Usa garaj Hormann cu probleme

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Consultant electrice
    Moderator
    • 08.nov.2005
    • 3240

    Usa garaj Hormann cu probleme

    Sunt adeptul zicalei "dai un ban, dar stai in fata" si dupa ceva studii de piata am ales pentru garajul meu, viitor mini atelier, o usa Hormann manuala care poate fi ulterior si motorizata. Am pus in balanta izolatia si calitatea constructiei fiind un produs pe care nu-l schimbi des, cel putin eu nu vreau asta si chiar daca pretul era simtitor mai mare am platit integral in avans usa.
    Garajul era inca in constructie si am cerut indicatii despre ce trebuie sa fac ca sa ma incadrez in dimensiuni. Mi s-a comunicat ca peretii trebuie sa fie drepti si finisati la interior. M-am conformat si tencuiala (tinci) este cat se poate de dreapta.

    Chiar daca in toate brosurile sunt masini Hormann echipate si nemti blonzi care monteaza usile si simbolizeaza perfectiunea, in realitate vin niste"meseriasi" cu produsul pe portbagaj la masina si lucreaza romaneste, asteptand si chiar sugerand si o atentie in plus fata de costul ridicat al montajului, invocand chiar cat de prost sunt platiti. Trec peste; nu sunt acasa la montaj fiind la munca revin seara. Usa montata, arata bine se incadreaza perfect pe gol toate bune.
    Problemele apar insa la prima ploaie cand pe sub usa mi se infiltreaza apa in garaj si-mi inunda ceva lucruri. Mentionez ca ploaia nu a batut spre usa iar in fata garajului e un pavaj cu panta inspre exterior; singura zona dreapta face parte din placa garajului cat e golul de usa(~25cm). Studiez problema si constat ca la montaj pentru a fi dreapta sub unul din stalpii verticali a fost montata o bucatica de parchet laminat si astfel garnitura de la usa aparent destul de groasa si flexibila ramane cu 1mm departata fata de beton, fix cat sa patrunda apa.
    Caut pe net ma uit daca au mai avut si altii probleme si descopar ca Hormann in niste tutoriale video de montaj iti arata ca e bine sa ai fix pe zona din fata usii o rigola - nu mi-a zis nimeni de ea cand am discutat cu "specialistii" in vederea alegerii usii si cand inca o puteam include in placa de beton.

    Reclam situatia la Hormann si foarte prompt ajunge in locatie un domn de la dansii care imi spune ca placa nu e dreapta, ca usile nu pot prelua aceasta diferenta chiar daca e vorba de cativa mm si ca as putea cumpara si kit-ul de automatizare cu motor ca ala apasa altfel pe usa. Nu e vorba de bani insa doresc sa deschid usa manual asa ca acest kit nu il iau momentan in calcul plus ca mi se pare aiurea aceasta explicatie. Culmea, sistemul de zavorare si incuiere este intr-o parte iar usa este zavorata nesimetric doar pe o parte unde este si manerul cu butuc cu cheie (cumparat separat ca optiune) iar apa intra fix in partea opusa unde o mai poti apasa de sus cu mana sa preseze 3-4mm. Mi se recomanda sa tai un canal in beton si sa pun un profil metalic care sa ma asigur ca e drept in zona garniturii pentru etansare. Accept solutia insa lucrarea trebuie sa o fac eu deci mare atentie ca dati bani si mai aveti de lucru dupa.
    Peste 2 zile lucrand la instalatia electrica observ fix deasupra usii pe tencuiala data cu lavabil ca este umed fix cat este usa. Ma apropii si ce credeti? - Intre profilul usii si zidarie, pe toata lungimea exista 1 mm spatiu catre exterior iar peste profil intre garnitura superioara a usii si panourile de usa alt spatiu mai mic insa. Prin acest spatiu aerul rece si umed de afara intra fara probleme si condenseaza pe perete.
    Practic acel profil nu are nici un mastic, o garnitura sau un snur de silicon care sa etanseze spre zidarie.
    Sun din nou la ei si mi se spune ca usa nu vine in kit cu asa ceva si mi se invoca iar ca e stramb peretele.

    Concluzia mea - NU va bazati pe calitatea din reviste si brosuri, produsele nu sunt studiate in amanunt cum se lauda iar montajul lasa de dorit. Imi pare sincer rau ca am cazut prada reclamelor si nu am avut incredere in alta firma romaneasca care produce astfel de usi. Cu bani multi dati acum astept vremea mai buna sa se usuce peretele si sa aplic etansarea corespunzatoare dupa care sa fac santuri in beton si sa incerc sa rezolv situatia etansarii sub garnitura inferioara.
    Fix sub sigla Hormann acum am carpe cu care incerc sa blochez intrarea apei in garaj.
    Fișiere Atașate
    Ultima editare de Consultant electrice; 12.ian.2021, 20:39.
    Curentul nu iarta!
  • dmih
    Membru Marcant
    • 05.feb.2007
    • 632

    #2
    Asta suna mai degraba a razbunarea lui Dorel ca l-ai lasat fara zeama de pufoaica in miezul iernii decat probleme de fabricatie.

