Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile

Adună
X
Adună
  •  

  • Muscatele | Paradisul gradinaritului pentru toate gusturile

    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	Muscate_Misiunea_Casa.jpg  Afișări:	0  Mărime:	136,9 KB  ID:	679438

    Cand vrei sa-ti transformi gradina, balconul sau teresa intr-un colt de rai primitor si inflorat, muscatele sunt cea mai buna alegere, atat pentru zone cu soare, cat si cu penumbra. Aceasta planta splendida, originara din Africa de Sud, te convinge cu abundenta de flori impresionante, cu o paleta larga de forme si culori si cu nevoi de ingrijire minime. Indiferent ca esti clasic, romantic, vintage sau modern, multumita versatilitatii lor, muscatele se integreaza usor in orice mediu si stil de decorare. Pelargonium for Europe promoveaza gradinaritul pentru relaxare, balcoanele pline de flori colorate si orice oaze de verdeata in spatiile publice in stil Green Living, avand muscatele drept „actor principal”.

    Coltul de rai din propria ta gradina

    Gradina e locul ideal daca vrei sa iei o pauza de la rutina sau stresul zilnice. In mijlocul acesteia, inconjurat de flori viu colorate, te simti cu adevarat ca acasa si te poti relaxa cum se cuvine. Piesele de rezistenta insa, raman muscatele. „Regina florilor de vara”, cum i se mai spune, imbogateste intreg peisajul prin abundenta fascinanta de flori de diferite culori si forme, avand in acelasi timp nevoie doar de putina ingrijire.

    De avut in minte atunci cand alegem locul muscatelor ca acestea iubesc lumina. Daca vrem ca ele sa creasca si sa se dezvolte armonios, cel mai bun loc este chiar sub soare, ori cel mult partial umbros.

    Daca ai in minte sa-ti amenajezi gradina dupa noul trend stil vintage, atunci muscatele te vor captiva. O pata de culoare roz formeaza un contrast delicat cu nuantele de verde dimprejur.

    Intinde-te si incearca sa te bucuri de atmosfera. Gradina din propria curte e locul ideal de relaxare in timpul liber. Nimic nu aduce aminte mai bine de acest lucru decat un ghiveci cu muscate viu-colorate si inflorite pe masa din aer liber.

    Desfata-ti simturile! Combinatia de ierburi, plante si o varietate de flori precum muscate, cosmos sau diascia, adunate impreuna sunt un adevarat rasfat pentru vaz si miros. Pana si fluturii si albinele sunt innebunite. Un mic sfat: cutiile de metal precum cele pentru biscuiti pot fi folosite foarte bine pe post de ghiveci. Nu doar ca sunt o solutie ieftina si ecologica, dar se si potrivesc cu stilul shabby chic in mare voga acum.

    Green Living: visele care infloresc pe terase si balcoane

    Si plantele cu flori si cele fara fac echipa buna in crearea de spatii primitoare, creand o atmosfera ce te invita sa te relaxezi si sa visezi cu ochii deschisi. Daca si tu te-ai lasat dus de noul val al trendului Green Living, atunci muscatele se vor potrivi de minune pe balconul sau terasa ta. Florile si culorile lor aduc acea exuberanta si atmosfera relaxanta de vara pe care o cauti. Iar apropo de relaxare, muscatele au nevoie de mult mai putina ingrijire decat alte plante si-ti fac treaba mult mai usoara.

    Inconjurat(a) de verdeata si muscate colorate, intins(a) pe acest leagan confortabil, aici e locul perfect sa scapi de agitatia de zi cu zi si sa-ti lasi imaginatia sa zburde.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	Ingrijire_muscate_Misiunea_Casa_5 (1).jpg  Afișări:	0  Mărime:	52,7 KB  ID:	679436Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	Ingrijire_muscate_Misiunea_Casa_4.jpg  Afișări:	0  Mărime:	328,1 KB  ID:	679437Dreapta: in aceste trei cosuri din nuiele, muscatele complet inflorite se potrivesc de minune. Iti atrage atentia si transforma dintr-odata tot locul intr-o oaza de liniste si relaxare.

    Stanga: Un al doilea living, dar in aer liber, e locul ideal pentru a lua o mica pauza de la treburile de zi cu zi. Alaturi de tapetul cu model verde de frunze, plantele cu sau fara flori, mobila si accesoriile facute din nuiele sau lemn, iti poti crea un colt verde decorat in stil etno. Cu florile lor rosii si portocalii, muscatele expresive si Canna indica creeaza impreuna un contrast fermecator cu verdele din jur.


    Dreapta, o incantare agatata: aceasta muscata portocalie asezata neconventional intr-o galeata suspendata creaza un contrast superb cu verdeata din jur. Un mic sfat: cand vrei sa alegi un loc pentru muscata, asigura-te ca va avea destula lumina. Ideal ar fi un loc cu mult soare sau cel mult partial umbrit.

    Spiritul verii: muscatele care dau culoare anotimpului
    Decorat cu mobila in diferite culori vii, plante si alte accesorii, pana si un balcon cochet de bloc poate fi transformat in micul colt de natura pe timpul verii, un spatiu primitor care parca te invita sa te relaxezi, sa te bucuri si sa fii fericit. Atunci cand pui la un loc muscatele inflorite, rosii care cresc in ghiveci sau portocali si mobila in culori vii obtii un spatiu perfect pentru a te bucura de o binemeritata pauza.

