Construire gratar - schite, sfaturi, poze si multe altele

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • poolonik
    Membru Marcant
    • 18.nov.2006
    • 346

    Postat în original de Specialistul MC
    Vata bazaltica Isover.
    intre vatra si osb nici o idee ?Ma gandesc sa nu ia foc OSB-ul.

    Postat în original de Specialistul MC
    Vata bazaltica Isover.
    Ar merge sa pun un strat de vata bazaltica, peste ea sa torn un strat de nisip si peste nisip sa asez vatra ?

    Comentariu

    • SpecialistulMC
      Moderator
      • 19.mai.2004
      • 34919

      Faceti o schita despre cum doriti sa construiti cuptorul.

      Comentariu

      • poolonik
        Membru Marcant
        • 18.nov.2006
        • 346

        O schita rapida ar fi aceasta.Suportul metalic este deja construit.Am inteles ca peste bolta pot pune vata bazaltica,aceasta avand scop izolarea termica a cuptorului. Ma intereseaza cu ce material as putea izola vatra fata de OSB.O varianta ar fi o placa de silicat de calciu , numai ca in zona nu am gasit.

        Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	schita_suport_cuptor3_137.jpg  Afișări:	4195  Mărime:	19,2 KB  ID:	585684

        O alta varianta ar fi aceasta .Din ce ar putea fi format acest strat izolator ?

        Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	schita_suport_cuptor4_103.jpg  Afișări:	5148  Mărime:	37,0 KB  ID:	585686

        Comentariu

        • SpecialistulMC
          Moderator
          • 19.mai.2004
          • 34919

          La vatra cel mai bine montati un strat de caramida plina dupa care un strat de caramida de samot ori un strat de caramida de samot montata pe cant.

          Comentariu

          • poolonik
            Membru Marcant
            • 18.nov.2006
            • 346

            "Caramida plina" va referiti la caramida normala de constructii din aceia fara gauri? Caramida refractara ce calitati are ? Sa reflecte caldura ? In acest caz se mai incaleste caramida refractara ?

            Comentariu

            • AutoCorect
              Membru
              • 20.sep.2007
              • 285

              Caramida plina sau caramida ceramica este cea fara gauri, cea cu gauri este caramida eficienta. Caramida refractara are proprietatea de a acumula caldura si de a o elibera timp mai indelungat. De asemenea rezista la temperaturi mari fara a se distruge.

              Comentariu

              • poolonik
                Membru Marcant
                • 18.nov.2006
                • 346

                Postat în original de AutoCorect
                Caramida refractara are proprietatea de a acumula caldura si de a o elibera timp mai indelungat. De asemenea rezista la temperaturi mari fara a se distruge.
                Nu cumva samota are aceste proprietati ? Pana azi credeam ca samota-refractar inseamna acelasi lucru ,dar la magazin mi s-a spus ca nu este asa,acum nu stiu nici eu sigur.

                Comentariu

                • Seni
                  Living Legend
                  • 05.mar.2006
                  • 3524

                  caramida refractara nu se dilata....

                  Comentariu

                  • poolonik
                    Membru Marcant
                    • 18.nov.2006
                    • 346

                    Chiar si pe net informatiile sunt amestecate dar din cate inteleg samota ar fi cea care inmagazineaza caldura si rezista la temperatura iar caramida refractara rezista bine la temperatura dar nu inmagazineaza caldura. Inteleg ca daca vrei un cuptor unde ai nevoie de temperatura(mare/mica) pentru putin timp folosesti refractara , daca vrei ca temperatura sa fie mentinuta un timp mai indelungat se foloseste samota dar trebuie izolata pe exterior ca sa nu se piarda caldura.

                    Comentariu

                    • AutoCorect
                      Membru
                      • 20.sep.2007
                      • 285

                      Samota se foloseste la realizarea sobelor, acumuleaza si elibereaza caldura ca si caramida refractara dar nu rezista la temperaturi foarte mari ca si caramida refractara. Caramida refractara se foloseste la cuptoare industriale, de pilda cele in care se coace faianta.
                      De asemenea mecanic c. refractara este mai rezistenta decat samota.

                      Comentariu

                      • poolonik
                        Membru Marcant
                        • 18.nov.2006
                        • 346

                        pentru cei care au folosit cuptoare din samota , cum se intretine vatra ?Ma refer daca picura grasime ,lichide de la mancare se curata usor ?Am vrut sa pun pe vatra o placa de granit dar ma costa undeva pe la 200ron.Oare se merita ?

                        Comentariu

                        • AutoCorect
                          Membru
                          • 20.sep.2007
                          • 285

                          Nu, nu se merita pentru ca piatra va crapa, indiferent de piatra. Vatra se intretine usor, daca se murdareste cu grasime la urmatoarea folosire a cuptorului se va arde grasimea atunci cand incingeti cuptorul. Focul curata tot.

                          Comentariu

                          • paul_78
                            Membru
                            • 08.feb.2009
                            • 208

                            aveti idee daca incerc sa aplic pe grarul de gradina confectionat din beton , placi de gresie (de exterior , gen piatra de rau ), rezista la fluctuatii de temp?
                            ma gandesc ca atunci cand faci focul la gratar se incinge destul de bine zidaria!
                            ma gandesc sa nu crape!
                            in afara de asta mai exista caramida aceea aplicata , ce pareri i-mi puteti da?
                            va multumesc!

                            Comentariu

                            • AutoCorect
                              Membru
                              • 20.sep.2007
                              • 285

                              Cel mai bine ar fi sa va orientati spre constructia unei gratar nou, care sa fie asa cum veti dori. Acum nu faceti decat sa-l "machiati", lucru care este trecator si scump.

                              P.S. Carpeala e mai scumpa decat pare...

                              Comentariu

                              • SpecialistulMC
                                Moderator
                                • 19.mai.2004
                                • 34919

                                Postat în original de paul_78
                                aveti idee daca incerc sa aplic pe grarul de gradina confectionat din beton , placi de gresie (de exterior , gen piatra de rau ), rezista la fluctuatii de temp?
                                ma gandesc ca atunci cand faci focul la gratar se incinge destul de bine zidaria!
                                ma gandesc sa nu crape!
                                in afara de asta mai exista caramida aceea aplicata , ce pareri i-mi puteti da?
                                va multumesc!
                                Se poate o imagine a gratarului existent ? Pe imagine marcati zonele unde doriti sa placati cu placi ceramice.

                                Comentariu

                                Procesare...