    Din pacate calitatea lucratorilor din Romania este forte scazuta. Asta incepand de la la vanzari, consiliere pana la instalare.

    Eu as pune un email catre firma mama din DE. Sa stie si ei cine ii reprezinta in Romania si mai ales cum.

    Intr-o nota similara, se putea si mai rau. Stefan tocmai a postat asta:



    Cine are curiozitatea sa sa uite pe canalul lui - are mai multe filmulete in care arata ce tablouri de distributie sunt prin apartamentele din noile blocuri. Si acolo se presupune ca au lucrat firme autorizate.

    Comentariu

    • m_3
      Incepator
      • 31.oct.2010
      • 46

      #3
      Eu as pune un boloboc pe placa sa ma conving ca e ea intr-o parte si nu usa... Legat de rigola in fata garajului, stiu ca sunt obligatorii la garajele pozitionate mai jos decat aleea de intrare, gen cele de la demisolul caselor, rigola preluand apa care se scurge de pe alee. La garajele pozitionate pe placa, de la cota zero in sus a terenului nu prea vad rostul unei rigole, intrucat la stropii aia de apa care cad chiar langa usa ar trebui sa faca fata garnitura usii, cu conditia sa "calce" bine pe toata lungimea.

      Din ce vad in pozele tale, exista oare posibilitatea ca placa aia din fata usii sa fie turnata din greseala cu un pic de panta inspre garaj si nu invers? Atunci se explica de ce vine apa inauntru, dar tot nu explica de ce garnitura nu calca bine. Din cate stiu, au tolerante destul de bune.

      Daca pana aici a fost cu a fost, sincer mi se pare total neprofesionist sa montezi profilul usii fara sa etansezi cu un silicon sau ceva si dupa aia sa dai vina pe pereti ca nu sunt perfect drepti. Hai sa o luam pe aia dreapta, e totusi vorba de un garaj. Nu te poti astepta si nimeni nu cred ca are interes sa faca peretii aia perfecti, ca in casa. Din ce vad in poze e vorba de 1 - 2 mm... Se putea rezolva foarte usor la montaj, cu un amarat de tub de silicon de 10 lei... Dar na... e mai usor sa dea vina pe pereti, si implicit pe alt mester... Vad ca mai nou e o moda sa dea vina pe aia care au lucrat inainte cand ceva nu iese bine...

      Comentariu

      • Consultant electrice
        Moderator
        • 08.nov.2005
        • 3240

        #4
        Placa are in zona in care intra apa o mica burta, cativa mm, nu e perfect dreapta si am acceptat situatia chiar daca ma gandeam sa ma ajute ei cu o rezolvare sau usa sa fie gandita sa poata prelua mici erori. Chiar daca garnitura aceea se deformeaza destul de mult si ai spune ca e imposibil sa nu preia cativa mm ei bine...nu ii preia + ca s-a nimerit ca acel zavor sa fie fix pe partea opusa iar usa sa nu apese la fel de bine ca acolo. Practic exista doua arcuri care trag de usa dar zavor doar intr-o parte - deci usa nu sta presata uniform.

        Referitor la etansare - repet peretii sunt chiar drepti, am lucrat cu o echipa care nu a fost ieftina si le-am cerut special sa fie atenti mai ales in aceea zona. Asta m-a deranjat si pe mine ca era f usor sa vii cu un tub de silicon la montaj decat sa ma chinui eu acum de pe scara sa etansez.
        Curentul nu iarta!

        Comentariu

        • Consultant electrice
          Moderator
          • 08.nov.2005
          • 3240

          #5
          Acum cu ocazia frigului garnitura este mai rigida si usa sta mai putin presata chiar daca dupa inchidere o ajut cu mana si apas in partea superioara a usii. Dupa 2 ore de ninsoare care nu bate spre usa aveti in poza rezultatul...mare dezamagire cand mergi la pomul laudat.
          Fișiere Atașate
          Curentul nu iarta!

          Comentariu

          • coby
            Living Legend
            • 21.feb.2012
            • 6866

            #6
            Dupa cum observ partea de intrare nu a fost realizata corect , acolo trebuia data panta spre exterior si montata o rigola .
            Si din nimicuri poti face ceva bun .

            Comentariu

            • SpecialistulMC
              Moderator
              • 19.mai.2004
              • 34919

              #7
              Postat în original de Consultant electrice
              Dupa 2 ore de ninsoare care nu bate spre usa aveti in poza rezultatul...mare dezamagire cand mergi la pomul laudat.
              Pare ca ati turnat placa garajului in contrapanta, adica panta spre interior si nu spre exterior. Berbecii de meseriasi au montat usa asa cum au stiut, pe repede inainte si numai necazuri aveti.

              Comentariu

              Procesare...