Anexe gospodaresti!

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • galea lucian
    a răspuns
    Stimate domn,
    Am si eu o parere in ce priveste lucrarea ce doriti sa o faceti. La o suprafata de 49.5 mp, cat aveti dvs., 20 de stalpi ar fi mai mult decat suficienti, insa varianta stalpilor si a centurii in caramida la suprafata aceasta nu cred ca asigura o rezistenta necesara pt acoperis. Se poate dar, va trebui sa faceti un acoperis cu o structura usoara si sa folositi tabla sau sindrila. Deasemenea armarea cu fier intre fundatie, stalpi si centura sa fie bine legata, fierul pt stalpi sa porneasca de la grinda de jos a fundatiei si fierul centurii sa fie legat de fierul stalpilor. O latime de 30 cm la fundatie e suficienta, dar sa puneti fier pt armare si la partea de jos, in pamant, avand in vedere adancimea mica la care va fi fundatia. La armare puteti folosi fier PC 12mm minim, la fundatie, la stalpi si la centura.Faceti doua grinzi de fier, cu patru fire de PC 12mm si etriere de fi6 sau fi8, sa fie 20x20 si puneti una la baza fundatiei in pamant si una la partea de sus, ce e afara din pamant. Poate la stalpi si la centura ar fi mai bine sa mai adaugati un fir, sa fie totusi trei. Cam asta ar fi parerea mea sau luati'o ca pe un sfat, oricum astept si eu sa mai apara si alte sfaturi sau pareri, de la alti cunoscatori.

    Lasă un comentariu:


  • dignitas1980
    a răspuns
    Cred ca am reusit sa atasez si imaginea...
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • dignitas1980
    a creat un topic Anexe gospodaresti!

    Anexe gospodaresti!

    Salut! Am nevoie de cateva idei. Pertinente, sper eu. Vreau sa construiesc o anexa care sa includa un tarc pt caini, o incapere unde voi creste iepuri si inca una care va tine loc de atelier de lucru. Nu am proiect pt asa ceva, tocmai de aceea apelez la cunostintele voastre. Zidaria se face cu boltari din beton cu doua compartimente, de dimensiunile 20x20x40 cm, iar inaltimea va fi de 2 metri, maxim 2.10 metri. As vrea sa stiu urmatoarele:
    Ce adancime trebuie sa aiba fundatia? Ce latime?
    Pot turna stalpii printr-un compartiment al blochetilor? Un compartiment al blochetului masoara 16x16 cm. E destul de gros?
    Ce fier trebuie sa folosesc pt fundatie, stalpi, centura?
    Pot turna centura in ultimul rand de blocheti ai zidariei daca adaug fier? Ultimul rand de blocheti va fi format din blocheti in forma de U.
    Inca ceva! Am deja fier in curte si...ma gandeam sa-l folosesc. Incepand de la fi 8, am cam toate natiile de fier. Cel mai gros e de cca 40 mm diametru. Ce ma sfatuiti? Va rog sa nu ma trimiteti la arhitect, nici sa ma uit pe plan pt ca nu am unul. Solul este solid, nu voi avea surprize in sensul asta. Deci? Ma ajuta cineva?

    Am atasat un document, sper sa ajute.
    In link-ul de mai jos, o sa intelegeti ce urmeaza sa fac eu. Vreau sa umplu un compartiment al blochetului cu ciment, iar ca armatura sa introduc 2 fire de PC 12 mm. Asta pt stalpi. Astept sfaturi, pareri....




    Se pare ca nu pot atasa poza. Cum o fac?
    Ultima editare de dignitas1980; 26.nov.2011, 09:33.
Procesare...