Puteti sa optati pe modelul de gard si porti prezentat in schita montate dupa modelul b. din schita cu modele de constructie gard.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Manopera GARD
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
-
-
Nu mai stiu ce scrie in certificatul de urbanism(poate ma uit dupa amiaza)dar cred ca nu sunt probleme in zona unde construiesc eu .Oricum eu vreau tot gard cu temelie turnata din beton si fier forjat la partea superioara.
Vreau ceva frumos,vreau un gard normal(nici prea inalt nici prea jos) iar partea din fier fara prea multe brizbrizuri.Ma interesa in principal adancimea de fundare,latimea fundatiei,distanta dintre stalpi(cea mai des utilizata).
Multumesc
Comentariu
-
-
In functie de tipul gardului putem avea o latime a fundatiei incepand de la 40 cm si o adancime de minim 70 cm.
In cazul dumneavoastra luand lungimea FS=23,6m (- o grosime de stalp 0,2 m) si scazand golurile pentru accese (3,75 m poarta auto + 1,15 m portita) ramine 18,5 m care se imparte la un numar intreg de panouri (10 pentru dumneavoastra) = 1,85 m distanta interax intre stalpi care este o distanta acceptabila pentru gard din fier forjat.
Comentariu
-
Pentru lungimea frontonului stradal de 20 m o solutie este sa faceti distantele interax la panourile de gard egale cu 1,85 m cu sectiunea stalpilor pentru gard de 20/20 cm.
Veti avea 2 panouri de gard, usita de acces de 0.95 m (distanta interax pentru stilpi 1.15 m, iarasi 2 panouri de gard si in dreapta poarta de acces cu sectiunea stalpilor de 30/30 cm
Comentariu
Comentariu