Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Afumatoare

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • #91
    Răspuns la: Afumatoare

    salut,
    va rog sa-mi spuneti daca in loc de rumegus pot folosi brichetele acelea pentru centrale, ca nu gasesc rumegus de esenta tare cu nici un chip (pe la bucuresti e mai greu) si nici sa stau o zi intrega cu soricelul sa tai la lemne pentru o sacosa de rumegus...
    sau poate stite cineva prin zona ceva depozit de unde pot sa-mi iau rumegus.
    multumesc.

    Comentariu


    • #92
      Răspuns la: Afumatoare

      se pot folosi brichete sau peleti din rumegus de fag.
      Ultima editare de anduvirgil; 28.dec.2012, 11:30.
      anda panda din ...

      Comentariu


      • #93
        Răspuns la: Afumatoare

        Va rog sa dezvaluiti si secretul retetei baitului in care se tine carnea inainte de a fi pusa la fum.
        Va multumesc!!

        Comentariu


        • #94
          Răspuns la: Afumatoare

          nu este indicat sa se foloseasca brichete sau peleti, contin lianti
          chiar azi am vazut la un vecin care a folosit malai in loc de rumegus.

          eu zic ca la prepararea baitului nu ar trebui sa lipseasca: cimbru, sare, piper, boia de ardei iute, usturoi pisat, mustar, vin alb si ulei....
          cantitatile tin de gust, sunt oameni care vor sa piste mai tare, altii vor arome mai puternice..

          Comentariu


          • #95
            Răspuns la: Afumatoare

            Daca foloseste brichete sau peleti nu o sa mai aiba nevoie de bait, ca-i da destula iuteala si culoare acele "conglomerate" !

            Comentariu


            • #96
              Răspuns la: Afumatoare

              Baitul, dupa inventivitate si gust si mult usturoi pe langa ... Am pus pana si condimente de gratar de la aia cu reclama ""MAI TREBUIE PUTIN .... "".
              Am inceput sa afum dupa ce le-am tinut vreo 5 zile la sare si tot atatea la bait. Lemnul a fost de cires, salcie si niste araci vechi ca asta am gasit uscat prin curte.
              Ce a fost bucata mai mare, cum zic specialistii, le-am oparit cate 5 minute. Unele in zeama de varza, altele in baitul lor ca sa vad ce iese.
              Toate sunt la fel de bune dupa afumare si fleica si muschiul si slanina si gusa. Si nu mai sunt obligat sa mananc "afumaturile" lor de comert pline de coloranti si E-uri sau cele de la asa zisii "producatori particulari" si la niste preturi de te ia ameteala ... Slanina de Ardeal, carnati reteta proprie de la Maramu', facute in curte la Bragadiru .....

              Comentariu

              Procesare...
              X