Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Magazie lemn si osb

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Magazie lemn si osb

  As dori sa construiesc o magazie pe structura de lemn cu pereti din osb. Magazia va fi lipita de un perete al casei, deci acoperisul va fi intr-o apa. Lungimea acesteia va fi de aproximativ 5.6 m iar latimea 1.8 m. Ma puteti ajuta cu o schita sau niste idei referitoare la structura de lemn. Atasat un desen informativ. Multumesc

 • #2
  Exista placa de beton turnata pentru aceasta magazie? Puteti posta o foto cu zona sau peretele casei unde construiti magazia?
  Presupun ca se doreste un perete izolat. Pentru ce se va folosi magazia? Cat sa fie inaltimea mare, la peretele casei? Usi de acces 90x200?

  Comentariu


  • #3
   Multumesc pentru raspuns. Momentan exista o magazie in acest loc pe care doresc sa o daram si sa construiesc una noua. Magazia veche este construita de mai mult de 30 de ani si a mai fost reparata pe alocuri. De curand am izolat exterior casa si doresc sa daram vechea magazie, sa izolez si acel perete de casa si apoi sa construiesc o noua magazie. Ma gandeam ca stalpii magaziei , cei dinspre casa sa ii prind direct de casa inainte de a fi izolata pentru a fi fixati mai bine. Ar fi in regula? Ce dimensiune de lemn ar fi necesara pentru acesti stalpi? Magazia are o placa turnata la interior care este deteriorata pe alocuri. Vom repara si placa inainte de constructie.

   Comentariu


   • #4
    Magazia actuala are 2.5 m inaltime la peretele cu casa si 2.10m inaltime la exterior. Usile vor avea dimensiunea 2m x 90cm.

    Comentariu


    • #5
     Optiunea de baza este demolarea magaziei, termoizolare casa si reconstructie magazie. In acest caz, daca doriti structura usoara - lemn si OSB, va trebui sa ridicam structura din lemn. Structura magaziei este data de stalpi din lemn din patrat de 10x10, grinzi si o retea de capriori.Capriorii pot fi cu sectiune dreptunghiulara dar si patrata. Dat fiind ca latimea este mica, nu sunt probleme deosebite de rezistenta, pot fi capriori de 10x10 sau 10x6cm, distanta intre capriori de maim 60cm. Ar trebui sa aveti in vedere izolatia acoperisului si peretilor pentru a avea o protectie minima la inghet. Aveti doua variante de izolatie, la tavan cu polistiren sau vata si va fi necesara o izolatie de 20cm pentru a avea o izolatie buna - atentie ca scade nivelul tavanului, iar la pereti, fie pe exterior, peste OSB, fie in structura peretilor daca inchideti pe interior structura.
     Pentru ca se va utilia OSB, va trebui sa aveti o distanta de cel mult 60cm intre stalpii intermediari.Stalpii intermediari pot avea sectiune mai mica decat cei de baza.
     Se poate executa prinderea de peretii casei, in cateva puncte, cu ajutorul tirantilor, pentru a lega mai bine structura dar nu este obigatoriu.

     Comentariu

     Procesare...
     X