atunci iti vei gasi repede chirias. In schimb, daca vrei sa gasesti un chirias care sa-ti ofere un pret pe care tu il consideri corect, atunci trebuie sa ai invedere o serie de lucruri. ...
   02.sep.2016, 19:36
  • Ce calitati trebuie sa aiba o menajera
   postat de Admin.MC
   Nimanui nu-i place sa faca ordine si curatenie in propria lui casa, dar nu oricine isi permite sa angajeze o menajera pentru treburile casnice. Alegerea menajerei potrivite este destul de complicat, deoarece aceasta trebuie sa corespunda unei serii de criterii si exigente. Fiecare om are o serie de idei, conceptii si preconceptii despre cum ar trebui sa fie persoana care va intra in casa lui si va face curetenie. Iata care sunt cele mai importante calitati pe care ar trebui sa le aiba o menajera. ...
   24.aug.2016, 10:25
  Procesare...
  X