Constructie Garaj/Service

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • AutoCristi
    Incepator
    • 04.ian.2011
    • 20

    Constructie Garaj/Service

    Buna ziua!
    Nu stiu sigur daca am postat unde trebuie, in caz contrar imi cer scuze. M-ar interesa pretul constructiei unui garaj (Izolat pe care sa il pot incalzii iarna) cu dimensiunile:
    • - Inaltime: 5 metrii;
      - Lungime: 15 metrii;
      - Latime 10 metrii:

    As vrea sa fie foarte bine izolat pentru a nu trebui sa il incalzesc foarte des (este scump curentul) si o problema ar fi cu usile de garaj care aceeasi problema va trebui sa gasesc ceva izolat daca nu sa adaptez ceva.
    Nu m-am interesat daca se gasesc izolate termic.

    La ce pret m-ar duce toate constructia? Bineinteles, ma refer la un pret estimativ, deoarece mereu se mai gaseste cate ceva.

    Ce geamuri imi recomandati pentru un garaj, ca sa aiba si rezistenta termica, dar si o lumina cat mai bune, si sa le mai si deschid din cand in cand bineinteles.

    Daca as pune o instalatie de evacuare a fumului ar face fata intr-un garaj de aceste dimensiuni? Si daca da cam ce consum ar avea. Nu sunt chitra, dar trebuie sa ma incadrez intr-un anumit buget pana voi incepe sa merg pe profit.
    • Ce metode de incalzire a garajului imi recomandati?

      Ce metode de racire pe timp de vara a garajului imi recomandati?

      Ce consumuri de curent au alternativele alese?
    Instalatia electrica este evident ca va trebui facuta cu conductori din cupru nu aluminiu, dar de ce grosime - pentru strung, aparat de sudura in puncte, cu electrod si in gaze interte, masina de jantat, masina de echilibrat, elevator, care va fi hidraulic, deci consumul nu este prea mare, masina de sablat, compresor, presa hidraulica, masina de reparat jenti, masina de spalat roti si alte chestii minore cu consum mic, gen: tester, calculator, imprimanta, o bormasina, un pistol de lipit pentru electrica si electronica auto etc).
    Este clar ca voi avea nevoie de grup de 380 V, deci ce conductoare sa folosesc si ce tablou electric - preferabil cu sigurante automate care sa suporte amperaj mare?
    Am inteles de la cineva ca noile panouri solare pot stoca o cantitate mare de energie si sa pot economisii ceva bani in timp. Care este pretul acestor panouri si cat de fiabile ar fi pentru ceea ce imi trebuie mie?

    Din ce materiale imi recomandati sa construiesc garajul pentru a fi si izolat si rezistent la umiditate, gaze, pulbere de vopsea, si mai ales vribatii (strung, elevator etc.)

    Principalul este pretul constructiei dar daca imi poate raspunde cineva si la celelalte intrebari este foarte bine.

    Pe langa pretul constructiei de mai sus ma gandeam sa fac un garaj subteran pentru ceva utilaje si pe post de garaj pentru masina personala.
    Usa garajului va fi direct in strada, deci nu prea stiu cum sa fac intrarea in garaj in subsol dar ma voi gandii pe parcurs la o solutie.
    La ce pret m-ar duce si constructia subterana?

    Va multumesc anticipat!

    Cu stima,
    Cristi!
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34919

    #2
    La dimensiunile date dumneavoastra doriti sa construiti o hala industriala si nu un garaj.

    Cred ca iesiti mai ieftin daca constructia se face pe o structura metalica usoara si se inchide cu panouri tip sandwich.

    Comentariu

    • AutoCristi
      Incepator
      • 04.ian.2011
      • 20

      #3
      Sincer sa fiu sunt complet paralel cu constructiile.
      Sunt inginer auto si da un fel de hala industriala as vrea desii va fi in interior cabina de vopsit si o statie ITP asa ca va ramane doar un garaj cu un elevator in el.
      Daca as face ceea ce imi recomandati dvs. ar fi izolata termic sau ar trebuii sa bag in incalzire mai mult decat am profit? Actualul garaj este din 88 din placi de ciment, intre ele nu este nimic sunt montate pe o structura din otel, si acoperisul din azbociment (Nu stiu daca exact asta este denumirea) si portile din otel vechi de 30 de ani cumparate de la fostele uzine CFR (Pentru cine le stie cat sunt de ordinare).
      Acum incalzirea ma costa undeva in jur de 1200 de lei pe luna, si daca mai adaug si curent si apa curent si tot, practic lucrez pe gratis. Fara nici un profit.
      Cat ma costa ceea ce imi sugerati dvs si cat de bine ar fi izolata hala?

