Cât de mult contează uscătorul la o mașină de spălat?

Dintre toate sarcinile casnice pe care le avem de întreprins săptămânal, cu siguranță spălatul rufelor este cea mai frecventă, mai ales dacă avem o familie mare. Chiar și așa, asta nu înseamnă că trebuie să petrecem ore în șir spălând rufe și așteptând ca ele să se usuce, când avem la dispoziție opțiuni care ne pot ușura cu mult munca și, în plus, ne pot scurta considerabil timpul de așteptare.

O mașină de spălat cu uscător încorporat poate fi varianta perfectă pentru persoanele care au apartamente mici (și, în consecință, nu au loc pentru o mașină de spălat și un uscător separat) sau pentru persoanele care preferă să aibă la îndemână toate ținutele sale preferate, chiar și imediat după spălare. Privind din această perspectivă, putem deja să observăm avantajul că o mașină de spălat cu uscător încorporat nu ocupă mult spațiu și, în plus, se dovedește a fi extrem de utilă atunci când nu avem mult timp la dispoziție.

Ce alte avantaje mai putem găsi? Unul dintre cele mai atrăgătoare avantaje se referă la costuri. Prețul achiziției unei mașini de spălat cu uscător este aproximativ la fel ca prețul de achiziție pentru cele două aparate, dacă le iei separat. Pe lângă acest aspect, nici performanța de uscare nu are de suferit, o mașină de spălat cu uscător având aceeași performanță cu cea a unui uscător.

Luând în calcul aspectele menționate până acum, balanța înclină clar spre cumpărarea unui mașini de spălat cu uscător încorporat față de cumpărarea celor două dispozitive separat. Dar ce dezavantaje trebuie să luăm totuși în calcul?

Chiar dacă profităm de un timp de uscare mai scurt (comparativ cu uscarea clasică), nu vom reuși să uscăm toate rufele proaspăt spălate la fel de rapid cu ajutorul unei mașini cu uscător, comparativ cu situația în care avem o mașină de spălat și un uscător, separat. Pe termen lung, datorită uzurii, este posibil ca o mașină de spălat cu uscător încorporat să sufere anumite daune mai rapid, întrucât are o dublă funcționalitate. În această situație, dacă funcția de spălare este afectată, și funcția de uscare va avea, în consecință, de suferit.

Analizând atent toate aceste considerente și raportându-ne la nevoile noastre specifice, bugetul pe care suntem dispuși să îl alocăm pentru electrocasnice, precum și spațiul locuinței noastre, poate fi destul de simplu să observăm ce ne-ar fi mai util să avem: o mașină de spălat cu uscător încorporat sau cele două dispozitive, separat