Gresie exterioara pusa incorect

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • dr_sleepy
    Incepator
    • 08.apr.2019
    • 6

    Gresie exterioara pusa incorect

    Buna ziua,

    Am avut din pacate o experienta neplacuta cu un "mester" care se baga sa faca si ce nu stie dar zice ca e specialist. E vorba de aproape 20m de gresie pusa pe o terasa exterioara din beton. Am fost nevoit sa o scot la 2 zile deoarece suna a gol in foarte multe locuri si prezenta denivelari mari intre marginile placilor adiacente desi placile sunt relativ plane.
    Surpriza a fost mare cand am constatat ca pe mai mult de 60% ca sa fiu "dragut" nu facea contact si inca se vedeau dungile lasate de dintii fierului cu care a intins materialul fara cea mai mica urma a modelul de pe spatele gresiei. Gresia e destul de curata pe o suprafata foarte mare dar exista totusi urme de material unde a venit totusi in contact cu adezivul si nu il pot curata.
    Nu a pus material pe suprafata gresiei inainte sa o aseze pe pozitie iar materialul de pe suport nu era suficient (terasa este turnata prost si prezinta denivelari pe care nu le-a corectat).

    Cum trebuie procedat in situatia actuala?

    1.Din fisa adezivului cm17 reiese ca denivelari pana la 8mm se pot corecta in ziua anterioara lucrarii. Acum daca trec mai multe zile si materialul e expus soarelui si altor interperii poate nu mai este suficient de ok sa pun pe deasupra alt material si sa ridic nivelul gresiei (ceea ce nu ma deranjaza) cat sa nu trebuiasca sa dau jos adezivul care a facut o priza buna pe suportul de beton si sa il folosesc ca suport pentru a repune placile.

    2.Este o problema cu adezivul care a ramas lipit (putin dar prezent) pe spatele gresiei decopertate?

    3.Nu este bine sa dau suprafata suport cu adezivul ramas cu ct 17 sa o intareasca, sa corecteze mici fisuri si sa lipeasca praful care imi scapa si sa faca priza mai bine ?

    4. Daca pe o suprafata de 1mp langa accesul in caminul tehnic aflat sub terasa trebuie incarcat cu mai mult material ( maxim 2-3 cm pe marginea capacului) pot incarca o data 8mm si inca o data 8mm dupa 24 ore si dupa inca 24 ore sa pun gresia deasupra?

    Multumesc anticipat.
    Ultima editare de SpecialistulMC; 16.sep.2020, 11:19.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34926

    #2
    Inainte de a monta gresia ati amorsat suprafata cu grundul de profunzime Ceresit CT17 ?

    Comentariu

    • dr_sleepy
      Incepator
      • 08.apr.2019
      • 6

      #3
      era amorsata, nu suprafata e problema ci faptul ca nu era suficient de gros stratul de material.

      pe suprafata a aderat bine si nu prea se desprinde, daia as vrea sa dau iar cu ct17 si sa o pun eu. Numai ca nu stiu daca e bine sa dai cu ct 17 pe adeziv si sa il folosesti ca suport pentru un alt strat de adeziv.In fisa scrie ca poti corecta cu o zi inainte sa pui placile, dar acum ca le-am desprins e o prafaraie care trebuie indepartata si daca se poate da pe adeziv as prefera sa dau, in fisa nu s-au gandit la situatii dastea idioate si scrie ca se da pe betoane, sape etc.nu pe adeziv.

      La gresie nu a ajuns adezivul pe toata suprafata si nici nu a pus pe ambele suprafete cum scrie, ca de ... ei stiu mai bine nu producatorii de adeziv care le ingreuneaza munca cu pasi de pomana.

      Comentariu

      • Mircea_G
        Living Legend
        • 14.ian.2007
        • 12229

        #4
        Daca ai decopertat
        ...placile cu adeziv pot fi curatate cu un disc de taiat gresie/faianta , deoarece este mai usor montajul
        ...substratul poate fi curatat , subtiat , evenual facute rizuri pe materialul vechi
        ...poti incarca cu adeziv si mai mult de 1 cm la" o mina " , dar cu material mai tare
        ...montajul la exterior se face aplicind adeziv pe podea si pe placa , cel mai sigur , in sistem " inecat "
        ...timpul de intarire pina la chit , va fi prelungit in caz de incarcatura excesiva
        ...betonul pe care se monteaza , ca este curat sau are resturi de adeziv stabile , se curata , eventuala spala sub presiune , se amorseaza sau se da o amorsa de tip " contact beton ".Spor !
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu

        Procesare...