Buna seara. Doresc foarte mult ca in aceasta primavara sa realizez cateva alei in curtea unui asezamant. Detin o cantitate destul de mare de piatra de rau care initial a fost achizitionata pentru a construi gard. Vreau sa ma ajutati cu informatii despre modalitatea de lucru ( cum se taie piatra pt a face o fata dreapta, piatra se aseaza pe nisip sau pe ciment, golurile dintre pietre se acopera cu ce fel de ciment...). Mentionez ca dorim ca o alee mai lata sa fie folosita atat de pietoni cat si de masini iar altele doar de oameni. Orice informatie este foarte utila pt. ca nu ma pricep la asa ceva. Va multumesc mult
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Alei din piatra de rau
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
Nu pot sa spun ca sunt lucioase dar nici cu asperitati. Sunt pur si simplu pietre de diferite dimensiuni cu diferite forme. Ele au fost aduse cu scopul de a face gard insa cum gard nu mai avem acum nevoie ne-am gandit sa le folosim pt alei din 2 motive: economisim ciment si dam o nota rustica curtii
Comentariu
-
-
Nu prea merge, aluneci daca e ploaie si daca nu, iti scapa piciorul intre ele.... perfect nu ai cum sa la potrivesti.
Totusi cred ca daca le sortati pe cele mai plate (cele care fac broscute pe apa)nu ar arata rau. Acelea parca au si un pic de rugozitati
"Am patit-o si pe asta" - Stan Patitu'
Comentariu
-
-
Aleile nu sunt greu de construit insa va atrag atentia ca pietrele umede sau cu un strat de polei sunt foarte alunecoase.
Pentru un diametru mare a pietrelor de rau (intre 8-14 cm):
-incepeti prin a monta o bordura din elemente de beton pe un soclu din beton
-batatoriti bine terenul unde veti construi alea dupa care asterneti un strat de nisip de 3-6 cm grosime pe care asezati pietrele ca sa fie la acelasi nivel.
-dupa ce ati asezat pietrele umpleti intre pietre cu nisip si batatoriti bine aleia pietruita cu o placa vibrocompactoare.
-dupa compactare inlaturati, 7 cm din inaltime, nisipul dintre rosturi si "chituiti" rosturile utilizand o sapa de egalizare.
Comentariu
-
-
Postat în original de popescu gheorgheMultumesc f. mult pentru informatii. Imaginea e foarte utila.
Daca vrei sa faci la tine acsa, mhhhm, mai gandeste-te! Poate ai un copil?
Arata bine, ce-i drept. dar iarna aluneca ca naiba...ratzele se trag din camioane
Comentariu
-
Multumesc mult pt. toate raspunsurile, dar pt ca am si eu o problema legata de piatra de rau doresc sa va intreb cum se face un gard din piatra de rau. Ma intereseaza totul (fundatia- adancime, latime; grosimea optima sau minima a gardului, grosimea stalpilor, distanta dintre stalpi ,modalitati de construire). Se construiesc ambii pereti din pietre sau exteriorul din piatra si interiorul zid plin pt stabilitate ? Mentionez ca regimul impus de certificatul de urbanism prevede o inaltime de 1,80 cu un soclu de 0.60. Gardul trebuie sa fie transparent (suntem institutie, viitor centru de copii). Credeti ca se poate construi un astfel de gard de persoane neprofesioniste dar care au rabdare, vointa si oarece indemanare ?
A, sa nu uit: ma mai intereseaza si informatii cu privire la tipul de material din care sa confectionam panourile dintre stalpi (teava patrata, fier forjat, lemn, tabla, etc) va dati seama ca ma intereseaza ceva cat mai ieftin tinand cont de faptul ca am avea de realizat cel putin 160 ml. Am primit 50 mil lei vechi sponsorizare si am dori sa facem cat mai mult la acest gard -frumos si ieftin.
Multumesc mult macar pt rabdarea de a citi tot si astept orice informatie.
Gardul am dori sa arate ca cel expus mai jos
Comentariu
Comentariu