      Comentariu

      • Mircea_G
        Living Legend
        • 14.ian.2007
        • 12229

        #4
        Din pacate la alegerea tipului de constructie are o vorba de spus si primaria , depinde ce aveti voie sa construiti acolo . Asta ar fi primul pas , sa vedeti daca aveti voie si ce .
        Constructia din zidarie dureaza mult si este costisitoare . constructia unei hale din panouri , este rapida dar nu cu mult mai ieftina .
        Si eu sint de parere ca tot hala este cea mai buna alegere , atit ca rapiditate cit si calitate , estetica ...
        Spuneti de porti ...Indiferent ce veti face , va trebui sa montati usi izolante , daca asta va doriti , dar pretul lor + sistemele de ridicare costa si ele .
        Pierdeti bani cu incalzirea deoarece exista trafic pe usa sau se si lucreaza cu usa deschisa . Poate niste perdele de aer cald ar rezolva problema , dar nu sint rentabile . Cred ca o incalzire locala , unde este nevoie , e mai rentabil .
        Ca parere generala , ca ar costa mult investitia si lucrari gratis ... Nu este asa , mijlocele fixe , in speta , constructia , depinde de tipul ei , metalica zidarie , sau alte amanunte , are o perioada de amortizare intre 16 si peste 30 de ani , deci nu trebuie sa va scoateti banii a doua zi .
        Bun , ce vreti dvs sa faceti acolo este complicat , va trebuie un proiect care sa spuna ce si cum puteti face . Dvs aveti niste fluxuri tehnologice , sint niste norme de respectat , aveti cabina de vopsit ... Va trebuie un proiect care sa tina seama de aceste fluxuri , de ventilatie , sisteme de incalzire si multe alte instalatii asa ca va recomand un proiectant specializat in asa ceva . El stabileste , dupa reguli si legi ce se poate si cum se poate organiza pe spatiul propus , apoi dvs alegeti tipul constructiei in functie si de puz-ul local .
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu

        • AutoCristi
          Incepator
          • 04.ian.2011
          • 20

          #5
          Eu vorbeam de un pret aproximativ, stiu ca nu imi poate spune nimeni ceva fix.
          In legatura cu tipul de constructie primaria nu are nimic de obiectat (suntem in Romania, daca ma integeti) si pe usi nu se va umbla foarte des decat pe cea cu statia ITP, unde oricum nu are rost sa pun incalzire.
          In rest va fi un atelier strict pentru modificari, tuning, reparatii grele asa ca usa se va deschide de maxim 2 ori pe zi, si atunci 30 de secunde cat intra masinile.
          Am vorbit cu o doamna inginer de la o firma de constructii si mi-a spus ca diferenta de pret va fi undeva in jur de 5000 de euro, doar ca ar fi mai rezistent ceva zidit, si mai bine izolat.
          Mi-a propus de jur imprejurul halei un sistem cu gratare de canalizare, izolate si acelea, prin care sa poata trece decat apa din exterior in interior si nu invers.
          Acum as vrea sa mai cer si alte pareri oricum, sa nu ma apuc de ceva aiurea. Incalzirea ar fi cel mai avantajos cu un tun de aer cald pe GPL din cate am vorbit cu mai multi proprietari de service-uri, incalzind o hala de 8x8 in 37 de minute de la 10 la 28 de grade (Ceea ce spun ei in prospect si se pare ca au dreptate din cate am inteles).
          Are un consum de 3,1 litri pe ora, deci cam in 6 lei pe ora incalzesc hala, putand sa o pornesc cand este nevoie, si sa nu o tin permanent pornita.
          Deci undeva la 20 de lei pe zi m-ar duce incalzirea (Un calcul rapid si aproximativ, nu vorbesc de nimic concret fiindca depinde de multi factori). Am vazut niste garaje ca niste custi izolate, pe marimi la comanda, cu sistem propriu de incalzire (Electric, ulei ars, combustibili alternativi, benzina, motorina la alegerea clientului) La un service in Rosiori de Vede cred ca se numea orasul, nu stiu sigur.

          Unde pot gasi asa ceva si cat de rentabila e afacerea?

          Comentariu

          • evisceratum
            Membru Marcant
            • 29.aug.2006
            • 399

            #6
            Iti trebuie o hala.
            Am facut asa ceva, iti trimit poze. Iti recomand o hala metalica inchisa perimetral cu panou sandwich de 8cm grosime la acoperis si 6 la pereti.
            Portile de garaj o sa te uste, dar nu ai ce face.
            Ca si preturi ai 150mp, ai pentru structura metalica cam 35kg/mp consum, si panourile sandwich te vor costa cam 15-20 euro / mp de perete.
            La asta mai adaugi manopera.

            Referitor la fundatii, nu te pot ajuta cu costuri.
            Fișiere Atașate

            Comentariu

            • Admin.MC
              Membru Marcant
              • 05.dec.2005
              • 974

              #7
              Postat în original de evisceratum
              Am facut asa ceva, iti trimit poze.
              Puteti sa ni le aratati si noua?

