Temelie joasa pentru gard din tabla cutata

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Adyyda
    a răspuns
    Multumesc de raspuns. Atunci nu am decat sa ma reorientez spre sipci din lemn sau tabla ca sa poata trece aerul printre ele.
    In acest caz, temelia si armatura de care ziceam este ok?
    Ultima editare de Adyyda; 12.iul.2019, 14:36.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Postat în original de Adyyda
    Trebuie sa inlocuiesc un gard de lemn care mi-a picat si vreau sa il fac din tabla cutata..
    Gardul nu o sa reziste la actiunea vantului, punctul slab al gardului fiind stalpii si riglele din lemn. Pentru un gard plin de 2 m inaltime trebuie sa aveti stalpii macar din teava dreptunghiulara de 80x40x5 mm (cu latura lunga perpendiculara pe directia vantului) introdusi intr-o fundatie din beton de 40x40x70 cm.

    Lasă un comentariu:


  • Adyyda
    a creat un topic Temelie joasa pentru gard din tabla cutata

    Temelie joasa pentru gard din tabla cutata

    Buna ziua. Trebuie sa inlocuiesc un gard de lemn care mi-a picat si vreau sa il fac din tabla cutata. Inaltimea totala va fi de 2 m din care ma gandeam sa fac o temelie joasa de 30cm in pamant, 20 la suprafata si 20 latime, urmand ca diferenta pana la 2 m sa fie tabla cutata. Ca si stalpi am cumparat stalpi verzi de 4x6 pe care vreau sa ii bag la cca 50 cm iar ca lati vreau sa folosesc lati de lemn de 4x6 sau 5x5, vopsiti in verde. Nu gasesc lati metalici verzi (similari cu stalpii laminati) si am vazut destule garduri cu lati metalici care au ruginit dupa cativa ani si a curs rugina pe tabla.

    In temelie vreau sa bag armatura de 8, 4 fire legate cu etrieri ob37 de 6mm, legati din 25 in 25cm.

    Ma intereseaza daca este ok sa fac etrierii de 30x14cm tinand cont ca temelia va avea 50cmx20cm si evident daca dimensiunile temeliei sunt ok pentru un astfel de gard. Multumesc
Procesare...