Ce să iei în considerare când cumperi o mașină de spălat vase

Să cumperi o nouă mașină de spălat vase poate fi intimidant. Asta pentru că probabil vei merge în orice magazin de electrocasnice și vei vedea o duzină de modele de aceeași înălțime și lățime, cu finisaje similare din oțel inoxidabil și cu cicluri și caracteristici aparent la fel. Dacă te-ai bazat pe o vechea ta mașină de spălat vase câțiva ani de zile, oricare dintre opțiuni ar fi un upgrade. Așadar, cum alegi?
Din fericire, există diferențe drastice de la brand la brand și chiar de la model la model. Mașinile de spălat vase sunt acum mai bogate în caracteristici și mai inteligente decât oricând, deci, dacă știi ce să cauți, poți da imediat deoparte ce nu ți se potrivește și vei găsi mașina de spălat vase care îți va conveni cel mai bine.

Așadar, mai jos îți vom enumera și detalia ce factori sunt de luat în considerare.

Bugetul
Având în vedere un anumit buget, vei putea să începi să îți îngustezi opțiunile. Dacă ai un buget strict, nu îți face griji. O mulțime de mașini de spălat vase de înaltă calitate pot fi cumpărate pentru 1.500 de lei sau chiar mai puțin, mai ales dacă ești dispus să negociezi. Pentru un buget de la 1.500 până la 2.000 de lei vei putea găsi un model de clasă mijlocie frumos cu câteva caracteristici performante. Odată ce ai depășit 2.000 de lei, vei putea găsit un model cu tot ce ți-ai putea dori.

Puterea de curățare
Puterea de curățare este dificil de prezis pe baza producătorului sau a prețului. Vestea bună este că dacă puterea de curățire este preocuparea principală pe care o ai, o poți descoperi fără a fi nevoit să jefuiești o bancă. În plus, nu există o mașină de spălat vase care să nu fie cel puțin competentă la curățare. Dacă clătești sau răzuiești vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase, probabil că vor ieși din ea fără pată, indiferent de modelul pe care îl alegi. Cele mai performante modele din acest punct de vedere necesită pur și simplu mai puțină muncă din partea ta și se pot ocupa de murdărie mai dură, lipită mai tare.

Nivelul de zgomot
Spre deosebire de puterea de curățare, evaluarea zgomotului mașinii de spălat vasei se corelează adesea direct cu prețul acesteia. Dacă dorești un model silențios, așteaptă-te să plătești în plus. Acestea fiind spuse, însă, chiar și modelele low-end sunt mult mai silențioase decât vechea mașină a părinților tăi, care îți provoacă migrene.

Gândește-te la locul în care vei pune mașina de spălat vase și dacă nivelul sunetului este deranjant pentru tine pentru a decide dacă merită să faci un upgrade. Mașinile de spălat vase tradiționale au avut tendința să producă zgomot în jur de 80 dB, ceea ce înseamnă că sunt destul de zgomotoase. Cu siguranță că nu puteai purta o conversație în încăperea în care ele își fac treaba și le-ai fi putut auzi, probabil, în întreaga casă.

Viteza și ciclurile
Cele mai multe mașini de spălat vase au tendința de a avea o combinație a următoarelor opțiuni de ciclu:
Normal: Ciclul implicit pentru majoritatea mașinilor de spălat vase. Este făcut pentru o încărcare completă de vase cu o cantitate obișnuită de sol murdărie.
Express: Curăță vase ușor murdare sau încărcături mai mici atunci când ai nevoie de o spălare rapidă.
Auto: Folosește pe deplin senzorii mașinii de spălat vase. Adaptează timpul ciclului la o sarcină mixtă, bazată pe cât de murdare sunt vasele.

Vei găsi adesea și aceste variante:
Greu: Pentru vase mai mari, cum ar fi oale și tigăi, sau vase obișnuite, cu murdărie lipită.
China: Reduce presiunea apei pentru vase mai fragile, cum ar fi paharele de vin sau porțelanuri fine.
Numai clătire: O cale rapidă de a clăti vasele doar cu puțină apă.
Eficient: Acest ciclu utilizează mai puțină apă și energie. La unele mașini de spălat vase, durează ceva mai mult decât normal. La altele, este destinat pentru mai multe feluri de vase ușor murdare.