Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Beton pentru placa magazie facut cu betoniera de 140l

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Beton pentru placa magazie facut cu betoniera de 140l

  Buna ziua. Vreau sa fac o magazie si ca urmare trebuie sa torn o placa de beton pentru ea. Nu am mai preparat beton pana acum si caut de cateva zile care ar fi "reteta" pentru un beton rezistent la exterior, preparat cu betoniera de 140l.

  In clipa de fata am facut cofrarea cu scandura de 20. Terenul are o panta, pe dimensiunea placii de 3.5x4m este o diferenta - intr-o parte din scandura de 20 se mai vad cam 5 cm, iar in celalalt capat cam 12-15 cm. In interiorul suprafetei cofrate am nivelat terenul si am pus un strat subtire de pietris. Peste acesta urmeaza sa pun folie si apoi plasa STM + fier ramas de la o alta constructie. In final va fi o structura metalica solida, dupa care ar trebui sa torn betonul.

  Ce mai intereseaza daca ma puteti ajuta este sa stiu exact ce compozitie trebuie sa folosesc pentru a prepara betonul. Peste tot am gasit exemple pentru 1mc si in compozitie sort. Eu am doua gramezi, una doar de nisip si una doar de pietris - sort ramas de la constructia casei.

  Concret, in betoniera de 140l (care stiu ca are capacitate reala mai mica) cate lopeti sau cate galeti trebuie sa pun din nisip, din pietris, din ciment si evident cata apa, astfel incat sa obtin cantitatea corecta pentru acea betoniera.

  De asemenea, daca placa are 4x3.5m si grosimea e cam de 10-12 cm (exceptand bordura care vine pe langa scandura de 20), cam cati saci de ciment estimati ca ar intra?

  Multumesc
  Ultima editare de Adyyda; 09.mar.2019, 22:36.

 • #2
  Va rog sa citit AICI

  Comentariu

  Procesare...
  X