              Comentariu

              • AutoCristi
                Incepator
                • 04.ian.2011
                • 20

                #8
                Va multumesc penstru sugestie.
                Ceea ce ati prezentat nu pare foarte bine izolat.
                Nu stiu daca am dreptate, dar este o parere de necunoscator.
                Ceea ce ati spus dvs cu 15 euro pe metru patrat asta ar insemna undeva la 3000 de euro ceea ce mi se pare cam putin pentru o hala...
                Bine, adaugam manopera, care va mai fi undeva in jur de 4000 euro, din cate am vazut.
                Daca as iesi cu totul pana in 10.000 ar fi perfect, desi mi se pare cam putin pentru constructia unei hale.
                Va mai fi instalatia electrica in plus, alimentarea cu gaz, apa curenta, canalizare inca vreo 2000 si tot mi-ar conveni daca ati apreciat bine.
                Asta ar insemna cu utilaje si tot sa ies undeva pana in 100.000 de euro ceea ce ar fi ok.
                Ca sa pricep mai bine. O hala ma costa constructia 10.000 de euro?

                Comentariu

                • hidroplasto
                  Membru
                  • 27.iun.2008
                  • 227

                  #9
                  Cred ca nu ati calculat bine.
                  Cantitatea de metal nu ati luat-o in considerare, care, daca nu gresesc cu mult, este de 3lei/kg, ceea ce ar mai adauga aproximativ 25euro/mp.

                  Comentariu

                  • AutoCristi
                    Incepator
                    • 04.ian.2011
                    • 20

                    #10
                    Ar veni in jur de 9000 de euro fara manopera pe 200 mp + 6000 manopera si maxim ar costa 15.000 de euro!
                    Tot as fi multumit!

                    Comentariu

                    • evisceratum
                      Membru Marcant
                      • 29.aug.2006
                      • 399

                      #11
                      Pentru confectia metalica se lucreaza in general cam cu 1.8-2 euro/kg structura montata si vopsita cu un strat de grund si unul de vopsea.

                      Referitor la inchiderile perimetrale cel mai eficient sunt panourile sandwich cu miez de poliuretan, de grosime minima 6 la pereti si 8 la acoperis.

                      Va rog sa evaluati suprafata peretilor si acoperisului si veti iesi cu mult mai mult de 3000 euro. Evident ca o grosime mai mare implica cost mai ridicat dar nu cu mult deoarece cele 2 foi de tabla au impact mult mai mare asupra pretului decit poliuretanul dintre ele.

                      Ca si rezistenta la transfer termic poliuretanul e cam de 2 ori mai bine izolant ca polistirenul si vata minerala. Raportat la costuri fundatiile costa cam cit structura metalica si inchiderile cam inca de 2 ori mai mult functie de cantutarea de ferestre, culoare etc.

                      Mai este o varianta putin mai ieftina dar nu o recomand, panouri cu miez de polistiren. aici trebuie sa mergeti pe o grosime de 10 cm.

                      E o structura de uz industrial, demontabila la nevoie cu inertie termica minima care se potriveste scopului propus.

                      Schitele pe care vi le-am trimis sunt strict pentru imaginea structurii. Panourile de inchidere nu apar aici. Daca vreti arhitectura v-o pot atasa si pe accea. Poze de santier nu am ca nu m-au chemat, la ora asta cred ca e terminata structura si inchisa.

                      Am ceva schite ca arhitectura a fost foarte aproximativa.
                      Fișiere Atașate

                      Comentariu

                      • AutoCristi
                        Incepator
                        • 04.ian.2011
                        • 20

                        #12
                        Dupa calculele mele ies peste 30.000 daca manopera este de 2 euro/kg, nu ar fi mai avantajoasa o varianta de hala zidita si cu un strat de izolatie, jos sapa de beton si izolatie + covor de cauciuc? Cred ca ar fi mai rezistenta si cu un cost aproape egal.
                        Ce parere aveti?

                        Comentariu

                        • vicentiu olaru
                          Incepator
                          • 18.oct.2009
                          • 80

                          #13
                          auto-garaj-service

                          Buna ziua
                          Eu va recomand sa mergeti pe panouri sandwich,merge mai repede iar in timp incalzirea o sa va ajute la costuri!
                          Cu conditia sa fie bine facuta,evident
                          Cu stima Vicentiu
                          - SEMNATURA STEARSA DE ADMINISTRATOR -

                          TE ROG SA CITESTI REGULAMENTUL FORUMULUI!

                          Comentariu

                          • danielahariton89
                            Incepator
                            • 13.oct.2015
                            • 3

                            #14
                            Răspuns la: Constructie Garaj/Service

                            Mesaj de la moderator:
                            Atentie !!!
                            La ce sa mai ceara o oferta de pret pentru o lucrare veche de 5 ani ? Prea incercati sa va promovati afacerea.
                            Ultima editare de SpecialistulMC; 18.feb.2016, 21:08.

                            Comentariu

                            • luca30
                              Incepator
                              • 31.mar.2016
                              • 2

                              #15
                              Răspuns la: Constructie Garaj/Service

                              Ma poate ajuta colegul care a pus pozele cu dimensiunile profilelor? Multumesc.

                              Comentariu

                              Procesare...