    O adevarata oaza de verdeata chiar in inima orasului. Ai la dispozitie bunatati din gradina ta proprie, esti inconjurat de felurite miresme incantatoare si de flori viu colorate si accesorii. Micul tau balcon de apartament devine o bucurie pentru toate simturile tale. Imagineaza-ti numai cum vor inflori spectaculos muscatele in vecinatatea rosiilor, capsunilor si verdeturilor. Un portocal sau maslin iti vor aduce spiritul mediteranean, iar oriunde privesti vezi accesorii alese cu dragoste, care iti atrag atentia. Mobila handmade ii da o nota personala balconului.

    Sursa imagini: www.pelargoniumforeurope.com/ro .

    Despre Pelargonium for Europe

    Pelargonium for Europe este o organizatie creata la initativa cultivatorilor europeni de muscate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One si Syngenta Flowers. Aceasta a luat nastere in 2016 cu scopul de a promova si a se asocia pe termen lung in vanzarea de muscate pe plan european. Activitatea organizatiei a debutat incepand cu 2017 iar, in Germania, Austria, Franta, Italia, Olanda si Polonia, activitatea este sustinuta de Uniunea Europeana ca parte a campaniei „Europa inflorita”.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Ingrijire_muscate_Misiunea_Casa_6.jpg 
Afișări:	179 
Mărime:	230,3 KB 
ID:	679439
    Fișiere Atașate
    Ultima editare de calin.diaconu; 15.mai.2020, 20:28. Motiv: Am adaugat poze ... va plac?
      Postarea de comentarii este dezactivată.

    Categories

    Adună

    article_tags

    Adună

    Latest Articles

    Adună

    • Deseurile din Constructii si Demolari
      postat de calin.diaconu


      Legea Nr. 211/2011 și Modificările Sale


      Legea Nr. 211 din 15 noiembrie 2011 reprezintă un punct de referință în gestionarea deșeurilor din România, inclusiv a celor din sectorul construcțiilor. Modificările aduse prin actele legislative subsecvente adaugă detalii și clarificări, îmbunătățind implementarea și conformitatea.

      Principalele Obligații ale Firmelor de Construcții
      1. Colectarea selectivă a deșeurilor: Firmele sunt obligate să colecteze selectiv
      ...
      07.apr.2024, 17:53
    • Panta de Canalizare si Importanta Montarii unui Separator de Grasimi
      postat de calin.diaconu
      Atunci când vine vorba de proiectarea și montarea sistemelor de canalizare, doi factori sunt esențiali pentru funcționarea eficientă și durabilitatea sistemului: panta corectă a conductelor și prevenirea blocărilor printr-o întreținere adecvată.

      În acest articol, ne vom concentra pe rolul pe care îl joacă panta conductelor de canalizare și pe beneficiile instalării unui separator de grăsimi.

      Panta Ideală pentru Conductele de Canalizare

      Panta conductei este...
      21.mar.2024, 20:19
    • Sfaturi pentru montarea corecta a Parchetului: Etansarea Plintelor
      postat de Gabriel Dobrin
      Am primit încă o întrebare interesantă pe adresa Forumului nostru, și ne bucurăm să o răspundem, oferind un articol dedicat unui topic de interes: ”Etanșarea plintelor”. Suntem convinși că discuția pe care a deschis-o Domnul M.C. ne va ajuta să înțelegem mai bine că fiecare detaliu contează, dacă ne dorim o amenajare perfectă ...



      Diferențe între Profesioniști și Pasionații DIY

      Înainte de toate, felicitări pentru inițiativa de a vă ocupa personal de montarea...
      17.mar.2024, 21:41
    • Târgul MCE Milano: Oportunitate de Învățare și Dezvoltare în Domeniul HVAC
      postat de calin.diaconu
      Evenimentele din domeniul HVAC, cum ar fi târgul MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano, reprezintă puncte de reper importante pentru profesioniști și studenți interesați de ultimele tendințe și tehnologii din sectorul încălzirii, ventilației, climatizării, surselor regenerabile, eficienței energetice și managementului apei. Aceste evenimente sunt esențiale pentru consolidarea unei comunități dinamice și inovatoare, facilitând schimbul de cunoștințe și experiențe între...
      12.mar.2024, 12:49
    • Cum izolezi apartamentul tău de zgomotul transformatorului: Ghid complet
      postat de calin.diaconu


      Trăind în proximitatea unui transformator, te-ai putea confrunta cu un zgomot constant și enervant care pare să pătrundă fără oprire prin zidurile apartamentului tău. Acest zgomot nu numai că perturbă liniștea căminului tău, dar poate avea și consecințe neplăcute asupra sănătății tale mintale și fizice. În contextul actual, în care confortul și liniștea în habitatul propriu sunt mai importante decât oricând, este esențial să găsim soluții eficiente...
      18.feb.2024, 05:13
    • Detectorul de gaze
      postat de dana.danescu

      Atunci când eşti preocupat de siguranţa ta şi a întregii familii, ştii că montarea unui detector de gaz în camera în care se afla un aparat consumator de gaz (fie el un aragaz, un convector, un boiler sau o centrală termică) este absolut obligatorie.

      Detectoarele de gaz sunt proiectate şi fabricate pentru a preveni producerea evenimentelor neplăcute datorate scurgerilor accidentale de gaz metan şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Cum îl alegi, cum se montează...
      10.ian.2022, 15:46
    Procesare...