Salut! Am nevoie de cateva idei. Pertinente, sper eu.
Vreau sa construiesc o anexa care sa includa un tarc pt caini, o incapere unde voi creste iepuri si inca una care va tine loc de atelier de lucru. Nu am proiect pt asa ceva, tocmai de aceea apelez la cunostintele voastre. Zidaria se face cu boltari din beton cu doua compartimente, de dimensiunile 20x20x40 cm, iar inaltimea va fi de 2 metri, maxim 2.10 metri. As vrea sa stiu urmatoarele:
Ce adancime trebuie sa aiba fundatia? Ce latime?
Pot turna stalpii printr-un compartiment al blochetilor? Un compartiment al blochetului masoara 16x16 cm. E destul de gros?
Ce fier trebuie sa folosesc pt fundatie, stalpi, centura?
Pot turna centura in ultimul rand de blocheti ai zidariei daca adaug fier? Ultimul rand de blocheti va fi format din blocheti in forma de U.
Inca ceva! Am deja fier in curte si...ma gandeam sa-l folosesc. Incepand de la fi 8, am cam toate natiile de fier. Cel mai gros e de cca 40 mm diametru. Ce ma sfatuiti? Va rog sa nu ma trimiteti la arhitect, nici sa ma uit pe plan pt ca nu am unul. Solul este solid, nu voi avea surprize in sensul asta. Deci? Ma ajuta cineva?
Am atasat un document, sper sa ajute.
In link-ul de mai jos, o sa intelegeti ce urmeaza sa fac eu. Vreau sa umplu un compartiment al blochetului cu ciment, iar ca armatura sa introduc 2 fire de PC 12 mm. Asta pt stalpi. Astept sfaturi, pareri....
http://www.youtube.com/watch?v=QW9o7h2f9DE
Se pare ca nu pot atasa poza. Cum o fac?

Ce adancime trebuie sa aiba fundatia? Ce latime?
Pot turna stalpii printr-un compartiment al blochetilor? Un compartiment al blochetului masoara 16x16 cm. E destul de gros?
Ce fier trebuie sa folosesc pt fundatie, stalpi, centura?
Pot turna centura in ultimul rand de blocheti ai zidariei daca adaug fier? Ultimul rand de blocheti va fi format din blocheti in forma de U.
Inca ceva! Am deja fier in curte si...ma gandeam sa-l folosesc. Incepand de la fi 8, am cam toate natiile de fier. Cel mai gros e de cca 40 mm diametru. Ce ma sfatuiti? Va rog sa nu ma trimiteti la arhitect, nici sa ma uit pe plan pt ca nu am unul. Solul este solid, nu voi avea surprize in sensul asta. Deci? Ma ajuta cineva?
Am atasat un document, sper sa ajute.
In link-ul de mai jos, o sa intelegeti ce urmeaza sa fac eu. Vreau sa umplu un compartiment al blochetului cu ciment, iar ca armatura sa introduc 2 fire de PC 12 mm. Asta pt stalpi. Astept sfaturi, pareri....
http://www.youtube.com/watch?v=QW9o7h2f9DE
Se pare ca nu pot atasa poza. Cum o fac?
Comentariu